Trabzonspor, Beşiktaş’ı ilk yarıda ezdi. Fırtına öyle bir estiki İstanbul’da durdurabilene aşk olsun diyebiliriz. Teker teker yazalım. 5, 6,20,22,31, 42.’nci dakikalarda net pozisyonlar vardı ve hepsi gol olabilecek düzeydeydi. Hatta Nwakaeme’nin bir şutu da direkte patladı. Uzatma dakikalarında beklenen oldu ve Bordo-Mavililer Sosa’nın milimetrik ortasında Medel’de boşa çıkınca Rodellega ustaca topu kontrol ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Gol tabi ki daha erken gelmeliydi ama sonuç olarak Trabzonspor 45 dakikalık süreçte istediğini elde etmiş oldu.
 
Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz kadro dışı bırakıldıktan sonra bir takım bu kadar mı özgüven dolu oynar diye akıllara bir soru gelebilir,  Fenerbahçe, Kayserispor ve Konyaspor maçlarında Trabzonspor hep kazandığına göre, golleri de farklı farklı isimler attığına göre takım oyunu sonuç getiriyormuş.Tek kişiye bağlı oyun sistemi de işe yaramıyormuş. Bu durum Beşiktaş maçında bir kez daha kendini test etti ve başarı formülü takım oyunundaymış dedirtti. Maç berabere tamamlansa da…
 
Ünal Karaman’da harika performansıyla artık Şenol Güneş olacağım diyor. Yakışır mı? Yakışır… Neyse, Trabzonspor ikinci yarıya yine müthiş istekli ve arzulu başladı ve takımın yıldızı Onazi,Nwakameye’ye harika bir pas çıkarttı ve o da golünü atarak Trabzonspor’u 2-0 öne geçiren isim oldu. 2-0’ın verdiği rahatlık bordo-mavililer anlık daldı ve golü yedi. Dorukhan’ın attığı gol Trabzonspor’u panikletti, hatta aynı oyuncunun attığı beraberlik golü VAR tarafından onaylanmadı, doğru karardı.
 
Şenol Güneş, Quaresma’nın yerine Caner’i oyuna almasıyla Beşiktaş’ın da temposu arttı. Bu kez yağmur gibi gelen taraf siyah-beyazlılardı. Sosa’nın sakatlanmasıyla Batuhan hamlesi zorunluydu, Batuhan’da hiç sırıtmadı sahadaki diğer Trabzonlular gibi. Ünal hocanın Nwakaeme-Ekuban değişikliğine gelince, topu önde tutma planıydı ve doğruydu. Birazda Trabzonlu oyunculardan bahsedelim. Kaleci Uğurcan Çakır en az net 3 gol pozisyonu kurtardı, Hüseyin Türkmen de tamamdır. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü saymıyorum üst düzey oynuyorlar. Batuhan’da ilerleyen haftalarda Trabzonspor’un banko ismi olacak.  Ben öyle görüyorum.
 
Sonuç olarak Trabzonspor uzatmalarda Mustafa Pektemek’in yediği golle rahat kazanabileceği maçı 2-2 berabere bitirdi. Futbolda şöyle bir kural vardır. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin… Alınan bir puan her zaman kazançtır. Takılmamak gerekiyor. Bu takım doğru yoldadır. Rizespor’u kendi evinizde yendikleri taktirde moraller yeniden yerine gelir. Üzüncü veren nokta, Başakşehir ile puan farkının bir türlü kapanamamasıdır. Kısmet bu kadar ayağa kadar gelmişken, yazık denecek tek konu budur.