Çaykur Rizespor sahasında konuk ettiği Alanyaspor’u her iki yarıda attığı gollerle mağlup ederek kendi sahasında ligde üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 7’ye çıkardı. 

Ligin geride kalan haftalarında aldığı kötü sonuçlarla adeta sırat köprüsünde yürüyen Yeşil-Mavililer, kritik bir dönemde daha 3 puanı hanesine yazdırdı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, rakibin gücünü çok iyi bildiği için tam bir taktik savaşı verdi. Bu taktik savaşını da kazandı. Geçen haftanın kadrosunda değişiklik yaptı. Boyd ile Gökhan Gönül’e ilk 11’de görev verdi. 

Yapmış olduğu değişiklikler ve taktik anlayışı ile de takımın sahadan 3 puanla ayrılmasını sağladı. Rizespor takım olarak iyi bir mücadele ortaya koydu. Ama takımın da kilit oyuncuları vardı. Haftalar sonra ilk 11’de oynayan Gökhan Gönül, iyi oynadı. Diğer bir taktisyen de Baiano’ydu. Alanyaspor’un iki önemli kozu, Emre Akbaba ve Efecan Karaca’nın arasına girdi. Adeta bu ikilinin oyununu bozdu. Baiano performansıyla oldukça iyi bir görüntü ortaya koydu. Rizespor takım olarak savunmayı da iyi yaptı. Rakibe iki pozisyon harici pozisyon vermedi. 

Stoper Selim Ay, Kasımpaşa maçında atmış olduğu galibiyet golünden sonra dün de ilk golü kafayla maçın başında filelere göndererek takımını rahatlattı. İkinci yarıda Alanyaspor’un Rizespor kalesinde baskı kurduğu anlarda Hamza Hoca, Aminu Umar, Dabo ve sonrasında ise Bolasie’yi oyuna aldı. Bu değişiklikler takımın hücumuna da bir hareketlilik getirdi. Aminu Umar rakibinden sökerek aldığı topla takımını hücuma kaldırdı. Topu Dabo’ya aktardı. 

Dabo kendisine yapılan hareketle yerde kalarak takımına penaltı kazandırdı. Penaltıcı Djokovic’te skoru belirleyen golü attı. Bu golde Rizespor’un rahatlamasını sağladı. Kritik bir süreçten geçen Rizespor, bu galibiyetle hem moral hem de 3 puan aldı. Şimdi de verilen arayı iyi değerlendirilip geride kalan maçlara iyi hazırlanılmalı…