Gümüşhane’de kas güçsüzlüğü hastalığı nedeniyle ellerini kullanmakta zorlanan Rukiye Arslan’ın çizdiği resimler görenleri kendisine hayran bırakırken, yazdığı şiirler de edebiyat dünyasından tam not alarak kitaplaştırıldı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesinde yaşayan ve kas güçsüzlüğü nedeniyle ellerini kullanmakta zorlanan Rukiye Arslan (40), 6 yıl önce köyüne gelen resim öğretmeni Zehra Albayrak’ın destekleriyle resim yeteneğini geliştirdi.

Engeline rağmen çizdiği resimlerle kendisine hayran bırakan Arslan kendisi gibi engelli vatandaşlara da “Hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçmesin, yeteneklerini ortaya koysunlar ve içlerindeki cevherleri saklamasınlar” çağrısında bulundu.

Kelkit Gençlik Merkezinde kendisine tahsis edilen odada resim çizmeye devam eden, öğrencilerle söyleşi yapıp sergiler açan Arslan, çocukluktan beri resim çizmeye karşı ilgisi olduğunu fakat imkansızlıklar nedeniyle bu yeteneğini ön plana çıkaramadığını söyledi.

Söğütlü Beldesi’ne resim öğretmeni olarak gelen Zehra Albayrak’ın destekleriyle 6 yıl önce resim çizme yeteneğini ilerlettiğini ifade eden Arslan, Zehra öğretmenin 3 yıl boyunca haftada 3 gün kendisini sabah evden alarak birlikte çalıştıklarını ve bu sayede resim yeteneğini geliştirerek kendi sergisini açabilecek seviyeye geldiğini belirtti.