AK PARTİ TRABZON İÇİN ARANAN ÖMER!

AK Parti Ortahisar ve Trabzon il başkanlığı için sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

Mevcut il başkanı Haydar Revi'nin görev tanımının değişmesinden sonra bütün gözler genel merkezin kimi işaret edeceğine çevrilmiş durumda.

Start verildi, nefesler tutuldu ve herkes bu yarışın içinde olabilmek için pozisyon almaya başladı bile.

Lâkin öncelikle Ortahisar seçiminin gerçekleşmesi lâzım. Ortahisar'da şayet; normal şartlar altında zaten olması gereken o demokratik yarış gerçekleşirse birçok sürpriz namzetin ortaya çıkacağı aşikâr!

Bu hususta Trabzon milletvekillerinin istişare mekanizmasını çalıştırarak ortak bir isim üzerinde hemfikir olması ise zor gibi görünüyor.

Bu durum Ortahisar için de il için de geçerli.

Kulağımıza gelenler ise daha da grift bir hâl olduğunu ayan beyan belli ediyor.

Demokrasinin en önemli özelliklerinden biridir aslında " İyi Olan Kazansın " bakış açısı ile birlikte demokratik bir yarışın olması.

Aslında mevcut milletvekillerinin yapmaları gereken; bu yarışa dışardan müdehale etmemek, belli bir isime meyil göstererek O kişiyi işaret etmemek, O'nun adına kulis ve sponsorluk faaliyetlerinde bulunmamaktır.

Bir milletvekilinin; hattâ 3 dönemdir şehrini temsil etme onuru ile payelendirilmiş bir vekilin, halâ daha kendini ve koltuğunu düşünerek, kendisine yakın bir il başkanı olması için çaba harcaması bize çok komik ve basit geliyor açıkçası.

Zira geçmiş dönemlerde Trabzon siyaseti seçimlere dışardan müdahil olmanın bedelini bakanlık alamayarak ödedi.

Milli Görüş Akademisi'nden beri dost olmaları gerekirken; ne yazık ki ve üzülerek söylemek gerekirse aralarında ki olmaması gereken husumet ile sadece ve sadece Trabzon'a zarar getirmekten başka bir işe yaramayan ego savaşlarından ötürü, Asım Aykan ile Kemalettin Göktaş; Trabzon'a bakanlık gelmemesinin müsebbibi olmuşlardı. Ne acı!!!

Hâlbu ki Trabzon şehrince çokça içselleştirilen, geçmişi tertemiz ve başarılarla dolu olan, Trabzonspor'un efsane başkanlarından kıymetli Faruk Özak ile sevgili Prof. Dr. Cevdet Erdöl hocamız hiçbir zaman bu tarz gereksiz işlerle enerji harcamadıkları gibi; her daim tabanın ve halkın ortak sesini ön plânda tutmuş ve kendilerine yakışanı yapmışlardır.

Asım Aykan ve Kemalettin Göktaş arasında ki bu kısır, Trabzon'a çok kaybettiren ve galibi olamayan savaşın sonucu olarak; Tayyip Bey 2'sini de cezalandırmış ve Trabzon'un Faruk Abisi; bakanlık görevi ile taçlandırılmıştı.

Yine bu tiniyette olarak teşkilâtları özgür ve kendi iradesine bırakan, bu tarz basit ve anlamsız işlerle isimleri hiçbir zaman anılmayan Cevdet Erdöl hocamız ile Trabzon'un en hanımefendi vekillerinden, aile dostumuz olan ve evimizde çokça misafir ettiğimiz Safiye Seymenoğlu Hanımefendi de güçlerine güç katarak hizmete devam etmişlerdir.

Asım Aykan'ın inadı yüzünden ve illâ kendi istediği ismin belediye başkan adayı olması ısrarı ile; sürekli teşkilâtlara müdahil olarak baskı yapması sonucunda Trabzon Belediye Başkanlığı'nı bile bile lâdes diyerek kaybettirdiğini ne çabuk unuttuk!

Kendi kendine edenin verdiği zararı kimse veremez! Sonuç olarak 2002'de listede ki isimlerin sıralamasına dahi müdahil olan ve 1. sırada aday olarak gösterilmezse; mevcut 18 belediye başkanı ile istifa edeceğini açıklayan Asım Aykan ismine oldu ne olduysa.

Bu konumda ki 1 adam bir anda 6. sırada buldu kendini. Ağırlığı da, sözü de, karizması da bir anda çiziliverdi.

Tayyip Erdoğan'ın artık Asım Aykan'ın sözlerine saygı duyması durumu; Asım Aykan'ın teşkilâtlara bu denli karışması ve baskı oluşturacak söylemleri ile ihtirası neticesinde kendi eliyle bir anda ortadan kalkıverdi!!!

Halbu ki dışarıdan ağabeylik yapsa, teşkilâtlara söz hakkı tanıyıp özgür bıraksa, her olayın içinde olmasa, parti daha 0 km iken ve Tayyip Bey'le de eski bir hukuku varken; bir dava neferinde hiç de şık durmayan o istifa tehdidini ortaya atmasaydı; şu anda halâ fikri sorulan ve kredisi olan bir büyük konumunda olurdu!!!

Tehlikenin farkında mısınız?

Umarız ki Ortahisar ve il başkanlığı vb. bu tarz hayati öneme sahip; üstelik Ak Parti Trabzon teşkilâtlarını 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların kalitesine, liyakatine ve iradesine dışardan müdehale ortamının oluşmasının; partiye oy kaybettirmekten başka bir işe yaramadığı gerçeği, tekrar milletvekili olma hırsı ve egonuza ağır basar!

Kıssadan hisseye; bütün bu yaşananlara binayen Ak Parti'nin Trabzon'da tekrar tek vücut, birleştirici, bütünleştirici, ağabey rolünde olarak insan ayırmadan ve güç zehirlenmesi hastalığına tutulmadan, bütün şehri kucaklaması hasretini vuslata dönüştürebilecek 3 tane; mazileri tertemiz, pırıl pırıl, projeci, aksiyon insanı ve 20 yıldır bu maratonun içinde olan Ömer'i var...!

20 yıldır zerre-i miskâl sapmadan, sadakatle ve üzerine kata kata büyüyen kıymetli Selahaddin Çebi...!

Ve Trabzon'un kendisine aşikâr bir şekilde iade-i itibar borcu olan ve hep direklerden dönen büyüğü saygıdeğer Faruk Kanca...!

Her daim kendisinden çok partisinin başarısını ön plânda tutan, tabanın da ortak sesi olan ve çekirdekten gelen sevgili Ergin Aydın...!

3 isim de Ömerlerin Ömeridir...

3 isim de şaibesiz, tecrübeli, liyakatli, APAK ve oldumcuk siyasetçilik oynayanlar, Zorlu'da poz verme ve hava basma yarışında iken; her daim halkın içindedirler...!!!

Çünkü halkın karşısına çıkacak yüzleri hep vardır...!

Tribünlere de oynamaz, bilfiil sokağın nabzını tutarlar...

Tıpkı kıymetli Ortahisar Belediye Başkanı sevgili Ahmet Metin Genç gibi..

Trabzon'u özgür ve kendi iradesine bırakın!!!

Bırakın ki seçimini sağlıklı yapsın...!!!

Umarız her zaman ki gibi kendimiz söyleyip kendimiz işitmeyiz...!!!!

NOKTA..Selâm ve muhabbetle sevgiler & saygılar...