Trabzonspor’u biliyorduk ama şehir nedir bilmiyorduk. Köyde Trabzonspor’un Izlanda’nın Akrenas takımı ile oynadığı maçı dinliyoruz. Trabzonspor Engin’in de 30 metreden attığı golle 3-2 kazandı. Spiker Engin, Engin, Engin diye bağırıyordu.
 
1981 yılında biz Trabzon’a geldiğimizde o önce İstanbul’a oradan Diyarbakır’a gitmiş ve Ali Kemal Denizci’nin 1 Miyon TL’ye tranfer olduğu sene aynı paraya Galatasaray’dan Diyarbakırspor’a transfer olmuş.
 
Diyarbakır’dan yeniden İstanbul’a döndüğünde Ali Şen, Ergun Gürsoy ve İbrahim Cevahir’in de el atmasıyla birlikte Kanada ve oradan da ABD’ye geçmiş ve öylece Cosmos Engin olmuştu.
 
Cosmos Engin’i ilk kez Spor müdürümüz iken Hamza Mısır’ın yanında gördüm.
heyecanlı idi:
 
Hamza Mısır’a anlatıyor ve bende dinliyordum. ‘Hamza gidiyorum bu şehirden her taraf yanıyor.’ Yanıyor derken yapılan dedikoduları anlatmaya çalışıyor.
 
Cosmos Engin yeniden İstanbul’a gitmişti. İşte o Engin bir kitapla Trabzon’a döndü.

Bir sezonda 3 kupa ile Trabzohnspor efsanesini yaşatan  Engin Çınar’ın Trabzon-İstanbul Newyork kitabını bir solukta okudum. Şöhretin en uç noktasına gitmiş bir isim. Şükrü Ersoy’la yaşadıklarını hiç sansürsüz orada anlatmış.
 
Yeni Şafak Gazetesi’nin Trabzon temsilcisi Ali Kemal Yazıcı ‘Davetiyen bende’ dedi ve imza gününe gittim. İmza gününün sonu idi. Murat Zorluoğlu’ndan gelen bir çiçek ve yine Ahmet Metin Genç’in katıldığı açılış, Profesyonel ve efsane futbolcular da imza gününe gelmiş.
 
Bir tek Trabzonspor’dan gelen yok. Oysa Trabzonspor’un halkla ilişkiler birimi bu konularda duyarlıdır. Engin diyor ki, ‘Yusuf kardeşim bana Galatasaray maçının öncesini onlar gösterdi. Yaparsan bizde kentte oluruz, geliriz dediler. Ama ne başkan ve yönetim kurulu gelmediler.’
Teselli ettik biraz da üzüldük. Sonra da takma dedik.
Böyle olmamalı.
Tamam Engin Çınar zaman, zaman muhalefet olmuştur, bnlar olabilir. Ama efsaneler bir hareket içne girdiğinden muhaliflik sağ sol bunlar unutulur.
Telafi için zaman vardır.
Ve bu hata telafi edilmelidir.
 
TEBRİKLER HANDE’YE!
 
Fatih Altaylı, Hande Sarıoğlu'nun moderatörlüğünde Emin Çağlar ve Serkan Reçber'in de yorumlarıyla katıldığı Habertürk TV'de yayınlanan Spor Saati adlı programda spor gündemine dair değerlendirmelerde bulunurken ilginç anlar yaşandı. Sarı kırmızılı futbolcu Ömer Bayram'ın rakibine yaptığı hareket ile ilgili Fatih Altaylı verilen sarı kartın doğru olduğunu ifade etti. Altaylı'nın yorumunun ardından moderatör Sarıoğlu'nun "Aynı hareketi Emre Belözoğlu yapsaydı yorumunuz ne olurdu?" şeklindeki soru yöneltince stüdyoda gergin anlar yaşandı. Sorunun kendisine hakaret olduğunu söyleyen Altaylı "Kim olsa aynı yorumu yaparım. Ben ahlaksız bir adam değilim. Bana yaptığın saygısızlıktır. Siz konuşun, ben gidiyorum." şeklinde tepki verdi ve stüdyoyu terk etti. Rejinin reklam arası verme tavsiyesini geri çeviren Sarıoğlu programa devam etti.’
Haber böyle.
 
