Doğrusu, Gaziantepspor maçı son derece kritik bir maç idi. Trabzonspor bu maçı çevirerek ilk kez 3’te 3 yaptı.
Ziraat Türkiye Kupası sebebiyle lige verilen arada Trabzonspor iyi çalıştı. Rakipte de Webo, N’Diaye ve Umar Afrika kupasından döndü.
Bu 3 isim rakibin belkemiği. Osmanlı’yı öne taşıyan ve rakipleri tehdit eden isimler. Bizim için dönmeleri iyi olmadı ama ağlayacak halimiz yok.
Trabzonspor Onur, Pereria Mas ile Durica ve Uğur ile formu yükselen Onazi, Yusuf Yazıcı, Okay ile hücumda da Castillo, Olcay, Rodellega ve Ndoye ile işi bitirmeli.
Bitirmek zorunda.
Yeterki inanılsın. Trabzonspor inanmış durumda. BJK’den gelen Olcay Şahan da takıma iyi bir katkı sağladı.
Aylardan Şubat
1-Ankara’ya giderken kar ve buz kramponlarını almayı unutmayın
2-Soğuğa karşı gündüz maçı da olsa önlem alın
3-Yüksek rakımda oynayacağınızı unutmayın
4-Kart görmemek koşulu ile N’diaye’yi iyi takip edin.
Rakibin birkaç etkili oyuncusu var. İkisini kitledik mi maçı aldık.
Ankara’da Trabzonspor taraftarı gülmek istiyor.
Bir kolbastı hakları
Haydi bakalım Mehter marşı ile gururlanalım
İzmir marşı ile mutlu olalım.

Akyazı Dolacak

Ersin Düzen bize haksızlık etti. Trabzonspor’un Gaziantep’u 4-0 mağlup ettiği karşılaşma stad nasıl dolmaz dedi. Şunu ifade edemedi. Trabzon’da yükseklerde ciddi kar yağışı vardı ve bu maç için araçlar inemedi. Trabzonspor taraftarı böyle bir maçta takımını yalnız bırakırmıydı. Eğer Ankara’da Osman maçında Trabzonspor kazanır ise bilinki Alayna maçında Akyazı Arena full çekecektir. Trabzonspor taraftarı stadın hakkını verecektir.

Al Berberden Haberi!

Trabzon’da en güzel haberler berberlerde olur! Satın alınmaz ama duyulur! Çünkü onlar herkesi dinler. Onlara Başkan da gelir yönetici de. İyi traş çeksin diye özel bilgileri de aktarırlar. Koltuğa oturanın dili çözülür. Ya da yöneticinin köylüsü ve komşusudur. Trabzonspor’u çok iyi takip eden bir berber diyor ki, ‘Abi müjde, seneye şampiyonuz. Başkan şimdiden iki dünya yıldızını bitirdi’
Bende kendisine Tolgay Arslan’ı aldıkları kesin de diğerlerini bilmiyorum dedim. Kaya Çilingiroğlu da iddia etti: Gelecek yıl Trabzonspor şampiyon!

Güneş-Rıdvan Polemiği

Rıdvan’ı severim. Şunun için, bu gazetede ciddi katkısı vardır. 2 yıl bize kritik yazmıştır. Şenol Güneş’i daha fazla severim. Efsanemizdir. İsyanı şuna Güneş’in. Trabzonspor’a 1996’da yaptınız, 2005’te yaptınız, 2011’te yaptınız! Beşiktaş’ın başındayım yine mi siz? Buna öfkelendi. Rıdvan Dilmen de her defasında karşısında yer aldı. Şike sahaya yansımamıştır diyen 4 isimden biri de o idi. Şenol Güneş ‘Krajer’in üzerine gelmesine’ yönelik eliyle tepkisini Rıdvan kendi uslübü ile eleştirdi.

Ama Güneş’in üslubu ile de cevap aldı. Sadece Rıdvan değil, İlhan Ekşioğlu’na da ‘Hesap vermeyenler hesap soramaz!’ diyerek hatırlattı 2011 yılını. 2011 şampiyonluğunun Güneş’ten alınması onun içinde yaradır. Kapanmaz.

Efsane Başkan!

Nihat Usta denince aklıma hep Çimentospor ile Necmiatı’nin finali gelir. Bu finalin kadar özelliği var ki neresinden başlasam.
Çimentospor 2. Amatörden 1’e çıkacak. O zaman süper lig yok. Her şey hazır. Fabrikanın müdürü rahmetli Müfit bey. Takımdan hiçbir şeyi esirgemiyor. Hatta takımı Necmiati maçının öncesinde kampa aldı, gece yaptı, hepimize de birer gömlek hediye etti. Rakip Necmiati ise rahmetli Ahmet Can’ın üzerine kurulmuş bir takım.
Özelliği ise Başkanının da Çimento fabrikasında işçi oluşu. Çimento’dan hep birlikte çıktık. Gro Nihat’ta bizim araçla Yavuz Selime geldi ve kendi soyunma odasına geçti. Maç başladı. Çimento rakibi eziyor. Ama ofsayt kokan bir golle ki atanda Ahmet Can Necmiati çıktı ve Çimentospor altta kaldı. İşte o maç Çimentosporun bitişi zaman içinde de kapanmasını götürdü. Necmiati ise hala dim dik ayakta.
Nihat Usta bir dizi rahatsızlıklar geçirdi. Boztepe’de oğlu Erhan’ın evinde. Evde kendisini ziyaret ettik. Biz konuştuk efsane dinledi. Allah şifasını versin. Allah onunla yakından ilgilenen evlatlarından razı olsun.

Biraz Da Nostalji

bir kadroda kaç efsane!
‘Efsaneler-Avni Aker’e veda’ belgeselini hep birlikte izledik. Belgeselin başlangıcında Ulaş Özdemir’in sunduğu programda kürsüde Devlet eski Bakanı Faruk Özak var. Geldiğinde Trabzonspor’la ilgili görüşlerini söyledi, kimseye minnet etmeden eleştirdi. Ardından da efsaneleri anlattı ve Trabzon spor basınının efsanelerini ekledi. Bunları sayarken rahmetli Mehmet Tan’ı ilk sıraya koydu, yanına İhsan Öksüz’ü ekledi. Sonra İsmail Kansız da bir efsanedir dedi ve durdu. Hasan Kurt’a doğru baktım. O da bir efsane ama Özak galiba onu unuttu. Şimdi iki fotoğraf  birisi üstte, diğeri ise idmanocağı forması ile Hasan Kurt demek ki, futbolu bırakmasa idi futbolun da efsanesi olabilirdi.