Trabzonspor ağırlıklı genç transferler ve 3’te tecrübeli takviye ile birlikte yeni sezona yürüyor.
Bankalarla yapılan yeniden yapılandırma ile önünü biraz daha gören Trabzonspor Avrupa’da ilerlemek istiyor.
Şu anda tek sorun Yusuf  Yazıcı. Lille Kulübü ile anlaşmış gözüküyor.
Kendisi gitmek istiyor. Trabzonspor’a da 20 milyon avro kazandıracak.
Trabzonspor’u şampiyon görmek isteyenler de haklı olarak Yusuf  Yazıcı, Sosa, Abdulkadir ve Nwakeme ile bu işin olabileceğini biliyor. Yusuf’un aradan çıkması demek çarkın işlememesi demek! 

En verimli sezonu olacak.
O olmaz ise topal kalırız.
Bazen yokluk içinden başarı çıkar varlık içinden çıkmaz. Bunun için yeni sezon için biraz endişem var.
Oyuncular fazla olunca takım içinde sorun oluyor. Oynayanlar, oynamayanlar.
Oynamayanlar kulübede ve dışarda kalır oynayanları da etkiler. Bunları hep düşünelim!
Ünal Karaman moral motivasyon olarak yeni sezona hazır. Elindeki alternatifler arttı, maaş ücreti artırıldı.
Ünal hocaya güvenilm.

ASIM ÖREM-KTÜ VE FUTBOL

Orhan Güçlücan’ın Başkanlığında, Arif Sırtkaya’nın Teknik Direktörlüğünde Doğanspor’un forveti çok etkili idi. Ergun Demirsoy, Asım Ömer ve muhteşem golcü Hucüm. Asım Örem Profesör oldu. Başhekimlik yaptı.

Ergun Demirsoy Doğanspor’dan Trabzonspor Amatöre tranfer oldu. Muhteşem işler yaptı. O da önce tıbbıye dedi ve futbola nokta koydu. Şimdi kalp cerrahi hem de alanında ilk 5 isim arasında.

Asım Örem Karadeniz Teknik Üniversitesinde Farabi hastanesi Başhekimliği, Bölüm Başkanlığı yaptı. Şimdi Rektör Yardımcısı. Örem mükemmel bir adam. Klasik sözü vardır, ‘Tamam Yusuf hocam.’


Tıp fakültesi Farabi hastanesine sahip çıkalım haberimizden sonra aradı ve başlık için teşekkür etti sonrasında da bir ekleme yaptı: ‘Fakülte bölgenin bir numarasıdır. Zaten diğer hastaneleri de bizden giden hocalar yönetiyor. Farabi’yi ve Fakülteyi koruyup kollayalım. En güzel hizmeti veriyoruz.’
Bizde kendisine teşekkür ettik ve hep birlikte fakülteyi koruyup kollayacağımızın sözünü verdik.

AHMET KAYA’NIN KUPALARI


Meclise girdiği günden itibaren sevilen ve kürsüyü iyi kullanan Ahmek Kaya, meclis takımının da değişmez oyuncusu oldu. Trabzonda sürekli olarak halı saha maçı oynayan ve taze kan olarak takımı tetikleyen CHP’li milletvekili MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı ile birlikte turnuvadan kupa alarak çıktı.

YOLDA OLANLARA TASVİYE


Ankara-Trabzon arasında seyahat edenler Çorum’dan sonra bir tabela görecekler. ‘Hasan Usta 50 kilometre.’ Bu tabelalar 40-30-20 derken sizi Hasan Usta’nın önü götürecek. Bizde öyle yaptık. İçeri girdik Akçaabat köftemizi, Vakfıkebir ekmeği ile yedik ve sonrasında da ise patronla tanıştık. ‘Yusuf Turgut biz seni Bozkurt lokantasından tanıyoruz’ demez mi. Araklı’dan. 1982-1983 arasında 1.5 yıl Bozkurt lokantasında garsonluk yapmış ve sonra İstanbul’a gitmiş, dönüşü ise muhteşem olmuş. Trabzon’dan giden zirveyi buluyor.

TAKİBE ALIN..


Fatih Büyükbayrak. 2000 doğumlu. İstanbul Muradiyespor’da oynuyor. İyi bir stoper hem kesici özeliği var hem de teknik ve çabuk. Trabzonspor’un ve bölge takımlarının izlemesini öneririm.

GÖKKUŞAĞI’NIN FOTOĞRAFI


Gökyüzündeki çifte gökkuşağının güzelliği. Dilek Cicerali arkadaşımız çekti. Tebrikler.

ÖMER HOCA VE AMATÖRÜN SOL TARAFI!

77 yaşında aramızdan ayrılan Yüzmede hocaların hocası Muharrem Kemerkaya’nın Kuran’ları Boztepe Muradiye camininde okundu. İsmail Kemerkaya ve sevgili evlatlarına başsağlığı dileklerimizi ilettik. Kuran sonrasında da Ömer Uzun ve yakın arkadaşı Hicabi bey ile çay içtik. Ömer Uzun disiplinli ve kaliteli bir teknik direktördür. Hicabi ile de Zafer çarşısından yakın dost. Hicabi bey limanda çalışmış ve akvaryum uzmanı.

Ömer hoca ile yanyana geldiğimizde Trabzonspor Amatörün 1983-84 yılındaki takımını mutlaka konuşuruz. Çok isme ekmek yedirdi. Geçen Sadi hocayı gördüğünde ‘elinden geçen en yetenekli oyuncu kimdi’ diye sormuştum. İlk sıraya Abdulkadir Ömür’ü koymuş ve yanına ise Hami Mandıralı’yı eklemişti. Ömer hoca, ‘Hami çok uzun süre ve istikrarlı bir başarı elde etti ama aynı oranda futbol sonrasında cesaretli olamadı’ dedi. Ömer Uzun Amatör takımdan sağ bekte Tolgay ki, babası Özkan Kerimoğlu yüzünden büyük futbolcu olamadı dedi. Vedat’ı, Levent’i çok övdü. Yine Santrafor Ömer ve Güven’le ilgili parantezler açtı. Güven’le ilgili Özkan hoca gönderdi bana geldi. Sonra Denizlispor ve Sebatspor’da ekmek yedi dedi.
Arafilboylu Solbek Ömer’le sık, sık karşılaşırım. sol tarafın en iyisi ben idim der. Ömer Uzun, Ömer mi, Özcan İlarslan mı, Selami Güven mi’ sorusuna da uzun bir cevap verdi: ‘En teknik olanları Selami idi. Ahmet Suat hoca ‘Özcan’ı al’ dedi sol açık olarak aldım. Çelimsizdi. Hopaspor’la maçımız var. Ömer’i de Arafilboyu’ndan alıp devam edeceğiz. Gençlerbirliği kulübünün önünde bekledik Ömer ortada yok. Basın gidiyoruz dedim. Hopa’ya gittik Özcan’a formayı verdim ve sol bek oynattım. Özcan boğuştu ve formayı bir daha vermedi ve toptan para da kazandı.  Ömer mahalleden ve bazı kişilerden kopabilse idi sol bek olarak Türkiye’de en büyük parayı o kazanırdı.’

Ömer Uzun Hicabi’yı çok seviyor dünyanın en dürüst adamı diyor. Hicabi’ye de ‘İcabında hicabı’ diyor. Ve bir röportaj teklimizi de kabul ettirdi. Hicabi bey ilginç. Üzerinden araç geçmiş ölmemiş. Bunu da şuna bağlıyor. Spor, spor.