İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık dobra, dobra açıklamalarda bulundu.
 
“Yomra’da hizmet ve huzur isteyen herkes bize destek oluyor” diyen Bıyık, “31 Mart’ta Yomra’yı da, mevcut başkanı da
huzura kavuşturacağız” şeklinde konuştu.  İYİ Parti Adayı Bıyık, “Yomra’yı Karadeniz’in en modern şehri yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
TAKA: Sayın Bıyık öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
 

Mustafa Bıyık: 1981 yılında Yomra’nın Demirciler Köyü’nde doğdum. Lise yıllarımda çalışma hayatıma atıldım. Çalışma hayatımla birlikte eğitim hayatımı da sürdürmeye gayret ettim. Çalışırken sonra biri önlisans, biri lisans olmak üzere iki üniversite bitirdim. Halen Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde üçüncü üniversite eğitimime devam etmekteyim. Liseden sonra Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 5 ayrı ilde faaliyet gösteren özel bir şirkette çalışmaya başladım. Satış görevlisi olarak işe başladığım şirketteki genel müdürlük görevimden Yomra Belediye Başkanlığına aday olmam münasebetiyle ayrıldım. Yaşamım boyunca çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde ve sivil toplum kuruluşlarında aldım. Yomra Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Yomra Genç İşadamları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Yomralılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanlığı, Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği Kurucu Üyeliği ve AK Parti Yomra İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.
 


TAKA: Yomra Belediye Başkanlığına neden aday oldunuz? Aday olmak için neden İYİ Parti’yi tercih ettiniz?
 
Mustafa Bıyık:  Yomralılar aday olmamı istedi, ben aday oldum. Benim adaylığım Yomralıların talebidir. Yomra halkı değişim istiyor. Halkımızın bu talebine kayıtsız kalamazdık. İlçemizin çok eksiği var. Maalesef kaynaklar verimli kullanılamadı. Hem belediyecilik alanında hem de sosyal alanda Yomra’ya çok iyi hizmetler yapabileceğimi düşündüğüm için bu teklifi kabul ettim. Sadece bir siyasi partiye mensup insanlar bana bu teklif ile gelmiş olsaydı aday olmayı reddederdim. Ama her siyasi partiden insanların bu ortak talebi karşısında onurla aday olmayı kabul ettim. Yomra’mızda mevcut belediye yönetimi iktidar partisinden adaydır, bizde İYİ Parti’den aday olduk. Daha adaylık sürecinde bile çok şeyi değiştirdiğimizi düşünüyorum. Yomra siyasetine farklı bir hava getirdik. Bu değişim süreci 31 Mart’ta ve sonrasındaki 5 hizmet yılında hızlanarak devam edecektir.
 


Yomra’yı  Huzura Kavuşturacağız
 
TAKA: Trabzon’dan bakıldığında Yomra’da hep bir gerginlik olduğu iddia ediliyor. Siyasi gerginlik var mı?
 
Mustafa Bıyık: Ben karalama siyaseti yapmıyorum. Siyasi ikbal için kimseye iftira etmiyorum. Elbette eleştiriyorum, elbette yapılmayanları anlatıyorum. Elbette Yomra’ya verilen zararları dile getiriyorum. Ancak asla kirli siyaset yapmıyorum, yapmayacağım. Beni o pis çamurlu alana çekmeye çalışanlar kendi çamurları ile oynamaya devam etsinler. Yomra’nın huzura ihtiyacı olduğu doğrudur. Ben Yomra’ya huzuru vaat ediyorum. Benim olduğum yerde gerilim olmaz. 3 günlük dünyada insanların çeşitli nedenlerle birbirlerini kırmasına asla gönlüm razı olmaz. Benim Yomra’da kimse ile bir kavgam yok. Ben Yomra’yı modern bir şehir haline getirmek, insanlara mutlulukla yaşayacakları bir ilçe olarak teslim etmek istiyorum. Artık 31 Mart’tan sonrasına bakıyorum. 1 Nisan’da mevcut belediye başkanına Yomra’ya yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür edeceğim. Yomra için hemen işe koyulacağım. Yapacak çok işimiz var. Yomra bu gereksiz kavgalardan ve çekişmelerden çok çekti. Kavga benim lügatimde yok. Yomra’yı da mevcut belediye başkanını da huzura kavuşturacağız.


