Trabzonspor son iki haftada 4 puan birden kaybetti. İlginç olanı 90 artı 3 ve 90 artı 6’da.

İçeride Hatay maçı. Trabzonspor maçı almış. Hatay da bırakmış, Avcı iki oyuncu alıyor, Kamil Ahmet ve Abdulkadir Ömür. İkisi de sakatlıktan yeni çıkmış ve hazır değiller. Boupendza araya dalıyor ve Edgar düşürmüyor, gidip penaltıyı alıyor.

İstanbul’a Galatsaaray maçına bakalım Erman Toroğlu hoca çok güzel söyledi Bakasetas ayağı kırılmadan çıkmaz! Zaten kart cezalısı Karagümrük maçında oynamayacak. 4 büyük oyuncuyu değişiyorsun. Neden hocam?

Kim giriyor yine Kamil Ahmet, Abdülkadir Ömür, Afobe.

Isınmadan ne yapacaklar?

Maçtan sonra Avcı, Uğurcan’a da bir gönderme yaptı. Yapsın. Benzerini Erman hoca yapmıştı ve Uğurcan kendine gelmişti. Uğurcan topu yumruklayacakken tutmaya çalıştı ve  Emre’ye golü ikram etti. Topu dışarı atabilirdi. Rakibin önüne çeliyor ve golü yiyoruz. Ama önce Avcı kendine kızacak sonra Uğurcan’a.

Faul var mı? Trabzonlu Halil Dervişoğlu’nu makasa alıyorlar gibi. Ama çok da bir temas yok. Maçın hakemi beraberlik için uğraş verdi ve sonucu da aldı.

Şimdi Avcı’ya şunu söylemek isterim,

5 maçtır galip gelemedin, gelecek yıl için bir garantin var mı?

Yok.

Sevgili hocam onun için kendine de bak. Macera arama!

Oyuncu değişikliklerin gereksiz ve yersiz, hatanı kabul et.

Seneye kimi transfer edersen et böyle mantık dışı değişiklikler yapacaksan sonuç alamazsın.

Tabzonspor ne çekti ise teknik adamların mantık dışı oyuncu değişikliklerinden çekti. Fatih Terim’e söyle Trabzonspor’dan kimi sahada görmek istemezsin senin çıkardığın 4 oyuncuyu sayar.

Takımın saat gibi işliyor, Galatasaray’ın işini bitirmişsin, takımı neden bozarsın ki?

KULÜPLER TARAFTARIN DEĞİL BANKALARIN!

Haber: Abdullah Avcı Beşiktaş’tan 17 milyon TL para alacak. Peki Trabzonspor’dan? Trabzonspor’dan da aldığı yıllık ücret belki 20 milyon TL. Ya böyle paralar olur mu? Bir ülkenin Cumhurbaşkanının 10 yılda alacağı maaş kadar Beşiktaş’tan tazminat alacak. Eğer böyle giderse sadece büyük takımlar değil Türkiye’de futbol iflas edecek. Bütün takımların tapusu bankalarda ya! Bir an önce Türkiye futbol piyasasında taban ücret 100 bin Avro (1 milyon TL’ye yakın) tavan ücret ise 1 milyon Avro (10 milyon TL) olarak belirlenmeli. Takımlara oyuncu ve hocalar ile yüksek sözleşme de yasaklanmalı.

ABDÜLKADİR TAM TOPARLANMALI

Kolay mı, iki büyük  ameliyat oldu ve yeniden döndü. Messi gibi kumda çalıştı. Ama aceleye gerek yok. Abdullah Avcı acele ediyor. Belli ki Avcı Trabzonspor teknik patronu olmadan önce Abdülkadir’e de çok güvenerek geldi. Ama istediği ölçüde yararlanamadı. Artık seneye diyelim. Zira bir daha sakatlanırsa Ömür’ün futbol ömrü biter. Benden hatırlatması.

İÇİNİZDEKİ ÖFKE BİTMESİN!

