Süper lig’de üst üste 3 maç kazandıktan sonra 8. haftayı bay geçiren Rizespor, milli arayla birlikte 21 gün sonra deplasmanda Hatayspor’un konuğu oldu.  Yeşil-mavili takım tarihinde Hatayspor’u deplasmanda mağlup edemediği gibi gol bile atamamıştı. Süper ligin iki güçlü ekibi yıllar sonra karşı karşıya geldiği maçın ilk yarısı karşılıklı atılan goller tamamlandı.  Rizespor rakibine tarihinde deplasmanda ilk golü Hatayspor’lu Diouf’un ters bir vuruşla kendi kalesine attığı golle kaydetti. Maçın başında öne geçen yeşil-mavililer yine klasik oyunu ile geriye yaslanarak kalesini savundu. 
 
Ligin ilk haftasından itibaren ilk 45 dakikalardaki kötü futbol Hatay deplasmanında da devam etti.  Kırılganlık yaşadı. Yeşil-mavili takım özellikle orta sahada rakibini kovalamadan, markaja almadan serbest ve rahat oynamasına müsaade ettiği gibi ofansif anlamda da takımına ileri derinlik kaşandıramadı.
 
Bu temel hatalar Hatayspor’un etkili bir şekilde Rizespor’un üstüne gelmesini sağladı. Oyunun üstünlüğü ev sahibi takımın elindeydi.  Yeşil-mavililer maça kötü başlamasına rağmen öne geçti ama ortayı ve kanatları iyi kullanamadı. Göbekten etkili olamadı. Bununla da ev sahibi takım Rizespor’un topu çıkarmakta güçlük çektiği pozisyonda beraberlik gölünü atarak soyunma odasına gitti.
Çaykur Rizespor’un bu görüntü Tomas hocanın deplasmandaki taktiğiyle oynattığı takım. Bu takımı gören sanki hiç gol atma niyeti yokmuş sanır. Hatay’da da kıyı kıyı gitti hep. Boldrin daha öncede olduğu gibi yine firikten çaktırmadan attı gölünü. Tabi bu golün gelmesinde Baianano’nun düşürülmesiyle kazanılan frikik. 
 
Rizespor ikinci yarıda oyun kurarak sakin oynamaya çalıştı. Bununla da çök önemli üç puanı hanesine yazdırdım derken uzatma dakikalarında yenilen gol birçok şeyi de beraberinde alıp götürdü.  Rizespor üst üste 4. Maçını kazandı derken maçın uzatma dakikalarını sonunda beraberlik gölü geldi. Kaleci Gökhan maçta çok önemli kurtarışlar yaptı. Ama hatalı çıkışı 3 puanın gitmesine neden oldu. Gökhan gibi tecrübeli bir kaleci böyle bir hata yapmamalıydı. Ama ne yazık ki futbol hatalar oyunu.
 
Rizespor kazandım dediği bir maçı çok basit bir hatadan dolayı son dakikada kaybetti.  Maçta Rizespor rakip kalede çok fazla etkili olamadı. Pozisyon üretemedi ama kazanmaya 3 puanı almaya çok yaklaşmıştı. İnsanın canını acıtan moralini alt üst edende bu durum. Maçın sonuna gelmişsin. 2-1 öndesin bu kadar basit hata yaparsan sonuç böyle olur.
 
Gazetede arkadaşım Ali Osman’a babası testiyi eve kadar taşıdın, evin önünde vurdun kırdın derdi. Gökhan da Hatay’da testiyi taşıdı ama sonunda yaptığı hata ile testi den 2 puan üçtü gitti. Yine de Hatay gibi zor bir deplasmanından alınan bir puan kaldı elimizde.