Yavuz Ağıralioğlu Trabzon Çaykaralı’dır

Yani aynı ilçedeniz.

Soyadımızın benzerliği dışında bildiğimiz kadarıyla bir akrabalığımız yok.

Ama ikimiz de Çaykaralı’yız

İyi bir ülkücüdür.

Son zamanlarda yaptığı çıkışlarla Türk siyasetinde öne çıkan en önemli isimlerden biri oldu.

Birileri bu durumdan rahatsız olacak ki İYİ Parti Meclis Grup Başkan vekilliği ve parti sözcülüğü görevlerinden alınarak Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş.

Parti içerisindeki hesapları bilmeyiz, bilsek de bizi çok ilgilendirmez

Ancak Yavuz Ağıroğlioğlu’nun bu çıkışı belli ki parti içerisinde bazı dengelerin bozulacağı endişesini taşıyanlar olmuş ki aktif bir görevden pasife indirilmiştir.

Konuştuğu zaman yolda yürüyenler bile durup dinler, izler

Boş konuşmaz

Nalına da vurur mıhına da

Kimseye karşı eyvallahı da yoktur.

Birkaç gün önce HDP’lilere yönelik yaptığı “Önce PKK ile yüzleşin” şeklindeki sert açıklaması binlerce insanın karnındaki şişi indirdi.

Bu açıklamasına da Türkiye’nin dört bir yanından destek yağdı.

AK Parti’den bile.

Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu’nun desteğinin sebebi de HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun attığı twetle Ağırolaoğlu’na yönelik hakaretiydi.   

Zaten sadece AK Partililer değil, Türkiye’nin her bir tarafındaki Trabzonlular ve Yavuz Ağıralioğlu’nu sevenler de yoğun tepki gösterdiler.

Siyaset sahnesine İYİ Parti ile çıkan ve parti sözcüsü olarak da televizyon ekranlarında aranan isim olan Yavuz Ağıralioğlu ile ilgili HDP milletvekilinin şiddetle kınadığımız sözlerine İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşaner ve Başkanlık Divanı üyelerinin sessiz kalmasını sadece üç beş gün sonra cılız bir açıklamada bulunmasını doğrusu yadırgadık.

Aslında derinlemesine incelediğimizde Yavuz Ağıralioğlu’nun parti sözcülüğünden alınıp dış ilişkiler başkanlığı gibi kenar bir yerde görevlendirilmesi İYİ Parti’nin zaman zaman eleştirse de HDP’yi küstürmeme çabasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Aslında Meral Akşener ve ekibi HDP ile siyasetini takdir etmiyor ancak tek hedefleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için HDP oylarını millet ittifakının içinde tutma çabasıdır

O hassasiyeti gözetmesidir.

Yavuz Ağıralioğlu’nun yalnız bırakılmasının bir diğer sebebi de televizyon ekranlarındaki söylemleri, ifadeleri, duruşu ve Liderlik vasfıyla Meral Akşener’den sonra parti içinde genel başkanlığa yakıştırılmasıdır.

Kuşkusuz iki sözüm de Ağıralioğlu’na olacak

Geçenlerde gereksiz ve yersiz bir şekilde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya yönelik kullandığı ifadelerdir.

Terörle mücadele konusunda kelle koltukta savaşan Süleyman Soylu ve arkadaşlarının moralini bozmak PKK’nın en büyük destekçisi HDP’lilerin küfre varan hakaretine maruz kalmış Yavuz Ağıralioğlu’na kalmamalıdır.

Çünkü hem Soylu’nun hem de Ağıralioğlu’nun amacı aynıdır.

O zaman şunu söylerler

Bir taraftan HDP’ye vurup diğer taraftan da Soylu’yu eleştirerek kendi parti içerisinde bir denge mi kurmaya çalışıyorsun diye sorarlar.

Yavuz Ağıralioğlu ne olursa olsun, çizgisini bozmasın, Türk siyasi yaşamı ve seçmenler onu er ya da geç hak ettiği yere getirecektir.

Türk seçmeninin hafızası hiçbir yanlışı unutmadığı gibi takdir ettiği kişileri de zamanı gelince hakkı olan koltuklara oturtmuştur.

xxx

Tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ederken, İsrail’in Filistin’e saldırısını nefretle kınıyorum.