Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ilçeye yapılan hizmetleri anlattı:

Recep Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla ve halkın takdiri ile 3. kez göreve layık görüldü. İlk kez seçildiği 2009 yılından bu yana Araklı’nın çehresini değiştirecek çalışmalara imza attı.

Yol medeniyettir dedi ve ilçede ulaşım ve çevre düzenleme hamlesi başlattı. İlçe merkezinde bulunan kirli görüntüyü ortadan kaldırdı, ilçeyi içme suyuna kavşuturdu, sanayi sitesini yükseltti. Turizme ciddi katkılar verdi. İşte Recep Çebi ve işte Araklı:

ARAKLI İÇİN EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ

TAKA: Sayın Başkanım Araklı-Bayburt yolunun üzerinde çok duruyorsunuz, neden?

RECEP ÇEBİ: Araklı için önemli proje. Salmankaş çift tüp tünelleriniCumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayip Erdoğan’ın destekleriyle faaliyete geçirdik. Bumevki Araklıyı güneye açacak ve ticari akışı sağlayacak önemli bir konuma sahiptir. Güzergahta bulunan bölgede duble yol çalışması yapılmıştır. Yine Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Araklı-Bayburt yolumuzun ihalesi yapıldı. Bu yolumuzun yapımına da kısa zaman içerisinde başlayacağız.

SIVASIZ VE BOYASIZ EVLER TARİH OLUYOR

TAKA: İlçeye çeki düzen verdiniz evler sıvandı ve boyandı?

RECEP ÇEBİ: Sıvasız ve boyasız evler ilçe merkezinde çirkin görüntü oluşturuyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına dış cephe kaplama hamlesi başlattık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle birlikte 1. Etap projemizi tamamladık. Son derece güzel bir görünüm ortaya çıktı. 2. Etap çalışmalarımızı da yakın bir zamanda başlatıyoruz.

Trabzon Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu bulvar projemizle dış cephe kaplama projemiz aynı noktada yapılıyor. Bu iki projemiz tamamlandığında muhteşem bir görüntü oluşacak.

SANAYİ SİTEMİZ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

TAKA: Sözlerinizi tek, tek yerine getirdiniz, sanayi sitesi de yükseliyor ne söylersiniz?

RECEP ÇEBİ: İlçemizde sanayi sitesi bulunmuyordu. Daire altlarında bulunan sanayi esnafı çevreye ve vatandaşlarımıza rahatsızlık veriyordu. Bunun için çalışma başlattık ve 65 dönümlük arazi üzerine 216 dükkânlı sanayi sitesi inşa ettik. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan telekonferans sistemiyle sanayi sitemizin açılışını gerçekleştirdi.  Ayrıca sanayi sitemizin yolunu oldukça güzel bir şekilde yaptık. Sanayi esnafımız bizlerden köprü talebinde bulundu ve bu taleplerini de geri çevirmedik. Sanayi sitemizin karşısına köprü yapımını kısa bir zaman içerisinde bitirdik.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI VE BELEDİYE HİZMET BİNAS BİTİYOR

TAKA: Sayın Başkan yeni hizmet binanızın denizden çekilen resmi beni çok etkiledi?

RECEP ÇEBİ: Akabinde Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası projemiz için çalışmalar başlatmıştık. Bu çalışmalar olumlu sonuç verdi ve projenin yapımına başlandı. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun sayesinde bu büyük projemizi hayata geçiriyoruz.  Projenin yapımının tamamlanmasıyla birlikte eski binaların olduğu alanları kent meydanı projesiyle değerlendireceğiz. Hem yeni bir hizmet binası hem de Araklı’nın nefes almasını sağlayacak bir alan kazanacağız. Ayrıca Hükümet Konağı ve Belediye binalarının aynı çatıda toplanmasıyla vatandaşlarımız daha hızlı hizmet alabilecekler. Binamız bitmek üzere ve teslim alacağız. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu büyük proje ilçemize hayırlı olsun.

