Bir partinin iktidara gelişinin ayak sesleri, gurup toplantılarından geçer. CHP ile İYİ Partinin gurup toplantılarında bu ayak seslerini görebilirsiniz.

CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi 2000 yılından beri yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.

Geçen hafta Mecliste birlikte idik. Ülke gündemini   ve CHP iktidarında yapılacak önceliklerini konuştuk. Uçurumun kenarındaki ekonominin düzlüğe çıkarmanın yollarını anlattı.

Meclis kulisinde CHP Sözcüsü  Faik Öztrak, Genel Başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve  İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile ayaküstü sohbet ettik. Her üçü de CHP’nin önemli kurmayları ve değerleri. Tespitlerimi başka bir yazımda dile getireceğim.

Gelelim Akif Bey’e. Bir yandan herkesin telefonuna çıkıyor, not bırakanlarını ‘Alo ben Akif Hamzaçebi” diye   direk geri arıyor. Gelenlerle ilgileniyor. Sorunları çözmeye çalışıyor.

Trabzon  ve Türkiye sevdalısıdır..Bürokrasinin en önemli kademelerinde görev yaptı. Devleti yakından tanıyor ve biliyor, Trabzon ve İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya tecrübe ve birikimlerini aktarıyor. Siyasal derinliği yüksek olan bir parlamenter..

CHP Grup Başkanvekili olarak TBMM’de denge görevini yürüttü, başarılara imza attı. Kavgacı değil, uzlaşmacı kimliği ile tanınıyor.

Meclis Başkanvekili olarak, en çok aranan, danışılan “Akif bey olmasa olmaz” denildi.. Dağınıklıkları topladı, hataları düzeltti, TBMM’nin onurunu her daim korudu. CHP Genel Sekreteri olarak partide “ikinci adam” saygınlığını gösterdi..

Çok başarılı bir siyaset profilini çizerek, kusursuz bir ciddiyetle; bütün görevini yerine getiriyor. Çalışma disiplini  yakından biliyorum. Her konudaki bilgi birikimi olağanüstü. Akif Hamzaçebi olarak her kesimde ve makamda saygı uyandırıyor. Kapısı herkese açık.

 İddialı ve başarılı bir Ana muhalefet Partisi’nin siyaset planlamasında en önemli görevlerin başında etkili ve yapıcı bir parlamenter çalışmaları geliyor. Etkili ve üretici muhalefet, ülkenin geçtiği bu süreç bakımından önem arz etmektedir. Başarıları parlamento düzene taşımak ve yeni siyaset planlaması yaratmaktır. Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında CHP  bunu yapıyor.

İstanbul milletvekili Hamzaçebi bu bakımdan önemli bir isimlerdir. Önemli başarılara imza atıyorlar

*

Akif Bey sadece CHP’de değil, Türkiye’nin takdirini topluyor.. Bu başarıları onu önce Gurup başkan vekilliğine, ardından TBMM Başkanvekili koltuğuna taşıdı. CHP Genel Sekreteri olarak tarihe partide “İkinci adam” oldu.

Devlet ve Siyaset adamı olarak bu başarılarını bu makamda da gösterdi, çok başarılı bir devlet adamı profilini çiziyor. CHP’nin ekonomi kurmaylarından olan Hamzaçebi, ”Ekonomik  Masası” ekibi olarak 35 ili dolaştılar. Halkın nabzını tutuyorlar. Çözüm odaklı raporlar hazırlıyorlar.

İstanbul’daki temasları çerçevesinde, Karadeniz Dernekleri başta olmak üzere muhtarlar, diğer dernekler, sivil Toplum Kuruluşları ile görüştüğü vatandaşlardan olağanüstü ilgi görüyor. İstanbul’u beş tur attı. Türkiye’nin bütün illerinden davetler alıyor. Parti disiplini ve programlar çerçevesinde ziyaretler yapıyor.

Rapor ve tespitlerini Genel başkan ve Parti yönetimine sunuyor.. Sorunları parlamentoya taşıyor. Yazılı soru önergeleri ile önemli konuları Türkiye’nin gündemine getiriyor. Sorunlara çözüm önerileri üretiyor..

Hamzaçebi, çalışkan mütevazı yaşantısı, Türk ekonomisini iyi bilen, saygılı, ölçülü, siyasete seviye getiren, diploması, nazik dil kullanan, eleştirilerini incitmeden yapabilen, siyasette kalitenin ve bilginin adresidir.

Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler.

Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında kırk yıllık dürüst ve hakşinas bir siyasi mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.

Hamzaçebi’yi devletteki tüm görevlerinde; yakından tanıdığımız, aile yapısını bildiğimiz, yüksek niteliklere sahip, donanımlı, Karadeniz’in tüm özelliklerini bünyesinde toplamış; Türkiye’de, iz bırakan bir siyasetçidir.

Bürokrasi ve siyasette, adı hiçbir şaibeye karışmamış, itibar gören danışılan, her görüştekilere; saygı uyandıran güzel özelliklere sahiptir.

Hamzaçebi, çalışkan, mütevazı yaşantısı, ölçülü, siyasete seviye getiren, diploması, nazik dil kullanan bilginin adresidir.

Şov yapmayı sevmeyen, bilgi ve belgeleriyle konuşan, Türkiye ve dünya ekonomisini iyi bilen Hamzaçebi’nin dirayet ve ciddiyeti, ülkemize hizmet etmekteki samimi gayreti takdire şayandır.

Türkiye, böyle devlet ve siyaset adamlarımızın sayesinde çağdaş medeniyet seviyesine ulaşır. Ne yazık ki böylesi siyasal derinlikleri yüksek olan devlet adamlarımızın sayıları da her gün azalıyor..

Onun için Akif beyi koruyup kollayacağız.

Hep birlikte.

Ülkeye de bu millete de lazım.