Trabzonspor’un Alanyaspor maçı kadrosuna baktığımızda, cezalı Hugo’nun yerine Hüseyin, Abdülkadir Ömür’ün yerine ise Djaniny’i kadroda gördük. Tabi ki akla gelen ilk olgu, Cornelius ve Djaniny’nin santrafor olduğu bu da herkes tarafından “Acaba Abdullah Avcı çift santraforla mı oynayacak” diye ama öyle olmadı Gervinho ve Abdülkadir Ömür gibi iki kanat oyuncun varken, Djaniny’i sağ tarafta kullanıp onunla başlamasına anlam veremedik. Maça iki takımda çok iyi başladı. Ancak ilk 5 dakikadan sonra Trabzonspor müthiş bir baskı kurdu ve oyunu tamamen Alanyaspor yarı sahasına yığdı. Tabi bunun yanında da bayağı gol pozisyonuna girdik.

Ancak 15.dakikadan sonra Alanyaspor oyunda dengeyi getirdi. Ve kontra ataklarla gol aramaya başladılar. 30.dakika’da Uğurcan, yüzde yüz bir golü önledi. Fakat bu kurtarışın arkasından bir o kadar da kötü bir gol yedi. Bu da Uğurcan gibi bir kaleciye hiç yakışmadı. 42.dakikada duran topun arkasına Bakasetas geçti ve adrese teslim dercesine Cornelius’u topla buluşturdu o da nefis çıkarak kafayı vurdu. Serkan sadece bu golü seyrede kaldı. 45+1’de sahnede yine Uğurcan vardı. Davidson’un sert şutunu kornere çelerek net bir gol pozisyonu da bertaraf etmiş oldu. Bu da ilk devrenin son pozisyonuydu ve her iki takımda soyunma odalarına 1-1’lik skorla girmiş oldular. İkinci yarıya hepimizin beklentisi, Djaniny’nin yerine Abdülkadir Ömür’ün oynamasıydı. Fakat hocamız hiç değişiklik yapmayarak aynı 11 ile ikinci yarıya başlamayı tercih etti.

İkinci yarıya baskılı oynuyoruz görüntüsü versek de net gol poziyonuna giremedik. Abdullah Avcı, oyunun son dakikalarında Berat’ın yerine oyuna Gervinho’yu dahil etti. Bu oyuncumuz da çok net bir pozisyonda arkadaşlarına pas verme yerine sıfırdan kaleye şut atınca, net bir golden olduk. Daha kötüsü bu pozisyondan sonra gelişen Alanya atağında, Hüseyin’in Babacar’a yaptığı hareket sonrası Halis Özkahya tarafından ikinci sarıdan dışarı atılmasıyla Konya maçında ki gibi yine bir eksikle oynamak zorunda kaldık. Eksik oynamamıza rağmen ezilmedik. Hatta hatta Alanyaspor’a büyük baskı kurduk. Fakat bu kuru baskı maalesef gol pozisyonu getirmedi.

Takımımız bu maçta doğru dürüst kanat organizasyonu yapamadı. Onun için de gol bulman haliyle zorlanıyor. Zaten bu maçta da gördüğümüz kadarıyla, Alanyaspor’un bizden daha fazla gol pozisyonu vardı. Alanyaspor teknik direktörü Bülent Korkmaz, Trabzonspor’u çok iyi analiz ettiği belli oluyordu. Çünkü zayıf olan sol bekimiz tarafından genellikle sağ kanat oyuncularını çok topla buluşturup, kalemizde tehlikeli olmayı denemeleri bunu gösteriyordu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Alanya kabusu yaşadık. Ve Trabzonspor olarak maalesef çok büyük bir yara aldık.