Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2001 yılında AK Partiyi kurarken tereddütsüz yanında olan isimler vardı.

Sevgili Okurlar, Trabzon’da bu isimlerden ikisi Muzaffet Göktaş ile İsmail Keleş çok sıkı iki dosttur. Zaman içinde Göktaş’ın oğlu Avukat, Keleş’in oğlu da başarılı bir mühendis oldu, Abi-kardeş yolları şimdi AK Parti Genel merkezinde kesişti.

İsa Sinan Göktaş Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olurken İnşaat mühendisi Çağatay Keleş ise Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetimine seçildi. Hayırlı olsun.

Göktaş ve Keleş Partinin kurucusu olmakla kalmadılar Tayyip Erdoğan’a her zeminde omuz verdiler ve partinin Trabzon’daki seçimlerde başarıdan başarıya koşması için özel çaba sarfetti, cesurca doğruyu söyleyebildiler..

Bu çabayı sarfederken değişen ve gelişen siyasetin koşulları için kendi evlatlarını da devreye soktular.

Muzaffer Göktaş Trabzon’da hem siyaset yaptı hem de oğlunu İstanbul’da okuttu. Devlet ve millete yararlı bir evlat olsun istedi. İşte o evladı çağımızın en gözde mesleğini tercih etti.

Hukukçu oldu.

İsa Sinan Göktaş İstanbul’da AK Parti’nin Gençlik kollarında başladığı siyasette başkanlığa kadar yükseldi ve sonrasında İstanbul siyasetinin önemli isimlerinden birisi oldu.

Göktaş’ı İstanbul siyaseti ve hukukçu olması Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı döneminde Dr.Berat Albayrak ile buluşturdu.

Ve bu buluşma Hazine Bakanlığı döneminde danışmanlık ve avukatlık olarak biraz daha ön plana çıktı.

Siyaseti, ekonomiyi ve gündemi yakınan takip eden dürüst, düzgün ve soğukkanlı bir isim olan İsa Sinan Göktaş Geçen dömem Merkez Kararda yedek listede idi.

Cumhurbaşkaın ve AK Parti’nin Genel Başkanı Tayyip Erdoğan bu dönem birçok ismi Merkez Karar yönetiminden elerken İsa Sinan Göktaş’ın 75 kişilik en yakın çalışma ekibinin içine dahil etti.

Neden?

Yeni bi bir soluk ve yeni bir nefes, taze bir kan olduğu için.

Türkiye ve AK Parti 2023 seçimlerine giderken gençliği çok ama çok önceleyecek. Bu öncelemede İsa Sinan Göktaş ve onun gibi isimlere ihtiyaç var.

Bu isimleri projelerini programlarını Tayyip Erdoğan’a ulaştırmaları için yakın olmaları gerekiyor.

Şimdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2023’e yürürken yakın yol arkadaşlarından birisi de İsa Sinan Göktaş olacak. Göktaş, Ankara, İstanbul ve Trabzon arasında da mekik dokuyacak.

Merkez karar yöneimde  Trabzon’u da en aktif olarak temsil edecek isim olacak Göktaş geniş düşünüyor. İstanbul Ankara arasında siyaset yapıp Trabzon’u da belleğinde taşıyacak.

İsa Sinan Göktaş’ın merkez karar yönetiminde olması neden önemli?

Hem İstanbul hem Ankara hem de Trabzon’da bölgenin sorunları, Trabzon’un beklentilerin her ay yüz, yüze karşı karşıya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatacabileceğ gibi birebir de görüşüp Cumhurbaşkanı’ndan yardım isteyebilecek.

İsa Sinan Göktaş’ın 2018 yılındaki İstanbul milletvekilliği direkten dönmüştü.

Sanırım önümüzdeki seçimlerde Göktaş için Genel Başkan bir adım daha atacak ve milletvekilliği listelerinde olabilecektir. Ama Göktaş’ın ihtirası ve acelesi yok.

Zira geçen dönemin Merkez kararın yedek listesinde olmasına rağmen çok çalıştı ve bu çalışmasının seremesini gördü.

Hem Enerji Bakanlığında hem de Hazine ve Maliye Bakanlığında Berat Albayrak’a yol arkadaşı oldu.

Ve o Berat Albayrak önemli hizmetlere imza atarken Göktaş da görünmeyen kahraman olarak her zaman yanında oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ülkeye çok önemli hizmetler yaptı.

Bu hizmetleri yaparken hata da yapmıştır.

Ama hata yapmadığı iki şey vardı.

1-Örgütte çalışan ve fedakarlık yapanları çok iyi takip edip mutlaka ödüllendirmesi.

2-Gençlere önem vermesi ve onların önünü açması.

İsa Sinan Göktaş ve Çağatay Keleş’in yolu açık olsun.