Biz biz olalı gelinecek en güzel noktadayız sanırım ülke gelişimi olarak...

Çok değil yaklaşık yirmi yıl öncesini düşününce ne de çok yol alındığını inkar etmek büyük yanlış olur sanırım...

Devlet kontrolü altında yapılan ve yapılması gereken tek şey düşünülen  çok fazla şey var Ülkemizde eğitim ve gelişim adına, halk eğitim merkezleri ve belediyeler bu konuda ziyadesiyle güzel yol alıyor...

Artık biliyoruz ki; her aşamada ve her alanda eğitim şart, bunun tüm emarelerini görüyoruz bilmeyenler için de az araştırma yapmaları yeterli olacaktır...

Eksik yok mu?

Elbette eksik hep varolacaktır!

Biraz dokunmak ve dillendirmek gerek değil mi sevgili gönül dostlarım eksikleri!

Çünkü konuşmazsak birileri bizi duymaz ve o eksikleri görmez...

işte bundan sebep konuşmalıyız, toplum bekasına fikirlerimizi ortaya koymalıyız... Biliyoruz ki; bildiklerimiz bizde kalırsa sır olur ve çözüme ulaşamaz İşte bu sebepten bu haftaki makalemde değinmek istediğim konu silahlar! Bilinçli ve bilinçsiz kullanılan silahlar!

Şimdi diyeceksiniz ki bilinçli silah kullanmak nasıl olur?

Bilenler bilir ama yine de biz konuşalım hatırlatma adına...

Ata sözümüzdür

 “AT-AVRAT-SİLAH!

Her ne kadar AVRAT kelimesinden hoşlanmasam da bu böyle bilindiği ve söylendiği için akıl karıştırmamak adına bilinen gibi yazdım! ( neyse, şimdi bu konuya girmeyeyim)

Konumuza dönmek gerekirse; bilinçli silah kullanımı askeriyelerde ve polis teşkilatında oluyor... Toplum bekası dedik ya İşte onun için o silahları kişiye zimmetleyip eğitimini de veriyorlar ki olası yada aksi ve zor durumlarda bilinçle kullanılsın!

Ama bir de bir alan var ki düşününce insanın aklı almıyor, bilinçsiz silah kullanımı!

Bugün parası olan ve belli standartları yakalamış herkeste ruhsatlı silah var... Onlar kendilerini ve varlıklarını korumak adına bir de havalı olsun diye parayı basıp en şaşalısını alırlar bellerinde taşırlar! Bu da bana göre doğru değil ama benim anlatmak istediğim mevzu; bugün gelinen ve gelişen Türkiye’nin içinde mülki amirler ve bilirkişiler eğitime bu kadar önem verirken neden bu silahlar konusunda bazı önlemler alamıyorlar?

Silah ruhsatı ciro ile değil eğitim ve psikiyatri sınavına tabi tutularak verilmeli kişilere!

Bugün gelecek kurmaya çalışan gencecik evlatlarımız bile hayatlarını şekillendirirken yaklaşık üç saatlik sınava tabi oluyorlar ki bu tamamen toplumda yer edinmeleri ve barınmaları için yaptıkları bir şey olurken neden şu silahlar topluma zarar verirken tamamen ciro yapmak adına hiç bir eğitimi ve yaptırımı yok? Bugün herkesin belinde silah var ve bilinçli kullanandan çok bilinçsiz kullananlar yüzünden yaşanılan yüzlerce üzücü duruma şahit oluyoruz ve belki bahsettiğim eğitim olursa bu gibi durumları da en aza indirgemiş oluruz!

Ben bu konuda umuyorum ki bu yazı bir yerlerde okunacak ve üzerinde düşünülecek!

Tekrar edeyim demek istediğimi,ben diyorum ki; silah satışı ciro uğruna her parası olana satılamasın, ciddi eğitimden geçirilsin silah almak isteyenler ve bilinçsiz kullanım olmasın! Umuyorum ki dikkate alınır!