CHP'li Ahmet Kaya Amatör futbol müsabakalarının 8 aydır yapılmadığını ve biran önce başlatılması gerektiğini açıkladı.

Ekmeğini futboldan kazananların büyük mağduriyetler yaşadığını dile getiren Kaya, “Profesyonel ligler haziran ayında başlamışken, siyasi parti kongreleri yapılabiliyorken amatör futbol maçları neden oynanamıyor” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından itibaren tüm spor ligleri gibi amatör küme maçları da askıya alınmıştı. Eylül ayı itibariyle futbol ligleri başlarken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgili muallakta kalan açıklamaları ve başlama tarihi vermemesi üzerine amatör lig futbolcuları isyan etti. Halı sahadan profesyonel liglere kadar her yerde futbol oynamak serbestken, Bölgesel Amatör Lig futbolcuları mart ayından beri maç yapamadıkları için hiçbir geliri yok. Amatör lig futbolcularının bu mağduriyetlerini Meclis’te dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

70 BİNİ AŞKIN SPORCU MAĞDUR

“Amatör liglerde top koşturan 70 bini aşkın sporcumuz sekiz aydır maçlar oynanmadığı için büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Profesyonel ligler haziran ayında başlamışken, siyasi parti kongreleri yapılabiliyorken amatör futbol maçları neden oynanamıyor? Türk futbolunun kalbi Trabzon'da gençlik yıllarında futbol oynamış ve hâlen Meclis futbol takımında futbol oynayan bir milletvekili olarak amatör futbolcularımızın fedakârlıklarını, umutlarını, maça çıkarken yaşadıkları heyecanı en iyi bilenlerden biriyim. Futbolu futbol yapan amatör ruhtur. Amatör ruhu yok etmek futbolumuzun geleceğini yok etmektir.” 

AMATÖR LİG BİR AN ÖNCE BAŞLATILMALI

“Futboldan ekmeğini kazanan on binlerce amatör futbolcumuz, teknik adamımız, hakemler, saha komiserleri ve birçok görevli maçların oynanacağı günü iple çekiyorlar. Türk futbolunun geleceği için ve futboldan evine ekmek götüren insanlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için bölgesel amatör lig başta olmak üzere tüm amatör ligler bir an önce başlatılmalıdır.”