21 maçtır yani 228 gündür yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında geçen hafta alınan 3 puanla rakibinin önünde iki puanla Göztepe maçına lider gitti.

Bu maçta eksik çoktu.

Son haftaların gol makinesi Bakasetas, Nwakaema, Peres sakatlıklarından dolayı Göztepe maçında takımlarını yalnız bıraktılar.

Ama bu Trabzonspor için bir bahane değil. Onların yerine sahada forma giyenler bir varlık gösteremedi.

İlk yarıya 5 dakikalık uzatmaları eklersek 50 dakika oynanan maçta Göztepe karşısında bir üstünlük sağlayamadı.

Sebebi ise Bordo-Mavili takım üçüncü bölgeye bir türlü oyunu yıkamadı. Göztepe, Trabzonspor’a öyle bir bilenmiş ki aç kurtlar gibi saldırıp durdu.

erde ise ellerine satır alıp Trabzonsporlu futbolcuları doğrayacakmış gibilerdi.

Bu maçta teknik direktör Avcı açısından dikkatle bir şey izledim.

Şu intibaa vardım. Gervinho Trabzonspor’da doğru dürüst oynamıyordu. Fizik olarak da iyi değildi. Ama Göztepe maçında sakatlıklardan dolayı Nwakaeme’nin yerine oynayan Gervinho şahsı oyununu bu maçta devam ettirip çok top kaybı yaşattı.

Teknik Patron Avcı’nın Göztepe maçında en büyük silahı Gervinho idi.

Fildişili oyuncuya tam da fırsat doğdu. Göztepe maçında takımı şaha kaldırsın, bu maçın galibiyetinde büyük pay sahibi olsun dedi.

İlk yarıda pek varlık gösteremeyen Fildişili oyuncu maçın ikinci yarısında klasını konuşturup golünü attı. İşte beklediğimiz arzuladığımız Parma’da oynayan Gervinho bu olmalı.

Fenerbahçe maçındaki futbolu ile eski günlerine dönmeye başlayan A. Kadir Ömür, Göztepe maçında bu formunu devam ettirdi.

A.Kadir, Gervinho’ ya öyle akıl dolu bir pas attı ki adeta al topu golünü at derecesinde idi. Nitekim de öyle yaptı. A. Kadir’i Allah nazardan saklasın hep böyle devam et dedik nazar mı ettik?

 Saha kenarına işaret ederek oyundan çıkmak istedi. Tedbir amaçlı dışarı alınmıştır İnşallah ciddi bir sakatlığı yoktur.

Trabzonspor göze hoş gelen bir futbol ortaya koyamazsa da şampiyonluğa inanılmış gibiler.

Özellikle kaptan Uğurcan kalesinde her maçta olduğu gibi bu maçta da güven verdi.

on dakikalarda Göztepe’nin baskılarına boyun eğmeyen Bordo-Mavililer zorlu İzmir deplasmanından 3 puanla dönülerek hem namağlup unvanını korudu hem de yoluna emin adımlarla devam dedi.