Trabzonspor’un efsane sol beki Cale, Taka Gazetesine önemli açıklamalar yaptı:

‘OLİMPİYAT’TAKİ 70 BİN TARAFTARI UNUTAMAM’

Hrvoje Cale, Trabzonspor’un faydalı yabancı oyuncularından biriydi. 2008 yılının yaz ayında transfer olduğu Trabzonspor’da gösterdiği üstün performansla Hırvatistan milli takımına kadar yükseldi.

Cale, 2010-2011 sezonun sonunda Trabzonspor’dan ayrılarak Alman devi Wolsfburg’a transfer oldu ama aradan geçen 11 yıla rağmen Trabzonspor taraftarları onu, o da Trabzonspor taraftarlarını unutamadı. Hrvoje Cale ile Trabzonspor günlerini konuştuk.

“TRABZONSPOR’DA 3 MUHTEŞEM SEZON GEÇİRDİM”

TAKA: Cale, Trabzonspor tarihinde iz bırakan yabancı oyunculardan birisin. Trabzonspor senin için ne ifade ediyor?

CALE: Trabzonspor’da 3 güzel sezon geçirdim. Trabzonspor benim için çok şey ifade ediyor. Orada bir sürü insanla tanıştım. Yeni arkadaşlar edindim, bazılarıyla hala iletişim halindeyim. Harika bir takımımız ve birçok başarımız vardı. 3 muhteşem sezondu.

“TARAFTARLAR HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU “

TAKA: Trabzon’u nasıl hatırlıyorsun? Şehir hakkında ne söylemek istersin?

CALE: Yemekleri hatırlıyorum, favorim kıymalı pideydi. Süper taraftarları asla unutmayacağım. Onlar her zaman yanımızda oldular.

“TRABZONSPOR’UN MAÇLARINI İZLİYORUM”

TAKA: Trabzonspor’u takip ediyor musun? Takım şampiyonluğa çok yakın. Eski takım arkadaşınız Egemen Korkmaz artık kulüpte antrenör.

CALE: Trabzonspor’u tabii ki takip ediyorum. Ayrıldığım gündem beri televizyonda Trabzonspor’un maçlarını izlemeye çalışıyorum. Egemen Korkmaz benim çok iyi arkadaşım ve bir gün harika bir antrenör olacağını biliyordum, ona en iyi dileklerimi iletiyorum ve şampiyon olmaları için her şeye sahip olduklarını biliyorum. Eğer şampiyon olurlarsa ve beni de kutlamalara davet ederlerse tabii ki Trabzon’a gelip tüm şehirle birlikte şampiyonluğu kutlamaktan çok mutlu olurum.

İYİ BİR AYRILIK OLMADIĞI İÇİN ÜZGÜNÜM”

TAKA: Trabzonspor'dan ayrılma sürecin nasıl gelişti? Ayrılmayı sen mi istemiştin? Ayrıldığın için pişman mısın?

CALE: Garip bir durumdu. Ne olduğu konusunda hala tam olarak emin değilim. Umarım bir gün Şenol hoca ile bu konuyu konuşabilirim. Pek iyi bir ayrılık olmadığı için üzgünüm.

“ŞENOL GÜNEŞ HARİKA BİR TEKNİK DİREKTÖR’

TAKA: Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde Trabzonspor’da iki kupa kazandın. Şenol Güneş hakkında neler söylemek istersin?

CALE: Şenol hoca harika bir teknik direktör, antrenörlük hayatında büyük başarılara imza atıyor. Trabzon’daki son 2 ayım dışında Şenol hoca ile çok güzel bir ilişkimiz vardı. Şenol hoca için en iyi dileklerimi iletiyorum ve belki yıllardan sonra bir gün bir yerde kahve içeriz...

“TRABZONSPOR’U İZLEMEYE GELECEĞİM”

TAKA: Türkiye – Rusya maçı için yeni stadımıza gelmiştin. Stadı nasıl buldun?

CALE: Avni Aker Stadyumu harikaydı ama bu yeni stadyum tam olarak birinci sınıf bir stadyum. Evet doğru biliyorsun. Türkiye- Rusya maçında Yattara ile birlikte stadyumdaydım, atmosfer çok güzeldi. Trabzonspor Stadyumda oynadığında taraftarların çılgın bir atmosfer yarattığını düşünüyorum ve umarım bir gün Trabzonspor’u yeni stadyumda izlemeye geleceğim.

 “2010-2011’İN GERÇEK ŞAMPİYONU TRABZONSPOR”

TAKA: Cale, biliyorsun 2010-2011 sezonu sonunda Trabzonspor Şampiyonlar Ligine katıldı 2010-2011 sezonu hakkında neler söylemek istersin?

CALE: O sezon çok güçlü bir takımımız vardı, Jaja, Selçuk İnan, Egemen, Burak Yılmaz gibi birçok üst düzey oyuncuya sahiptik... Fenerbahçe o sezon ne yaptı bilmiyorum ama UEFA onları Şampiyonlar Ligi’nden men ederek yasakladı. O yüzden 2010-2011’in gerçek şampiyonu Trabzonspor’dur.

“2010 YILINDA OYNADIĞIMIZ İBB MAÇINI UNUTAMIYORUM. 70 BİN TARAFTAR BİZİ İZLEMEYE GELMİŞTİ”

TAKA: Trabzonspor’da oynadığın en unutulmaz maç ve yaşadığın en unutulmaz olay neydi?

CALE: Benim için en unutulmaz maç 2010 yılının Aralık ayında İstanbul deplasmanında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a karşı Olimpiyat Stadı’nda oynadığımız maçtı. 65-70 bin taraftarımız o gün bizi izlemeye gelmişti. Asla unutmayacağım bir karşılaşmaydı. Bunun için tüm Trabzonspor taraftarlarına teşekkür ederim. Bununla beraber 2010 yılında Urfa’da Fenerbahçe’ye karşı oynadığımız ve kazandığımız Türkiye Kupası final maçı asla unutmayacağım bir maçtı. O maçı çok iyi hatırlıyorum. Karşılaşmayı kazanıp şampiyon olarak Trabzon’a döndüğümüz zaman Trabzon havalimanında gerçek bir çılgınlık yaşanmıştı. Taraftarlar şampiyonluğumuzu harika bir şekilde kutladı ve bu takımın taraftarları bunu hak ediyor.

“HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK TRABZON”

TAKA: Cale çok teşekkür ederim. Son olarak Trabzonspor camiasına ve taraftarlarına neler söylemek istersin?

CALE: Her zaman her yerde en büyük Trabzon (bu cümleyi Türkçe konuşarak söylüyor) ben teşekkür ederim. Size ve ailenize en iyi dileklerimi iletiyorum.

FURKAN UZUN