Kutsal kitabımız kuranı Kerimin ilk emri "oku"dur. Rabbimiz bilim yapılmasını biz kullarına gönderdiği kutsal kitabında ilk emir yapmıştır. İlk emir okudur da namaz değildir. Yada oruç değildir. Bunun üzerinde biz Müslümanların çok düşünmemiz lazım gelmektedir.

Bakınız yeryüzünde ki gerek bozulmuş semavi dinleri yani Hıristiyanlık ve yahudilikte ve gerekse ilkel kabile dinleri yani Hinduizm , budizm gibi dinlerde kesinlikle ilk emir okumak değildir. Buradan anlıyoruz ki Rabbimiz geleceğimiz adına yapılması gereken ilk işin bilim yapılması olduğunu anlatmaktadır. Peygamberimize baktığımız zaman Oda bilim yapılmasının zaruretini açıklamak adına şöyle buyurmaktadır; " İlim tahsil edilmesi her erkek ve kadın Müslüman üzerine farzdır." Farz diyor. Yani Rabbimizin kesin emridir.

Burada şunu da açık olarak yazmak isterim ki bizlerin saf Hıristiyan ve Yahudilerle bir sorunumuz yoktur. Bizler evanjelist Hıristiyan ve Siyonist yahudiyle sorunumuz vardır. Bu adamlar dünya idaresi için bilim yapıp diğer halkları sömürgeleştirmek isterler. Kendi idealleri için herşeyi mübah görürler. Yani diğer ülke halklarını işgal diğer ülkelerde suikast vb. gibi daha başka bildiğimiz ve bilmediğimiz yöntemlerle kendi egemenliklerinin devam etmelerini isterler. İşte Filistin , İşte Irak, işte Suriye vb. gibi...

Burada şöyle bir soru aklınıza gelebilir; Acaba Allah bu adamlara neden bu bilimi verir?! Anlamadığınız konu Rabbimiz dünya hayatında çalışan herkese rahman sıfatıyla ister gayriMüslim ister Müslüman vermektedir. Bugün Gayri Müslümanlar çalıştığından onlara vermektedir. Bizde çalışsak bizede vereceğinin vaadi vardır. Burada suç Allah'ta değil bizdedir. Çünkü bizler çalışmadığımızdan bilim yapmadığımızdan bugün ne Allah veriyor ne de gayriMüslimler bilim sahasında çalışmaları bizlere vermemektedir Bir örnek vereyim ne demek istediğim daha güzel anlaşılacaktır. Cumhurbaşkanımız bir beyanatında "ABD F 35 savaş uçağı çalışmalarında kendilerine verdiğimiz bir buçuk milyar dolar paranın ne kendisini nede uçaklarımızı vermektedir." Görüyor musunuz işin vahametini?! Durum çok sıkıntılı.Böyle onlarca örnek vardır.

Bizler bilim neden yapmayız?! Bizlerde de bir akıl var onlarda da bir akıl var. Burada ki sıkıntı bizler bir asırdır bağımlıyızda ondan. Üzerimizdeki ölü toprağını atmadıktan sonra kesinlikle bilim yapmamız mümkün değildir. Bugün ülke geneli hemen tüm gazeteler hemen tüm televizyon kanalları birkaçı harici onları istisna ederek yazayım lağım yayın yapmaktadırlar. Bunların yayın politikalarında ne ahlak ne aile ne bilim ne din ne vatan ve ne de millet var. Bunlar ülke insanımızı magazin yayınlarıyla afyonlayarak egemenlere köle yapmaya çalışmaktadırlar. Sıkıntı burada. Bizlerin milli bir yayın yapan bir eğitimimiz ve yayın yapan basınımız yoktur. Sıkıntı burada. Ülke insanımızı yayınlarıyla uyandırarak ayakları üzerine basmalarını sağlayacakları yerde yayınlarıyla uyutmaktadırlar.

Ne ki ülke insanımız kendine gelmesin.

Haydi bir hamle yapalım. Hiç vakit geçirmeden bu saatten sonra bilim yapabilecek ilgili kurumları hayata geçirelim. Bilim yapacak bu organlar vasıtasıyla ihtiyaç duyduğumuz her sahada teknoloji üretelim. Neye ihtiyacımız var; Uyduyu, savaş uçağımızı , nükleer santrali, nükleer denizaltıyı ve her sahada fabrikayı kurarak bir sanayi ve teknoloji devrimi hayata geçirelim. Göreceksiniz o saatten sonra egemenler kuyruğunu bacaklarına sıkıştırarak sömürdükleri yerlerden geri kaçacaklardır.

Rahmetli Atatürk ne güzel söylemiş; " Bir millet bilim yapmazsa önce onurlarını sonra özgürlüklerini sonra bağımsızlıklarını daha sonra da işgalle karşı karşıya kalır."

Önce ahlak sonra bilim yapmalıyız..