Trabzonspor, Konya maçının ilk 20 dakikası dışında sezonun en dolu futbolunu oynadı. 


Oyununu rakibine kabullendirdi. Sahanın her yerinde pres yaptı. Kenar oyununu başarıyla oynadı. Daha önce ön bölgede mahalle maçlarını andıran bir doğaçlama futbol oynayan takım organizasyon golleri attı. 

Serkan ve Marlon’un hücuma katkıları ön bölgede kombinasyonu sayısal üstünlüğü sağladı. İkinci bölgeden üçüncüye bölgeye geçişler daha hızlı yapıldı. Fizik kalitesi her geçen hafta artıyor. İkili mücadeleleri de genel olarak kaybetmeyen bir oyuncu grubu oluştu. 

Trabzonspor bütünüyle gelişmeye devam ediyor. 

İşler kötü gittiğinde en çok eleştirilen Abdülkadir Parmak ve Serkan Asan sezonun en iyi futbolunu oynadı. O kadar vasat yabancı varken taraftarın büyük bölümü tarafından hedef tahtasına oturtulan Serkan için Konya karşılaşması kırılma anıydı. Serkan sınavı başarıyla geçti. ‘Hocam şans verirse taraftar desteklerse ben iyi futbolcu olacağım’ diyor Serkan. Üstelik gencecik, maliyetsiz. Hatalarıyla, yetersizliği ile eleştirilecekse bu en son Serkan olmalı. Abdulkadir Parmak zaman zaman Gökdeniz Karadeniz driplingleri yaptı. Sorumluluk alıyor, öne gidiyor. Değeri oyundan çıkarılınca anlaşıldı. Son iki maçtır iyi oynuyor.  

Abdülkadir Ömür, Avcı ile birlikte ciddi bir gelişim içerisindeydi. Tam ritmini yakalamaya başlarken talihsiz bir sakatlık daha geçirdi. Sakatlıklar futbolun bir parçası. Ömür güçlü bir karakter, daha güçlü dönecektir. 

Mevcut kadroyla alınan sonuçlar oynanan futbol muazzam ötesi. Seneler sonra Trabzonspor teknik direktörün ekstra performansıyla maçlar kazanıyor. Üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Abdullah Avcı ne kadar özel bir teknik adam olduğunu gösterdi. Saha içinde futbolcuların diliyle, saha dışında kullandığı dil o kadar birbirine uyumlu ki; takdire şayan. Pereira ile ilgili ifadeleri, yaklaşımı kulüp içinde iletişimin ne kadar sağlıklı bir noktaya geldiğini gösteriyor. 

İstediği 3-4 transfer gerçekleşirse uzun süre maç kaybetmeyen, seri galibiyetler alan bir takıma dönüşür Trabzonspor. İkinci yarının ortalarına doğru farklı hedeflerden bahsedilirse şaşırmam.