Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretle alakalı sokakta yorumlar devam ediyor.

Gündemde sıcaklığını koruyan bir numaralı haber olarak bültenlerde yer alan asgari ücretle alakalı vatandaşlar beklentilerini dile getirmeyi devam ediyor. Özellikle en alt taban kesimi ilgilendiren asgari ücrete ilgili olarak gözler yetkililerin verecek olduğu karara çevrildi. Gazetemizin de manşetten verdiği konuyla alakalı Giresun sokaklarında nabız yoklayan gazetemiz Giresun il temsilcisi Sedat Karakaya halka mikrofon uzattı, beklentileri olan rakamı sordu:

3, 4 EN FAZLA 5 BİN DİYEN VAR

Şenol Demirtaş:5000 olmazı lazım. İnsanlar biraz olsun nefes alsın.

Abdülkerim Küpüç : 5000 olursa emin olun o kadar da hersey zamlanır, daha fazla artar. Kaşıkla verir kepçe ile alır.

İsa Yalçınkaya :  4500 olmalı. Olacağı 3150.

Samet Sınır: 4000 olmalı.

Özcan Kara: Bu şartlarda enaz 3500 TL olması lazım. Ayrıca asgari ücretten verginin kaldırılması gerekir. Bunun yanı sıra 3000 TL'nin altında maaş alan emeklilerin maaşı asgari ücrete cıkarılmalıdır. Devlet millet için vardır.

Cenan Cengiz: Eş ve çocukları da ayrı ayrı katmak lazım.Bekar asgari ücret en az 4500, evli çocuklu en az 6500 bunun altı ülkeye de, esnafa da zarar.Alım gücü olmayınca ekonomi piyasa dönmez.Ekonomisi olmayan aile dağılır.

VEKİL İLE AYNI OLMALI

Recep Sınır: Evli ve 4 çocuğu olan 6000 TL net.

Hüseyin Bekçi: 4000 TL den aşağı olmamalı.Çünkü TL'nin alım gücü her geçen gün düşüyor.Bulgar'ın bir parası bile bizim 6 liraya bedel.

Kahraman Karakaya: İşkembe-i Kübra'dan atmaya  gerek yok,   4000 TL olması   gerekiyor . Ama   bu şartlarda   olmasını    beklemiyorum.

Onur Aydın: En az 5000 TL.

Sezgin Kütük: 5000 TL .

Aşkın Çolak: Gönül isterdi 5000 olsun en kötü ihtimal 4000 aşağısı olursa sıkıntı.

Abdullah Sayın: 7000.

Bayram Kümbül: Milletvekili ile aynı olmalıdır   başka çaresi yok bence bu işin.

Ali Akkaya: 4000 TL olmalı.

SEDAT KARAKAYA