Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kabinede ismi en çok gündeme gelen bakanların başında geliyor. Bunun nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmasından kaynaklanıyor.

Bakan Albayrak, sırf damat olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti karşıtlarının hedef tahtası olmaktan kurtulamıyor. Gözlemlediğim kadarıyla, Bakan Albayrak bu saldırılara laf yetiştirmekle uğraşmayıp tamamen işine odaklanmış durumda.
Ben ekonomist değilim.

Bu nedenle şahsi fikrimle ekonomi hakkında yapacağım yorum kahvehane sohbetlerinden farklı olmaz. Fakat etrafımda tanıdığım bir çok iş insanı mevcut. Hatta bunların çoğu AK Parti karşıtı.

Konuştuğum bu insanlardan Berat Albayrak hakkında olumsuz sözler beklerken, söyledikleri sözler beni şaşkına çevirdi. Yurtiçi ve yurt dışında başarılı işlere imza atan bir iş insanın söylediği sözleri aynen sizlere aktarıyorum.

“Siyasi düşüncelerim nedeniyle iktidara geldiği günden beri bu hükümete hep karşı oldum. Cumhurbaşkanı damadı Berat Albayrak’ı Hazine ve Maliye Bakanı yapınca bende tepki gösterdim. Fakat zamanla Bakan Albayrak’ın ekonomide güzel işler yapmaya başladığını, yerinde ve zamanında gerekli adımlar attığını gözlemledim. Şimdi bana, ‘Ekonomi iyi gitmiyor. Dolar aldı başını gidiyor diyeceksiniz’. Evet doğru. Fakat bunun sebebi sadece bakan mı? Pandemi sürecinde bütün dünya ekonomik zorlukta değil mi? Neredeyse bütün dünya üzeremize oynamıyor mu? Benim diyen ekonomistleri Albayrak’ın yerine getirsek her şey güllük gülistanlık mı olacak? Bu kadar krizin ortasında bana göre başarılı işler yapıyor”

Bu arada Bakan Berat Albayrak, işlerinin yoğunluğu nedeniyle özel ziyaretlere pek zaman ayıramıyor, ziyaret taleplerine pek olumlu cevap veremiyor. Fakat kendisine çok güzel çalışma ekibi kurmuş durumda. Çalışma ekibi içerisinde yer alan isimlerden biriside Özel Kalem Müdür Yardımcısı Oflu hemşehrimiz Ufuk Hacıahmetoğlu.

Ankara’ya geleli uzun yıllar oldu. Saymakla bitmeyecek bakan, milletvekili danışmanları ve özel kalem müdürleri tanıdım. Göreve geldikten sonra kısa bir süre sonra, ‘Köyden indim şehire şaşırdım birdenbire’ durumuna düşüp, vazifesi olmasına rağmen vatandaşı dinlemeyen, telefonlarına çıkmayan, hatta kendini vekil bakan sanmaya başlayan çok insan tanıdım. Bu sözlerim herkes için değil elbet. Sözüm görevini yapacağına şahsi menfaatleri için çalışanlara.

Ufuk Hacıahmetoğlu Ankara’ya benden birkaç yıl sonra gelip yerleşti. Çeşitli danışmanlıklardan sonra Berat Albayrak kendisini özel kalem müdür yardımcılığı görevine getirdi. Kendisine hemşehrilerimizle bire bir ilgilenmesi görevini yükledi. Hacıahmetoğlu’da Bakan Albayrak’ın çok doğru bir karar verdiğini gösterdiği başarılı performansıyla ispat etti.

Dedim ya Ankara’da tanımadığım danışman özel kalem kalmadı. Ufuk Hacıahmetoğlu, kapısını telefonlarını herkese açtı. Önemli önemsiz, şu bu diye ayırım yapmadan herkesin sorununu dinledi. Haklı ve uygun tüm taleplerin yerine getirilmesini sağladı. Böylece Bakan Albayrak’ın büyük bir yükünü üzerinden alıp,’Bakan bizle görüşmedi, sorunlarımızla ilgilenmedi’ gibi olumsuz söylemlerin başarıyla önünü kesti. Bir süre önce  yaptırdığı anjiyo sonucu kalp damarına tek stent takıldı. Buna rağmen kısa sürede görevine devam edip, vatandaşın dertlerini dinleyip çözüm bulmaya devam etti.

Görevini başarıyla yürüten, önemli bir bakanın kendisine verdiği önemli görevini mütevazi kişiliğini muhafaza ederek sürdüren Ufuk kardeşimize görevinde başarılar dileyerek, aynı görevi yürüten diğer meslektaşlarına Ufuk Hacıhmetoğlu’ndan bir şeyler kapmalarını tavsiye ediyorum.