ARAKLI-SÜRMENE İÇME SUYU ARITMA TESİSİ HAYIRLI OLSUN

TAKA: Yayla suyunu Araklı halkına içireceğiniz dediniz, dediğiniz yaptınız, büyük bir emek?

RECEP ÇEBİ: Büşükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ve İLBANK A.Ş. iş birliğinde yapımı tamamlanan Araklı Sürmene Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Hidroelektrik Santralimi görkemli bir törenle açtık. Proje kapsamında Araklı’nın 18, Sürmene’nin 9 mahallesi olmak üzere toplam 27 mahalledeki 50 bine yakın vatandaşımıza temiz ve sağlıklı içme suyu temin edilecek. 78 kilometrelik isale hattı, 32 km şebeke hattı, 2 adet su alma yapısı, 6 adet içme suyu deposu, 11 adet depo onarımı ve tüm bunlara ek olarak 200 KW üretim kapasiteli mikro HES yer alıyor.

OTO PARKLARA VE ÇOCUK PARKLARINA ÖNEM VERDİK

TAKA: Otopark ve çocuk parkları ilçeyi rahatlattı mı?

RECEP ÇEBİ: İlçe merkezimizde park sorununu çözmek ve trafiği rahatlatmak için mini otopark hamlesi başlattık. Belediyemiz bünyesinde bulunan arazilere ücretsiz otopark alanı oluşturuyoruz. Halkımızın sosyal yaşamını daha konforlu hale getirmek için ciddi çaba harcıyoruz. İlçemizin her köşesine çocuk oyun parkı yaptık. Çocuklarımız daha güzel oyunalanlarında gönüllerince vakit geçirebiliyor. Çocuk oyun parklarının yanı sırailçemizin ana mobilyası sayılan oturma banklarımızı yeniledik.

TURİZM DİYARI ARAKLI

TAKA: Köşe yazımda da yazdım, yıldızlı 10 Oteliniz var, müthiş bu?

RECEP ÇEBİ: İlçemizin en önemli turistik değeri olan ‘Pazarcık Turizm Merkezi’ ni her şeyiyle yenileyerek, ilçemizin simgesi ve gurur abidesi haline getirdik. Şelalesiyle, sosyalalanlarıyla, yeşil alanlarıyla, sit alanlarıyla ilçemizin gözde turizm alanlarından biridir. Tarihi değerlerimize sahip çıkıp tarihi camilerimizi restore ettiriyoruz. Ayrıca doğa harikası olan ilçemizde turizm adına birçok doğal yerler bulunmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak Trabzon Uzungöl ayarında Pazarcık Yaylamız mevcuttur. Bunun yanı sıra Yeşilyurt Yılantaş yaylası, şifalı mahura suyu, Turnalı Şelalesi, Asmasu Şelalesi, tarihi köprüler ve hanlar bulunmaktadır. Araklı da birkaç otel varken şimdi 10’dan fazla yıldızlı otel mevcut.

YENİ SPOR KOMPLEKSİ HAYIRLI OLSUN

Gençlerimizi ve sporu da unutmadık. Tüm branşlarda spora ve sporcuya destekolduk, şampiyonlar yetiştirdik.  Çok daha güzel ve kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Gençlik Merkezi etrafında bulunan 4 dönümlük arazide çeşitli sportif tesisler yapılacak. İlçemize hayırlı olsun.

TOKİ İLE İLÇEMİZE ÇOK ŞEY KATTIK

TAKA: Araklı’ya ilk dokunuşları TOKİ ile yaptınız?

RECEP ÇEBİ: 192 adet TOKİ konutlarını ilçemize kazandırdık. Vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık. Yoğun talep üzerine ikinci etap TOKİ konutları için çalışmalara başladık. Çalışmalarolumlu sonuç verdi ve ikinci etap için temeller atılıp yapımına başlanıp yine haksahiplerine 283 adet konut teslim edildi. Üçüncüetap projemizi gerçekleştirdik. 278 konutu da teslim ettik. Dördüncü etap için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan yoğun bir talep var. Bunun yanı sıra Afetzedelerimiz için çalışmalar yaptık. 12 dönümlük araziye 120 konutu hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırıyoruz.