Aferin sana Hande. Araştıralım damarında  Karadeniz kanı vardır.
 
Fatih Altaylı’ya güzel bir ders verdin. O herkese istediği soruyu soracak, ama ona birisi soru sorunca da stüdyoyu terk edecek! yok ya..
Habertürk Gazetesini sen kurdun tamam, kapanmasından da seni sormulu tutmuyoruz. Çünkü iyi gazetecilik yapıyordun  seni kenara patronun itti. Ama bırakta sana da biri dokundursun. Hani objektiftin.

ALANYA’DA TARAFTAR GS’DA SEYİRCİ VARDI

Trabzonspor-Galatasaray maçından sonra sokağa baktım herkes Ünal Karaman’ı hedef almış. Oyuncu tercihlerinde Hosseini’yi alıp Doğan’ı koyacaktı. Yusuf Sarı’yı da alıp Ekuban’ı. Ama tersini yaptı. Fakat, Ünal’ın topu Galattabsaray’a bıraktığı anlardaki planı da tuttu. Shörloth kaleci ile iki kez karşı karşıya kaldı atamadı. Atsa maç farka gidecek. Bizi kırılma maçlarını alamıyoruz. Birde Alanya maçını alan taraftardı. Bu maçta da taraftar yoktu, 30 bin seyirci vardı!

DEVRE ARASINDA TRANSFER ŞART!

Trabzonspor 23 puanda. İk yarı bitimine kadar en kötü 30 puanı geçer. ligin ikinci yarısı çok zor geçecek. Hem Fenerbahçe hemde Galatasaray ciddi tranferler yapacak. Belki Beşiktaş da takviyelerde bulunacak.  Trabzonspor şampiyonluk yarışının içinde olması için mutlaka orta saha ve hücum hattına takviye yapmalı.

ANGARYA GÖRMEYİN, FİNALİ GÖRÜN!

Trabzonspor deplasmanda Altay’ı 2-1 mağlup etti. Büyük bir avantaj yakaladı. Trabzon’da da kazanıp turu geçer. Ekuban geldi, Stüredge  katıldı. Trabzonspor kupada finale kadar gidebilir. Tamam kupanın geliri az ama güzel bir organizasyon. Ve organizasyonun mimari de bizim çocuklarımız. Turkuaz grubunun başındaki isim Serhat Albayrak. Kupayı angarya görmeyin, finali görün

AKYAZI’DA NEDEN OYNAMADI?

Hekimoğlu Futbol kulübü kupada tur atlayarak yoluna devam ediyor. Hekimoğlu FK’nın rakibi Medipol Başakşehir takımı idi. Süper ligde zirveye oynayan takımın Trabzonlu yöneticisi Başkan Celil Hekimoğlu’nu aramış ve ‘Trabzonspor’la konuştuk , maçımızı Akyazı stadında oynayalım’ demiş. Celil Hekimoğlu da bunu kabul etmemiş. Hekimoğlu’na dün sorduk şunu söyledi, ‘Sezon başında ben Akyazı’yı istedim. Orada 4-5 bin kişiye oynardım. Trabzonspor’da saham bozulur diye vermedi. Çok yadırgamadım. Başakşehir’e verdiler, buna da sözüm yok. Eğer Başakşehir maçını orada oynayıp bundan sonraki maçlarımı orada oynamaya devam edcek isem yine çıkar Akyazı’da oynardım. Ben 12 maçtır Vakfıkebir’deyim ve sporcularım oraya alıştılar. Sahaya da yenmek için çıktık. Şanssızlık su fazla birikti.’
Geçmiş olsun bşakanım.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1967-1968. Trabzonspor. Ahmet Suat Özyazıcı, Nevzat Özgür, Kenan Aksu ve Necmi Perekli’li kadro.