 
TAKA: Yomra halkına asla yalan konuşmayacağım diyorsunuz? Bunu biraz açar mısınız?
 
Mustafa Bıyık: Evet, ‘yalan söylemem’ diyorum. Siyasetçinin yalan konuşması her şeyden önce halka hakaret etmesi demektir. İnsanlarımız kim yalan konuşuyor, kim doğruyu söylüyor bunu çok iyi biliyor. Sokakta yalan konuşmayan siyasetçiye, belediye başkanına ihtiyaç var. Bakın ben projelerimi açıklıyorum. Bir tane bile yapılamayacak bir işi Yomra halkına vaat etmiyorum. Tüm projelerim son derece gerçekçi, Yomra’nın eksiklerini gidermeye yönelik, Yomralıların ihtiyaçlarına cevap verecek projelerdir.
 
Asla Ticari Faaliyette Bulunmayacağım
 


TAKA: Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?
 
Mustafa Bıyık: Farklı olacağım. Gerçekten halkın özlediği bir belediye başkanı olacağım. ‘Tek işim belediye başkanlığı’ olacak diyorum. Halkın içinde yaşayacağım. Görev sürem içinde asla, hiçbir ticari faaliyetim olmayacak. Türkiye’de siyasetçilerin farklı alanlardaki faaliyetleri hep konuşuluyor. Sadece halka hizmet için siyaset yapan insanlar çok başarılı olabiliyor. Bunun çok örnekleri var önümüzde. Ben belediye başkanlığı dışında başka hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğim, ticaret yapmayacağım.
 
Ak Parti’nin Değil, Yapılmayan Belediyeciliğin Karşısına Çıktım
 
TAKA: ‘Yomra’da herkesin adayıyım’ diyorsunuz. Değişik siyasi kulvarlarda bulunan insanlardan da şahsınıza destek açıklamaları geliyor. Bunu nasıl başardınız?
 

Mustafa Bıyık: Ben hep söylüyorum: Bizimkisi bir siyasi parti veya ideoloji seçimi değildir. Bizimkisi Yomra’nın geleceğinin seçimidir. Ben Yomra’da AK Parti’nin değil, yapılmayan belediyecilik hizmetlerinin karşısına çıktım. 31 Mart’ta belediye başkanı seçeceğiz, devlet başkanını seçmeyeceğiz. Belediye başkan adayları genelde ‘seçildikten sonra parti rozeti çıkaracağım’ der. Ben ‘seçimden önce çıkartım’ diyorum. Ben her kesimin ve her Yomralının adayıyım. Zaten değişik siyasi partilerde görev yapmış Yomralıların şahsım için yaptıkları destek açıklamaları herkesin adayı olduğumun en net göstergesidir. Yomra’da hizmet ve huzur isteyen herkes bize destek oluyor. Yomralılar 40 bin kişiye 5 yıl boyunca adaletli ve şeffaf bir belediyecilik hizmeti sunacağımı biliyor.
 
Mega Proje Açıklayacağım Diye Mega Yalan Konuşmam
 


Yomra için projelerim var. Hepsi Yomra’nın ihtiyaç duyduğu, bu zamana kadar yapılması gereken ama kimsenin umursamadığı işler. Ben mega proje iddiasıyla halkın karşısına çıkmıyorum. Mega proje açıklayacağım diye mega yalan konuşmam. Ben diyorum ki, Yomra’nın sokaklarını, caddelerini pırıl pırıl yapacağım. Yomra’ya parklar, bahçeler, yeşil alanlar, meydanlar, kapalı pazaryerleri, otoparklar, yürüyüş yolları kazandıracağım. Bunları yapmak çok mu zor? Asla zor işler değil. Ve Yomra’da huzuru, barışı, kardeşliği tesis edeceğim. Kimseden taraf olmayacağım, herkese eşit olacağım. 5 yıl boyunca 40 bin kişiye, herkese eşit ve adil bir şekilde belediye başkanlığa yapmak da en büyük projemdir. Görev sürem bittiğinde bu projemde tamamlanmış olacaktır.
 
TAKA: Sizinle ilgili eleştirilere ne diyeceksiniz, muhalefette verdiğiniz sözlerinizi nasıl yapacağına dair?
 
