AYAR ÇEKERKEN, AYARINI BOZARLAR!

Siopis, Nwakaeme, Djaniny, Gervinho, Koussia ve Edgar’sız Trabzonspor’da inanın değişen hiçbir şey yok. Şampiyon takım gibi oynamaya devam ediyor. Sivasspor maçına bakıyorum da özellikle ilk yarı Trabzonspor rakibine pozisyon dahi vermedi. Yediği gole gelince, Uğurcan Çakır topu elinden kaçırdı ve James’de tamamlayan oldu.

Sakat ve hasta sayısı bu kadar fazla iken Trabzonspor yönetimi de tabi ki boş durmadı, şampiyonluk yolunda işini şansa bırakmayan bordo-mavililer Koussai, Yusuf Erdoğan, Puchacz ve Visca’yı renklerine kattı. Visca ilk kez Trabzonspor forması giyindi. Dk 31’de attığı harika şut az farkla dışarı gitti. Visca yeni takımına alışma döneminde olduğu için biraz donuk gibi gözükse de Trabzonspor’a büyük katkılar sağlayacağına adım gibi eminim.

Abdullah Avcı, Abdülkadir Ömür’ü sol kanada çekti. Vicsa gelince o da o bölgeden kurtulmuş oldu. Ben Ömür’ün bu bölgede daha etkin oynadığını gördüm, hatta attığı beraberlik golü de süperdi. Tabi Hugo’nun da müthiş pasını unutmamak gerekiyor, Ömür’e resmen ‘bunu gol yap’ dedi.

Trabzonspor, çok bas yapan bir takım olduğunu Sivas maçında da bir kez daha gösterdi. Bu paslaşmalar doğal olarak bordo-mavili takımı üretken bir takım haline getiriyor. Bol bol şut atmaları da bundan kaynaklanıyor.  İlk yarıda, Bakasetas’ın iki tane şutu, Visca ve Hüseyin Türkmen’de attıkları birer şutlarla Sivasspor’u sürekli rahatsız ettiler. Sivas’a gelince, dediğim gibi sadece fizik güçleri çok iyiydi. Avcı, Bakasetas’ın isabetsiz şunlar atmaya başlayınca kısa bir süre olsa da Abdülkadir Ömür ile yerlerini değiştirdi ki haklıydı hoca...

Mete Kalkavan hocaya bir çift lafımız olsun. İlk yarıda Sivaslı oyuncu ayağını Peres’in yüzüne vurdu. VAR’a bile gidilmemesi şaşırtıcıydı. Bana göre net kırmızı kartlıktı. Sanırım Kalkavan hoca, Peres’in Malatya maçında rakibinin yüzüne koluyla vurmasının cezalandırılmaması etkisinde kalmıştı.

İkinci yarıya Sivasspor bu kez etkili başlar gibi gözüktü. Yoğun kar yağışına rağmen Trabzonspor’un üzerine gitti. dk. 50‘de Hamşik’in usta işi şutu yandan auta giderken, dk.56’da Ahmet’in yaklaşık 30 metreden sert şutu doksana giderken Uğurcan inanılmaz bir kurtarış yaptı ve topu oradan ancak ve ancak Uğurcan kurtarabilirdi diyorum başka da bir şey demiyorum…

Yusuf Erdoğan, Abdülkadir Ömür’ün yerine girer girmez etkisini gösterdi. İki üç bindirme yaptı. Dk 73’de de aşırtma şutunu çizgiden Samba son anda çıkarttı. Ardından Dorukhan’ın yerine de Berat Özdemir oyuna dahil oldu. Yani Trabzonspor’un artık bol alternatifli bir kadrosu olduğu için Abdullah Avcı’da her bir oyuncusunu kullanayım diyor ve doğruyu da yapıyor.

Asıl takıldığımız konuya gelelim. Türkiye’nin en centilmen hocası Abdullah Avcı’ya kırmızı kart göstermekte neyin nesi oluyor. Sahaya girmişmiş. Yahu bırakın bu kurnaz işleri.. Neyin peşindeydin Mete Kalkavan! Ayar çekmek senin işin değil, bunu sakın unutma. Ayar çekeyim derken, ayarını bozarlar benden söylemesi…

Sonuç olarak, Trabzonspor yoğun kar yağışına rağmen şampiyon takım gibi oynadı ama kazanamadı. Bir puanı yine de cebine koymasını bildi. Şampiyonluk yarışında bir puanın önemi lig sonunda ortaya çıkar. Trabzonspor’da kazanamadığı maçtan bir puan için ‘iyidir’ diyecek, sesini çıkartmayacak. NOKTA.