Trabzon şehrinin lokomotifi olan siyasiler; her zaman ve her dönem çok değişik partilerden hasıl oldular.

Bu şehir nasıl unutabilir Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Hikmet Sami Türk, Eyüp Aşık, Azer Benli, Volkan Canalioğlu gibi büyüklerini.

Ve bayrağı devralan yeni nesil siyasetçiler...

İşte Hüseyin Örs...

Kraliçe arı Merâl Akşener'in hem bal arısı hem de işçi arısı. Hem hitabeti düzgün, sempatik, sevecen ve pozitif; hem de 7/24 durmaksızın arşınlıyor Türkiye'yi.

Trabzon'da o kadar seviliyor ve o kadar destekçisi var ki; belki de Haziran 2023 seçimlerinde, Trabzon İyiler Hareketi'nin 2 vekil ile temsil edilmesinin baş aktörü olacak.

Şu anda ki durum ve eğilim bunu gösteriyor.

Ve sevgili Hüseyin Örs abimiz madalyonun bir yüzü ise şayet; diğer yüzü de ancak ve ancak Ahmet Metin Genç Abimiz olur.

Çünkü O da 2001 yılından beri aktif siyaset içerisinde sempatik, güleryüzlü, cana yakın ve herkesi kucaklayan tarzı ile bütün Trabzon halkının yüreğine dokundu. Ve şimdiden halkın gönlünde ve benliğinde taht kurdu.

2023 Haziran seçimlerinde olası bir Hüseyin Örs ve Ahmet Metin Genç yarışı; Trabzon seçmenini tercih noktasında çok zorlar.

Tabi ki Ahmet Metin Genç ile Belediyecilik kulvarında devam edilmez ise.

Ama Ak Parti'nin bu hususta 1 diğer mermisi ve hamlesi daha var. Lâkin Ak Parti Genel Merkezi bir türlü bu gerçeği göremiyor, ya da görmek istemiyor.

Siyasete bulaşan herkes bir dayı ararken ve her vekilin Ankara'da gölgesinden istifa ettiği bir abisi varken dahi O; kendisi, şahsen, bizzat ve yek vücut devam etti siyasi hayatına başından beri. Tek başına ve dimdik...

Bahsettiğimiz kişi Ergin Aydın Abimizden başkası değil...

Ancak O ve O'nun meşrebine denk figürler önleyebilir; Hüseyin Örs'ün çıkışını ve 2. vekilin önünün açılmasını. NET...

Fakat Ak Parti vekil sıralamalarında Metin Genç ve Ergin Aydın isimlerinin potansiyelinden faydalanmayı ne hikmetse bir türlü düşünmedi.

Ahmet Metin Genç abimizi ısrarla belediyecilik alanında değerlendirmeyi; Ergin Aydın Abimizi de nedense değerlendirmemeyi tercih etti.

Bu da vekil yarışında; aslında eli güçlü fakat bu beceriyi bir türlü gerçekleştiremeyen Ak Parti tarafının elini zayıflatır.

Hüseyin Örs'de İyiler Hareketi'nin 2. vekilini parlatır. İş işten geçmiştir. Ve Led Dallin. Amin...

Ve beyefendiliği, naifliği, polemiklere girmeyen ve mütevazı yapısı ile ön plâna çıkan sevgili Ahmet Kaya faktörü.

Her ne kadar bu artıları ile portföyü süslüyor ise de; 2023 Haziran seçimlerinde Trabzon'da CHP içinden çok rakibi olacak.

O yüzden işi çok kolay diyemeyiz. En büyük artısı ise Kemâl Kılıçdaroğlu'na olan yakınlığı.

Zira eski il başkanı Güzide Uzun Hanım ve O'nun gibiler her daim biz de varız diyecektir.

Trabzon CHP listesine de bir bayan çok ama çok yakışır açıkçası.

MHP tarafından olaya bakarsak da; genç, dinamik, vizyon sahibi, nüfuzlu, ağırlığını hissettiren, safkan ülkücü ve Genel Merkez tarafından da kabul gören 1 aday olmazsa şayet; Mhp Trabzon'dan gene eli boş döner.

Fakat bu saydıklarımıza uygun 1 aday ile; MHP de bir anda yarışta söz sahibi olur.

Hepsi Trabzon şehrinin sevilen isimleri...

Hepsinin ortak paydada buluştuğu nokta da; insancıl ve insan odaklı olmaları, sempatik ve mütebessim yapıları ile tevazu sahibi, pozitif ve optimist fıtratları.

NOT: Ak Parti Trabzon için bayan vekil yarışının bu sefer daha çetin geçeceği de bir gerçek...

Selâmlar & Sevgiler & Hürmetler