Ankaragücü ve Trabzonsporlu oyuncular futbol oynamayı tercih edince mücadelesi yüksek, kıran kırana bir maç izledik. Trabzonspor sahaya 4-2-3-1 sisteminde oynadı. Forvette sadece Afobe’yi bıraktı. Kadro istikrarı adına Abdullah Avcı, Erzurum’u yenen takımı bozmadı ve doğru yaptı. Çünkü yeni oyuncuların istikrar adına her zaman birbirleri ile oynama alışkanlığına ihtiyacı vardır. Defansta Hugo’nun güven vermesi orta sahada eski futboluna nazaran A.Kadir Ömür’ün çalışkanlığı ve top ayağına geldiğinde direkt kaleyi düşünen bir oyun anlayışı sergiledi. A.Kadir Parmak istekli Baker’e ise güven geldi. Her iki takım da ilk yarıya nazaran açık futbolu tercih etti. Fazla gol pozisyonu olmamasına rağmen top bir o kalede bir bu kalede idi. Bu yarıda daha istekli ve golü arzulayan takım Trabzonspor’du.
 
Nitekim Ankaragücü kale sahasına yakın yerde A. Kadir Ömür’e yapılan pozisyonların biri rakibin kurduğu barajdan geri geldi. Diğerinde ise İngiliz futbolcu Baker topa öyle güzel bir kavis verdi ki jeneriklik bir gol atarak hem Bordo-Mavili forma altında ilk golünü attı hem de kendine güven getirdi. Önde yapılan baskı ve ilk toplara müdahale etme isteği Trabzonsporlu oyuncuların maçta üstünlüğü ele geçirmelerini sağladı.
 
Ankaragücü ikinci yarının son yarım saatinde Trabzonspor yarı sahasında oynamaya başladı. Ev sahibi ekip yakaladığı pozisyonlar Bordo-Mavili oyuncuların bireysel hatalarından kaynaklandı.
Ekuban çok güçlü bir oyuncu olmasına rağmen Avcı bu oyuncuyu dışarı almakla hata etti. Sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Nwakaeme’yi 90 dakikada sahada nasıl tuttu anlamış değilim. Ekuban defansına kadar gelip top çıkardı topu rakip alanda tuttu. Avcı tarafından dışarı alınacak olan Ekuban değildi Nwakaeme idi. Afobe oyunda kaldığı sürece forvette yalnız kaldı. Sağ ve sol taraftan Afobe’ye kenar ortalar gelmedi. Pereira Trabzonspor kaptanı olmuşsun ancak huyundan vaz geçmedin. Gördüğün kartlarda ve dışarı atılmanda hakem haklı idi. Abdullah Avcı, Portekizli oyuncuyu karşısına alıp ona gerekli ikazları vermeli. Pereira böyle devam ederse Trabzonspor’u her maç eksik sahada bırakır.
 
Yine de Trabzonspor hazır olmamasına rağmen Ankaragücü karşısında ikinci yarıda ecel terleri dökülmesine rağmen 3 puan alması büyük bir moral ve motivasyon oldu. Trabzonspor’da çok eksikler var. Bu eksiklerin giderilmesi için Avcı’nın işi çok ama çok zor. İnşallah ligin ilk yarısına kadar Avcı taşları yerine oturtturur.
 
NOT: Kaleci Uğurcan Türkiye’nin en iyi kalecisisin, Dünya çapında bir kaleci oldun. Ama ne hikmetse her maçta iki üç tane hata yapıyorsun bilerek veya bilmeyerek yapıyorsun bilmiyorum. Kendine çeki düzen ver. Herkes seni geçen seneki Uğurcan olarak görmek istiyor. Toparla kendini, Trabzonspor’un her zaman sana ihtiyacı var.