Mustafa Bıyık: Benim Yomra’yı nereye taşımak istediğim belli, kendilerinin nereye taşıdığı belli. Benim kimse ile kişisel bir derdim yoktur, olamaz. Benim derdim Yomra’dır. ‘Belediye iktidarda olmalı’ diyip duruyor. Bir kere mensubu olduğu siyasi hareketin liderinin geçmişinden haberdar değil. Sayın Cumhurbaşkanını Türkiye’de öne çıkartan eylem neydi? İstanbul belediye başkanlığı. Peki Refah Partisi iktidar mıydı? Hayır. Başarılı oldu mu? Oldu. O nasıl başarılı olduysa bizde başarılı olacağız. Halkın parasını halk için harcayacağım. Yalnızca belediyedeki israfı önlesem her yıl 10 çocuk parkı yaparım. Mevcut belediye başkanı Yomra’da 15 yıldır görev yapıyor. 5 yıldır iktidar partisinin mensubu. Hangi projeye başladı?Hangisini tamamladı da biz yapacağız! Yomra’ya ne kazandırdı? O ki belediye iktidar partisinden olunca daha iyi hizmet geliyor, Yomra’nın yolları, sokakları bugün neden perişan halde? Yomra’nın kaybedecek bir 5 yılı daha yok.
 
Mevcut Başkan Muhalefeteyken HDP İle İşbirliği Mi Yapıyordu?
 
Mevcut belediye başkanının siyaset uğruna ithamları hiç hoş değil. Ben kendilerine karşı bir ithamda bulunmadım, bulunmuyorum. Çünkü Yomra’nın huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ben Yomra’nın eksiklerini anlatıyorum, projelerimi anlatıyorum, neyi nasıl yapacağımı anlatıyorum, adalet diyorum, huzur diyorum, şeffaf bir belediye vaat ediyorum. Mevcut belediye başkanı çıkıyor, kendisine oy vermeyecekleri HDP’li ilan etmeye çalışıyor. Bir kere bu söylemi Yomra’ya hakarett. Ben 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olsam yaptıklarımı anlatırdım. Ama tarlada izi olmayanın harmanda da yüzü olmuyor. Mevcut belediye başkanı halka anlatabileceği bir icraatı olmadığı için gerilim siyaseti yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca mevcut belediye başkanı Yomra’da AK Parti’ye karşı iki kez aday oldu. İki kez muhalefetin adayı olarak seçim kazandı. O zaman kendileri HDP ile işbirliği mi yapmış oluyordu?
 
TAKA: AK Parti Yomra İlçe Başkanının size karşı bir açıklaması oldu? Okudunuz mu?
 
Mustafa Bıyık: Evet, üzülerek okudum. Buna da cevap vermedim. ‘Trenden inenler bir daha binemez muhabbeti’ yapıyor. Tren giderken tekme ile altına attıkları insanları inmekle suçluyorlar. Her birinin bir yeri parçalanmış düştüklerinde... Birde benim için ‘sadece bir yıl AK Parti’de siyaset yapmış’ diyor. İyi ki ‘AK Parti’de hiç bulunmadı, yoldan geçerken bir saatliğine uğramıştı’ dememiş (gülüyor). Böyle şeyler çok ayıp. Siyasette sona erer, seçimlerde biter. Biz her şeyden öte arkadaşız. Aynı masa etrafında siyaset yapmış olduğu insanı itibarsızlaştırma çabasına cevabı Yomralılar 31 Mart’ta verecektir. 31 Mart’tan sonra Yomra’da birçok şey normale dönecektir. AK Parti Yomra İlçe Teşkilatı da bu normale dönecek kurumlardan biridir.
 
Yomralı Büyüklerimin Evladı, Küçüklerimin Mustafa Abisiyim
 
TAKA: Yomralılara son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
 
Mustafa Bıyık:  Bana güvensinler.1 Nisan sabahı vatanın, milletin, Yomra’nın her bir kuruşunu sonuna kadar koruyan, israfı önleyen, adaletli bir yönetimi sergileyen, kurumsal bir belediye, şeffaf bir belediye yönetimi başlayacaktır. Ben Yomralı büyüklerimin evladı, küçüklerin Mustafa Abisiyim. Ben onlar için yola çıktım. Bana destek olsunlar. Yomra’yı tüm Trabzon’a konuşturtalım ama bugünkü konularla değil. Güzelliklerle konuşturtalım. Yomra’yı hep birlikte modern ve huzurlu bir şehir yapalım.
Atakan TOK