Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, çalışmalarını Taka Gazetesi’ne anlattı
 
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, ilçede çalışmalar ara vermeden devam ediyor. Seçildiği günden bu yana birçok çalışmayı hayata geçirdi. Her daim vatandaşları dinleyen Gürsoy istişareye önem veriyor.  Çalışmaları yerinde takip eden Gürsoy vatandaşla iletişimini güçlü tutuyor. Pandemi ile mücadele sürecinde hiçbir vatandaşları yalnız bırakmadı; kurduğu ekip ile Arsin’i arşınladı. En zor süreçte vatandaşın ve esnafın yanında duran Gürsoy çalışmalarını TAKA Gazetesi’ne anlattı. İşte Başkan Gürsoy’un o röportajı:
 
AMACIMIZ AYRIM YAPMADAN HİZMET ETMEK
 
TAKA: Başkanım seçildiğiniz günden bu yana gerçekleştirdiğiniz çalışmalar ile ilgili bir değerlendirme alabilir miyiz?
 
MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Biz aday olduk, seçildik, seçildiğimiz gün bismillah dedik; kolları sıvadık. Vazifemiz süreci içerisinde hakkaniyet ve adaletli hizmet edeceğimize dair sözümüzü vermiştik. İnsanımıza gönül belediyeciliği demiştik. Vatandaşımıza kapımızı açtık her gelen insanla beraber hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmeye gayret ettik.
 
PAZAR YERİNDE SORUNU ÇÖZDÜK
 

Öncelikle ilçemizin ihtiyaçlarını tespit etmeye koyulduk. Zaten aday adaylığı ve adaylık sürecince bir takım tespitlerimiz olmuştu. Onları da ölçeklendirerek, önceliklendirerek bütçe imkanlarımız ile birlikte çalışmalarımıza bismillah dedik; çalışmalarımıza başladık. Çarşı merkezinde birkaç tane problemli işlerimiz vardı. Bunlardan en önemlisi Pazar yerinin cadde üzerinde kurulmasıydı. Pazar kurulduğu günlerde yoğun bir trafik oluşuyordu, uygun bir görüntü olmuyordu. Allah nasip etti; hemen girişimlerde bulunduk. Pazar yerini oluşturduk, kiralama yaptık sonra Pazar yerini taşıdık. Pazar olmadığı günlerde otopark ihtiyacının karşılanması anlamında böyle bir hizmet sunduk. İyi de bir takdir topladık; çünkü insanlar rahat etti. Pazar esnafımız rahat oldu.
 
HERKESE KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE AÇIK
 
İstişareye her zaman önem verdik. Her kesimi dinledik, herkese kapımız ve gönlümüz açık. Herkesin ne talebi varsa bu konuda onlarla beraber bir olduk. Esnaf buluşması gerçekleştirdik. Neler yapabiliriz? Neler yapamayız? Değişik gözlerden bakalım dedik. Çok güzel bir toplantı oldu. Alınan kararlar vardı biri de kaldırım işgaliydi. Sonra cadde düzenlemelerine girdik. Hemen şehrin merkezinde olan caddelerimizin parke çalışmalarını falan yaptık. Bozuk yerler vardı, parke çalışmalarını cadde düzenlemelerini gerçekleştirdik. Uzun zamandan beri ulaşıma kapalı olan yine şehir içindeki yerlerimiz vardı; bunları trafiğe açtık.

 
MİLLETVEKİLLERİMİZİN DESTEĞİ TAM
 
Ankara’da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora’nın destekleri ile birlikte ilçemize yeni iş makineleri kazandırdık. Bunlara hibe olarak ilçemiz kavuştu. Fırsat buldukça bütün mahallerimize gittik, gezdik. Bütün eksiklikleri yerinde gördük ve çalışmaya koyulduk. 36 Mahallemiz var hepsinde eksikleri yerinde gördük. Bunlarla ilgili çalışma yaptık. Yaklaşık 1000 Kilometrelik yol ağımız var. Bunların tamamında yol bakım çalışması, yol serme geçtiğimiz dönem fındık ayı öncesine kadar birçoğunu yaptık.
 