1996 yılında Metin Tokat, 2005 yılında Cem Papila, 2011 yılında Bülent Yıldırım ve geçen yıl da ekibiyle birlikte Cüneyt Çakır şampiyonluk yolunda önümüzü kestiler, şampiyonluklarımızı çaldılar. Onlara ek yapalım. İşte Alper Ulusoy, Halis Özkahya. Hatay maçını da yeni yetme Zorbay Küçük katletti. Bunlara yönelik Trabzonspor taraftarlarının öfkesi hiç bitmemeli.

RİZE, TRABZON VE VEFA

Trabzon’da Trabzon’un değerlerinin yaşatılması konusundaki hassasiyeti heyecanla ve mutlulukla takip ediyorum. Son olarak öğrendiğim bilgiye göre Trabzon’un önemli değerlerinden biri olan Gazeteci, Yazar, Karikatürist ve Program Yapımcısı Harun Yavruoğlu abimin ismi Ortahisar Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi’nde Fatma Hatun Cami’nin alt kısmında bulunan 807 nolu sokağa verildi. Biz Rizeliler neden bunu başaramıyoruz. Rize vefa konusunda bugüne değin maalesef sınıfta kalmıştır. Bu bağlamda Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Bey’in örnek olacağını düşünüyorum .

Osman Karavin her zaman rahmetle andığım arkadaşım. Güzel yaşadı. İz bıraktı. Güzel insan olarak anılıyor. İsminin Rize’de yaşatılması çok yerinde bir girişim. Bir kez daha rahmetle anıyorum. Rizelisin Ankara’dasın başın dara düştü. Ne bakan ne vekil aranacak adres belliydi. Fehmi Ekşi'nin kapısı yüreği hemşerilerine her daim açıktı. Rize’de bir sıkıntı var. Bir Rizeli haksızlığa uğradığında hemen akla kim gelirdi. Elbette Nihat Mete. Bir telefonuna bakardı her şey. Şimdi isimlerini Rize'de yaşadıkları sokağa neden vermeyiz. ‘Doğru ol dürüst ol. Karanlıkta yürüsen bile ayağın taşa takılmaz" diyen iz bırakan Turgut Karafazlı ismi yaşadığı sokağa neden verilmez. Şenol Birol'un Rizespor stadına, yaŞadığı Güneş sokağının adını Şenol Birol olarak değiştirmek zor mu? Kesin düşer denen takımı şampiyon yapan, özkaynaklarıyla bir ruh oluşturan Cesarettin Alptekin'in ismi Rize’de ona yakışır bir yere neden verilmez. Bütün bu isimler Trabzonlu olsa isimleri kendilerine yakışır yerlere verilirdi.. Fatih Sultan KAR

İKİ FOTOĞRAF BİR YORUM

İlk fotoğraf İbrahim İskender’den geldi. İbrahim, İskender ailesinin veliahtlarından birisi. Kuhla Otel’in ortaklarından. İskender, Pazartesi günü Gazeteci-Yazar sevgili Cevat Ocak kardeşimle sahilde yürüyüş yaptı sohbet etti, bir de fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafın hemen ardından da İskender’in en yakın dostu, arkadaşı, kankası Aziz Bahadır nazire yaptı İboya. Aziz de fotoğrafımızı paylaştı. Fotoğraf 5 yıl önce Dr. Seyit Hisoğlu’nun 100.yıldaki yemek davetindendi.

Teknoloji gelişti, Selfie yap paylaş. Yıllar geçsin cep telefonu sana ‘5 yıl önce şurada fotoğrafın var görmeyi istermisin’ diye sorsun! Sosyal medyayı iyi takip eden Sayın İskender’e teşekkür ederiz. Gazeteci biziz ama onunla her paylaşımdan haberdarız.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Uğurcan Çakır amcası Şahin Çakır ile birlikte. Şahin de yeğeni gibi kaleci idi.

2-Sayın Volkan Canalioğlu başkanım paylaştı. Maçka. 1990 yılının sonları. Ömer Yıdız’ın ödülleri. Trabzon basını tam kadro orada. Mehmet Ali Babacan’ı da görüyorum resimde. Salih Çamoğlu’nu rahmetle  minnetle anıyor, diğer arkadaşlara sağlık diliyorum.