Trabzonspor - Konyaspor müsabakası açık ara ligin en iyi topunu oynayan iki takımın maçı olarak karşımıza çıktı. Bir tarafta Süper Ligin tozunu atan yıldızlar topluluğu Trabzonspor, diğer tarafta Trabzonspor’un bahar başında Şampiyonluğunu ilan etmesinin önündeki tek engel Konyaspor.

Çok güzel tempolu bir maç olacak, hepimizin futbol açlığını giderecek diye beklediğimiz müsabaka ne yazık ki ulusal medyanın gazına gelen Konyaspor tarafından engellendi. Karagümrük ile oynadıkları ve kupadan elendikleri maç sonrası birkaç Konyasporlu oyuncunun kendilerini karşılamaya gelen Taraftarların Trabzonspor’a küfür ettiği videoları paylaşmaları sinirleri gerdi. Maç önü coşkusunun yerini maç önü gerilimi aldı diyebiliriz..

Daha önce Galatasaraylı oyuncu Felipe Melo’ya bu tarz bir videodan dolayı iki maç ceza veren PFDK’nın bu görsele duyarsız kalması ve MHK’nın bu maça sicili karanlık Mete Kalkavan’ı ataması Trabzon kanadında  ‘’Eyvah yakacak bizi’’ fikrinin oluşmasına neden oldu.

Velhasıl maç önü tadını çıkara çıkara eğlenemedik dersem abartmış olmam.

Şimdi gelelim maça;

Maç Trabzonspor için aslında 3 gün önce başlamıştı. Yurdun dört bir yanından Trabzonspor taraftarları akın akın Trabzon'un yolunu tutmuştu. Tribünü iğne atsan yere düşmeyecek derecede hınca hınç dolu Fırtına bu maçı teretdüte mahal vermeyecek netlikte kazanacağım der gibiydi.

Oyun bu fikri desteklercesine Trabzonspor'un iştahlı oyununa sahne oldu. Sağlı sollu ataklar ile rakip bunaltıyordu ki son günlerin formda ismi Visca tabelayı değiştirdi. Golden sonra da baskısını azaltmayan Fırtına'nın Cornelius ve Bakasetas ile iki topu direkten auta çıktı.

Rakibe dair de, koskoca 45 dakikada rakibin bir tane net gol pozisyonuna dahi giremediğini ekleyelim.

İkinci yarıda da oyun ilk yarıdan farklı başlamadı. Zaman zaman tempoyu yükseltip gol arayan ev sahibi zaman zaman pas oyunu ile oyunu soğutmayı tercih etti.

Bu yarıda da Visca ile bir gol daha bulan Fırtına skoru 2-0'a getirmenin rehaveti ile rakibe bir gol hediye etti ve skor 2-1'e geldi. Misafir ekip neredeyse pozisyonsuz götürdüğü maçta golü buldu ve bir nevi umudunu son dakikaya taşıdı diyebiliriz.

Hal böyle olunca maçın son dakikaları tam bir sınır savaşına sahne oldu. Bir tarafta bir karambol golü yememek adına savunma yapmaya çalışan Fırtına, diğer tarafta bir gölün hayali ile panik hücumu yapan Konya takımı gördük.

Heyecan ve stresi yüksek son dakikalarda Trabzonspor dakikaları birer ikişer tüketti ve tabiri caizse misafirine arifeyi gösterdi ama bayramı göstermedi. Konya camiasından yükselen Anadolu Beyi tartışmalarına da noktayı da koymuş oldu.

Tebrikler fırtına, tebrikler Anadolu Beyi