SEL VE AFETTE YARALARI SARDIK
 
Geçtiğimiz yıl maalesef seçimden kısa bir zaman sonra sel ve afete maruz kaldık.  Yıkılan yerleriminiz ve yollarımız oldu. Çok şükür can kaybımız olmadı; ama bütün enerjimizi buralara verdik. Mağduriyetleri en kısa zamanda kaldıralım ortadan dedik. Yine büyük bir orman yangını oldu. Yaklaşık bir hafta bununla mücadele ettik.
 
VATANDAŞLARIMIZLA İLETİŞİMİMİZ GÜÇLÜ
 

Vatandaşlarımız bize daha iyi ulaşsın diye whatsApp hattımızı hizmete soktuk. Vatandaş çekip atıyor, sorun önce bana geliyor. Bende bunları ilgili birimlere gönderiyorum. Arsin’de cenaze hizmetini başlattık.  7/24 cenaze hizmet veriyoruz. Bununla ilgili Arsin Ulu Camii altında hizmeti yaptık. Güzel de memnuniyet aldık. Zor gününde hiç kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Kişi zor gününde hiçbir ihtiyaç duymadan bu işi define kadar görüyoruz. Şehir mezarlığı problemimizi çözdük. Şehir mezarlığımızı da kavuşturduk.
 
İLÇEMİZİ DOĞALGAZA KAVUŞTURDUK
 
Biz göreve geldiğimizde Arsin’de doğalgaz başlamamıştı. Yaklaşık 1500 aboneye ulaşacak hızlılıkta şehir merkezinin neredeyse tamamını doğalgaza kavuşturduk; ama burada en büyük sıkıntımız şu oldu: yollarımız perişan oldu. Yollarımız yeniden yapma, düzenleme, tadilat bunlarla beraber çok şükür yeni bir düzenleme yaptık.
 
YATIRIM ADASINI ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ
 
TAKA: Trabzon’da yapılması planlanan en önemli projelerden biri de Yatırım Adası Projesi? Proje ilimize ve ilçemize büyük katkı sunacak. Şuan da gelinen aşama nedir Başkanım?
 

MUHAMMET SAİT GÜRSOY:Bizim en büyük projelerimizden bir tanesi Yatırım Adası. Geldiğimiz günden beri söz verdiğimiz ve takip ettiğimiz projemiz. Allah nasip etti. Bunun yönetici şirketini kurduk 4 ortaktan biri de benim. Bu anlamda bunu adım adım takip ediyoruz. Proje ihalesi yapıldı. Sondaj çalışmaları devam ediyor. Akabinde yılsonuna doğru buranın yaklaşık maliyeti ve nelerin yapılacağı tespit edildikten sonra Allah nasip ederse ihale hazırlıkları ve yapım ihalesine çıkılacak.
 
PROJELERİ ANKARA’YA TAŞIYORUZ
 
TAKA: Geçtiğimiz günlerde Ankara’da temaslarda bulundunuz.  Ankara ile bağları sıkı tutuyorsunuz? Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
 
MUHAMMET SAİT GÜRSOY:Hizmet Ankara’da her şey orada. Çok şükür bakanlıklarımız olsun, milletvekillerimiz olsun, genel müdürlüklerimiz olsun irtibatlarımız var. Projelerimizi taşıyoruz. İlk etapta makine temini oldu. İlçemizin ihtiyaçları oldu. Örneğin; içme suyu ile ilgili problemimiz var. Arıtma tesisi ile ilgili bunun takipçisiyiz. En son gittiğimiz de İller Bankası genel müdürü ile birlikte bunun hızlandırılması konusunda bir çalışmamız oldu. Yanbolu-Atayurt grup yolumuz var. Bu zaman zaman duruyor gibi oluyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüzden çok şükür onu da takip ediyoruz. En kısa zamanda bu yolunda bittiğini göreceğiz. Asfalt döküm çalışmaları başladı.
 
