Trabzon 7M hastanesi CEO’su Opr. Dr. Alparslan kapısız Taka gazetesi genel yayın yönetmeni Yusuf Turgut’un sorularını cevapladı:
 
Trabzon’un yeni ve güçlü özel hastanesi 7M hizmet vermeye başladı. Her branşta güçlü bir kadro kuran hastanenin CEO’su olarak Opr. Dr. Alparslan Kapısız görev yapıyor. Trabzon’da Devlet ve Özel hastane tecrübesi olan, Yönetim konusunda deneyimli isim Kapısız ile mutlu biten açılış süreci, pandemi dönemi ve tam kapasiteye dönen hizmetleri konuştuk:
 
ALPARSLAN KAPISIZ KİMDİR?
 
1977 yılında Erzurumda doğdu. İlk ve Ortaokulu Eskişehir'de tamamladı. 1994 yılında Kelkit Lisesinden mezun oldu. 2002 K.T.Ü. Tıp Fakültesi Pratisyen hekim olarak mezun oldu. 2003 Yılında Bayburt ili 2 no'lu Sağlık Ocağında Pratisyen hekimlik, Bulaşıcı hastalıklar Şubet Müdürlüğü ve Bayburt ili Sağlık Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 2003-2010 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Çocuk Cerrahisi Uzmanlığını tamamladı. 2010 yılında Ankara GATA da Yedek Subay olarak görev yaptı.

2011 - 2013 Erzincan Mengücek Gazi EAH'de 1 yılı uzman hekim, 6 ay Başhekim Vekilliği ve 6 ay Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ağustos 2013-Kasım 2013 Rize Devlet Hastanesi Uzman hekim olarak görev yaptı. Kasım 2013-Mart 2014 Trabzon Kanuni EAH'de uzman hekim olarak, Mart 2014'ten sonra Trabzon Kanuni EAH'de Başhekim Yardımcısı görevini ifa etti ve ardından hem Haçkalı Baba Devlet hastanesinde hemde Özel Medikal Park karadeniz hastanesinde yönetici olarak görev yaptı. İyi derece İngilizce bilmekle olup, 9'u yurtdışı dergilerde olmak üzere 11 makalesi bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Mesleki Eğitimler: 2004 Sağlık Yöneticiliği Kursu 2005 Laporoskopi Kursu, 2006 Travma Kursu, 2006 ARM Kursu, 2009 Çocuk Üroloji Kursu. Kapısız 6 yadır da Medikal Park hastanesinde CEO olarak çalışmaktadır.
 
 TAKA: Değerli hocam, hastanenin açılışında emeği geçenlere, sizlere ve ekibinize hayırlı olsun diyorum, mutlu bir süreç başladı, neler söylersiniz?
 
HİKAYEMİZ YENİ ANCAK GÜÇLÜ
 
ALPARSLAN KAPISIZ: Teşekkür ediyorum. 2019 yılının Kasım ayında başlayıp Ocak sonunda hizmet vermeye başladığımız hastanemizin hikâyesi yeni. Trabzon benim için bir sevda, bu coğrafyanın insanına ve bu coğrafyaya inanılmaz güvenim var. İki oğlum var iki oğlum da Trabzon doğumlu. Özellikle Trabzon da doğmalarını sağladım. Öğrenciliğim Ayasofya da öğrenci evinde geçti, çamaşırımı yıkayan teyzelerimiz vardı.

Mahallemden o gün tanıdığım insanlar beni gördüğü zaman ayrı bir hürmet gösterip, ‘Alparslan’ diye bağırıp konuştuğum insanlar. Mahalle kültüründen geldik, bu coğrafyanın insanına güvenir, kaliteli bir hizmet verirsen bu coğrafya da her zaman seni tutar. Dolayısıyla inandığımızı yaptık, Trabzon’a ve bölge insanımıza güvendik ve hastanemizi kurduk. Arkadaşlarımızla süreci çok güzel yönettik. Korona pandemi sürecine her türlü katkıyı sağladık. Hastanemiz pandemi sürecine uygundu, sanki pandemi süreci için hastanemizi açmışız gibi denkleme geldi. Hekim ve meslektaşlarımı davet sürecinde de zorlanmadım. Sen varsan sorun yok dedi, geldiler.
 
BEN TRABZON’UN ÇOCUĞUYUM
 
 TAKA: Alparslan bey, Trabzon sizi neden bu kadar sevdi?
 
ALPARSLAN KAPISIZ: Kaşüstü’nde yöneticilik yaptım, Başhekim yardımcılığı ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde Başhekimlik yaptım, Medical park da Genel Müdürlük yaptım. Dolayısıyla ben bu kentte doğmasam da buranın çocuğu oldum. Hiçbir meslektaşıma meslek etiğine yakışmayan hiçbir davranışım olmadı, hayatım boyunca çok sayıda yöneticilik yaptım bir personelimin şöyle iddiası olmaz : ‘Alparslan Kapısız bizim gönlümüzü kırdı.’ Dolasıyla bunların hepsinin güveni sayesinde 7M doğdu ve ben de 7M’deyim.
 