DOĞALGAZ PROJESİNİN % 85’İ TAMAMLANDI

O dönemki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Berat Albayrak’ın girişimlerisonucu ilçemize doğalgaz kazandırdık. Şuan ilçe merkezimizin birçok kesimindeinsanlar doğalgazdan faydalanabiliyor.

SAHİLİMİZİ ÇOK DAHA GÜZEL BİR HALE GETİRDİK

TAKA: Sahil düzenlemesi de dikkat çekici?

RECEP ÇEBİ: Sahil Projesini 4 etaba böldük. Burada 5.000 araçlık ücretsiz otopark ve yeni bir sosyal tesis inşa ettik. Kalecik mahallemizde bulunan tarihi kaleyi İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun girişimleri sonucunda restore ederek buraya oldukça güzel bir turizm tesisi kazandırdık. Denize sıfır, insanlar burada yemek yiyip çayını içebiliyor. Açılışını da bizzat Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Sahilimizde bulunan Fatih Sultan Mehmet parkında şehitler anıtı inşa ettik. 15 Temmuz, asker ve polis ve Çamlıktepe şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı son derece anlamlı bir şehitler anıtı inşasını tamamladık. Sahilimize gerçekten çok yakıştı. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Yine sahil kesiminde halk plajı çalışmalarımız var. Bu mevkilerde vatandaşlarımız ücretsizolarak denizden faydalanacak. Bunun haricinde ilçemizde konaklama sıkıntısını giderecek atılımlarda bulunduk. Yenioteller kazandırarak konaklama sorununu ortadan kaldırdık. İlçemize 4 yıldızlı ve 3yıldızlı otel kazandırdık. Yine Pazarcık Turizm merkezimizde ve ilçe merkezinde otel çalışmaları devam ediyor.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

TAKA: Eğitim yatırımları ne durumda?

RECEP ÇEBİ: Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçemizde çocuk parkları, bisiklet yolları, koşu yolları vb. alanlar inşa ediyoruz. Eğitime her zaman destek veriyoruz. Bu kapsamda ilçemizde birçok eğitim kurumu kazandırdık. Gençlerimizin ve çocuklarımızın daha verimli ortamlarda eğitim görebilmesi amacıyla son sistem binalar inşa edilmesini sağladık. Bunun yanı sıra ilçemize yüksek okul kazandırarak ilçe içerisindeki eğitim seviyesini yükseltip aynı zamanda ticari işleyici kuvvetlendirdik.

3 ADET BAYANLAR SOSYAL TESİSİ İNŞA ETTİK

İlçemizde bayanların dışarı çıkıp alışverişlerini yaptıkları sırada dinlenip oturabileceği, namaz kılabileceği veya günlük ihtiyaçlarını giderebileceği bir yer yoktu. Bizde bunugöz önüne alarak bayanlarımızın rahat nefes almasını sağlayacak Bayanlar Tesisiniinşat ettik. Şuanda ilçemizde 3 adet Bayanlar Sosyal Tesisi bulunmaktadır. Bu projediğer kesimlere örnek olmuştur.

VATANDAŞLARIMIZLA HER ZAMAN İÇ İÇEYİZ

TAKA: Gönül belediyeciliğine önem verdiniz?

RECEP ÇEBİ: Sosyal anlamda vatandaşlarımızla her zaman iç içeyiz. Belediye kapılarımızvatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Ayrıca vatandaşlarımızın hastalıkta, sağlıkta,düğününde ve mutlu günlerinde her zaman yanlarındayız. Gençlerimizin veçocuklarımıza her daim destek oluyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sportif ve sosyal anlamda iyi yerlere kazandırılması adına çalışmalar yürütüp gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. 1994 yılını belediyecilik hizmetleri anlamında adeta bir milat haline getiren ve ogünden bu yana eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan bizlere örnek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz. Araklı Belediye Başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da örneğini sergilediği ve büyük bir başarı hikayesi yazdığı gönül belediyeciliğini halkımızla yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bugüvene layık olmaya devam edeceğiz.