Çaykur Rizespor inanılmaz bir şekilde gollerle başladı Antalyaspor maçına. Önce İsmail Köybaşı sahne aldı. İsmail, sol taraftar sağ ayağıyla attığı füze, kalecinin solundan filelere gitti. 3 dakika sonra bu kez Fernando Boldrin sahne aldı.

Boldrin adeta İsmail’e sen uzaktan gol atarsın da ben atamam mı? Dercesine sağ taraftan sol ayağıyla gönderdiği müthiş füze ikinci kez Antalyaspor fileleriyle buluştu. Yeşil-mavili henüz maçın başında ceza sahası dışından attığı iki güzel golle 2-0 öne geçti. Ligin iyi takımı karşısında iki farklı öne geçen Rizespor dikkatli ve kontrollü oynamaya çalıştı. Top rakibe geçtiğinde kendi yarı alanı içinde alan daraltarak boş alan bırakmamaya çalıştı. Topa sahip olduğunda da hücuma gidip arka tarafını boşaltmadılar. Önceki maçlarında olduğu gibi topu rakibe bırakarak oynamadı. Rizespor iki farklı önde olmanın avantajıyla oyunu istediği gibi oynarken psikolojik bir sorun haline gelen duran toplar en büyük tehlikeydi.  Bu sorunda yine Antalyaspor’un attığı golle neden oldu.  Ev sahibi takım serbest atıştan attığı golle farkı bire indirdi. Yeşil-mavililer duran toplardan kalesinde gördüğü gollere engel olamıyor.  Bunun ana nedeni de defan ta oynayan oyuncuların kafa hakimiyetlerinin olmaması. Antalyaspor’ da duran toptan kafa ile gol attı.  Rizespor hatalarla gol yemeyi alışkanlık haline getirdi. Rizespor ilk yarıyı önde kapatmanın avantajıyla başladığı ikinci yarıya rakibini kontrol altında tutarak başladı. Kazandığı topları iyi pas yaparak kullanmak istese de özellikle rakip yarı alanı içinde top kayıpları yaptığından pozisyon üretmekte güçlük çekti.

Maçın 65 dakikasında Abdullah durak, orta saha dan Antalyaspor savunmasının arkasına müthiş bir pas attı. Topu iyi takip eden Eric Sabo boşluğu iyi değerlendirip şık bir gol atarak takımını yeniden iki farklı öne geçirdi. Buda devre arasında transfer edilen Sabo’nun Rizespor’daki ilk golü oldu. Antalyaspor oyunun her dakikasında pozisyon üretme becerisine ve kalitesine sahip bir takım. Ama dün Rizespor Antalyaspor’a gol pozisyonları verdi. Duran toplardan verdi. Ev sahibi takımın ikinci gölü de yine kornerden duran toptan geldi. Ligin alt sıralarında kümede kalma savaşının kızıştığı haftalarda her şeye rağmen Rizespor böylesine zor bir deplasmanda 3 puanı 3 golle almasını bildi. Böylesine maçlarda oyun değil skor önemli. Rizespor’da bu sezon Sivas ve Galatasaray maçlarından sonra Antalyaspor’u mağlup ederek 3. deplasman galibiyetini aldı. Bülent Uygun 6 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi ile oldukça iyi bir performans gösterdi. Antalyaspor gibi zor bir deplasmandan 3 puanı alıp Rize’ye dönmek çok ama çok güzel. Akdeniz akşamları bir başka oluyor. Hele bir de Nisan’da Antalyaspor’u 3 golle mağlup ederek bir başka güzel. Yeşil-Mavili futbolcular 3 puanla çok sıcak. Coşmamak elde mi böyle bir akşamda. İşte ben böyle bir akşamda aşık oldum.