GÜÇLÜ BİR KADRO KURDUK
 
 TAKA: Trabzon 7M ile yeni bir özel hastaneye kavuştu, sonradan alana girmek zor olur mu?
 
ALPARSLAN KAPISIZ:  Trabzon’un içinde yaşadığımız için büyüklüğünün farkında değiliz. Pandemi sürecinde devasa hastanelerimiz vardı. Kaşüstü, Akçaabat, Fatih hizmet verdi. Evet hak ediyor mu ediyor. Daha fazlasını hak ediyor. Bayburtlu bir adam Trabzonspor’u tutuyor mu, tutuyor.

Alışverişe geliyor mu geliyor. Hastaneye de geliyor. Bizim(7M) coğrafyamız Samsun’dan Batum’a kadar. Batum’dan Erzurum’a kadar. İlk 10 vakamızın üç tanesi Gümüşhane ve Bayburt tan geldi. Dolayısıyla Trabzon’un avantajı çok fazla. 7 M hastanesi çok güçlü bir hekim kadrosu kurdu. Teşhis ve tedavide güven veren bir hastane olacak. Bunun için tercih edilecek.
 
 TAKA: Yurt dışı hasta teşhis ve tedavileri konusunda çalışmalarınız ne durumda?
 
TRABZON SAĞLIK KENTİ
 
ALPARSLAN KAPISIZ: Trabzon Sağlık turizmi hemen, hemen Gürcistan’a dayalı olduğunu söyleyebilirim. Yazın da körfez ülkelerinden gelen insanların mevsimsel günü birlik gelenlere hizmet veriyoruz. 1 Temmuz itibariyle kapıların açılmasıyla yurt dışından gelenlerin de uğrak yeri olacağımızı düşünüyorum. Risk hala devam ettiği için herkesin evde kalması Pandemi sürecinin ciddiyeti ve tehlikenin farkında olmamız gerekiyor. 7M Hastanesi olarak pandemi sürecine 10 yataklı yoğun bakım ünitesi hazırladık. Temmuz, Ağustos normal hayata döneceğimiz zaman artık yavaş, yavaş eski halimize geleceğiz. Süreç herkesi etkiliyor. Pandemi süreci olmasa dahi bizim ivmemiz Haziran, Temmuz Ağustos aylarında yükselişe geçecekti.
 
 TAKA: Sağlık camiası son 3 ayda çok büyük fedakarlıklar yaptı, tebrik ediyorum. Pandemi sürecine yönelik bir şeyler söyler misin?
 
DEVLETİMİZ EN ETKİLİ TEDAVİYİ YAPTI
 
ALPARSLAN KAPISIZ: Sağlık Bakanlığı Pandemi takibi yapılacak hastane Zinciri oluşturdu. Kaşüstü üs olarak kullanıldı. Örneğin ‘sen koronavirüs mü çıktın o hastane seni alıyordu’ yani bakanlık süreci çok güzel yönetti. Her ilde bir hastanenin üs olarak seçilmesi süreci güzel ve yönetilebilir oldu.

Sağlıkçıların özverisi bunda en önemli etkendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin yapamayacağı bir şey yoktur. Mesela Hidroksiklorokin ilacı ile ilgili bütün dünyada sıkıntı olsa bizim devletimiz onu bulur getirir. Korona da Dünyanın en harika resmine de bakarsan ufak tefek kusurlar çıkar. Korona sürecinde mümkün olduğunca ticari kaygıları bir tarafa bıkaktık. Korona sürecinde hükümetin ve Sağlık Bakanlığının zorunlu kalmadıktan sonra operasyonları yapmayın, herhangi bir hayati fonksiyon bozukluğu varsa ya da önemliyse yapın dedi.
 
 TAKA: Hastane ekibinizi oluşturma süreci medya kampanyası etkinliği nasıl olacak?
 
YEREL MEDYA İLE YAKIN DURACAĞIZ
 
ALPARSLAN KAPISIZ: Yerel medya ile beraber billboardlar, sesli ve görsel basın sürekli kullanılmalı. Trabzon’da yerel basın çok güçlü. Bir ara Malatyaspor 6-0 yenilmiş. Merak ettim bakayım dedim yerel medyası ne yazmış, hangi tepkiyi göstermiş. Bir haber bile bulamadım. Trabzonspor  ve diğer kent talepleri konusunda Trabzon basını çok etkin. Hem yeni açılan hastanemizi kitlelere ulaştıracağız hem de yerel basınımızı destekleyeceğiz.