 SALGINLA ETKİN MÜCADELE GERÇEKLEŞTİRDİK
 
TAKA: Pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu süreçte bir ekip oluşturdunuz.  Ne tür çalışmalar yürüttünüz ilçede?
 

MUHAMMET SAİT GÜRSOY:  Biz 7/24 esaslı çalışıyoruz. Pandemi sürecinde kendi sosyal medya hesabım üzerinden canlı yayın yaptım. Vatandaşlarımıza bu şekilde buluştuk. Kendi şahsi telefonumu vatandaşlara verdim. Türkiye’nin birçok yerinden de bize ulaşan isimler oldu sağ olsunlar. Bu süreçte; insanlar psikolojik olarak sorun yaşadı. Vatandaşımızın kafasına ne takıldıysa çözmeye çalıştık. Yıkama, ilaçlama, dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdik. İlk etapta maske sorunlarımız oldu. Bilim Kurulunun bize önerileri doğrultusunda hareket ettik; çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Çarşımızı iki günde bir ilaçlı su ile yıkadık. Toplu kullanılan yerleri sürekli dezenfekte ettik.  Sokağa çıkma yasakları oldu. İlk etapta fırıncıları topladım. Dedim sokağa çıkma yasağı olacak vatandaşımıza ekmek temininde bulunacağız. Bütün fırıncıların görev alanlarını belirledik. Onlarında iletişim bilgilerini sosyal medyada duyurduk. Kimseyi ekmeksiz bırakmadık. Ramazan’da da aynı şekilde sürdürdük. Vatandaşımız bize evimde sıkıntı var dediğinde hemen evini ilaçlattık. Mağdur olan esnafımızın kendi bütçemizle belediyemizin bütçesine dokunmadan kapanan esnafa maddi yardımda bulunduk. 1500 vatandaşımıza kumanya yardımında bulunduk. Bu yardımlarımız Kaymakamlığın haricinde yapıldı.  Bir vatandaşımızın nerede ihtiyacı varsa biz orada olduk. Trabzon’da bile maske bulamayıp sosyal medyadan bize ulaşan insanlara maske temin ettik. Vatandaşımızın her zaman yanında olduk. Bunun yanında haftada bir kez vatandaşımızın sorularını canlı yayında cevaplandırdık. Bu insanlarımız evlerine kapandılar. Morallerini iyi tutalım istedik. Bu konu da ekibime de teşekkür ediyorum. İyi çalışmalarda bulundular.
 
SPOR TESİSLERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
 
TAKA: Başkanım Arsin Sahil Parkında bulunan binalardan bir kaçının vatandaşlar gençlik merkezine dönüştürülmesini istiyor. Var mı böyle bir çalışma?
 

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Burası Büyükşehir Belediyesinin alanında. Şimdi burada 3 tane yapı biz Büyükşehirden devraldık. Biri spor tesisleri, 2 tane de ayrı yapı var. Spor tesisleri en son karda çöktü. İlgisizlikten baya harap edildi. Şimdi biz Spor Toto Teşkilatı ile görüştüm. Onların katkıları ile oranın tadilatını gerçekleştireceğiz. Dediğiniz şekilde bir gençlik merkezine dönüştürme gayretimiz var. Gençlik Spor ile görüştüm. O tarafta mescit tipi bir yer var. Burada birkaç eksik var. Kadınlarımızın hizmetine sunacak şekilde kadın evi olarak dönüştürüyoruz.
 
O SENE BU SENE
 
TAKA: Bir de başkanım Trabzonspor şampiyonluk için mücadele veriyor.  Her daim takımımıza destek oluyorsunuz? Şampiyonluğu ve süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

MUHAMMET SAİT GÜRSOY: Biz inandık. İnşallah o sene bu sene olacak ümidimiz var.