Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kırmızı kart cezalısıydı. Edgar, Gervinho, Hamsik, Nwakaeme, Djaniny, Koita ve Kouassi Giresunspor maçında yoktular. Eldeki malzemeden nasıl bir oyun planı çıkarabilirim düşüncesi belli ki Abdullah Hocayı da zorlamış. Son anda kadrodan çıkartılan Hamsik’in yerini doldurmak ise hepsinden daha zordu. Bu yüzdendir ki, Berat ve Dorukhan bu bölgede ikili oynatıldılar. Ama Hamsik’in yerinin doldurulamadığını gördük.

Gelelim asıl konuya. Edgar’ın yokluğunda Hüseyin Türkmen oynuyor ama her maçta garip garip işler yapmaya devam ediyor. Düşünün, Giresun maçının 4’üncü dakikasında sarı kart gördü. Niye mi? gereksiz bir faul yaptı da ondan. Birde bu yoklukta cezalı duruma düşmeyi de başardı. Galatasaray maçında oynamayacak. Abdullah hoca uzaklardan olayı görmüş olacak ki müdahale etti ve ilerleyen dakikalarda kırmızı görürse zor duruma düşebiliriz diye düşündü. Yerine yeni transfer Puchacz girdi, süper de oynadı. Fakat bu kez de takım içi dengeler bozuldu. Sol bek oynayan Denswil stopere kaydırıldı ve Hugo’nun yanına yerleştirildi. Bu arada Abdülkadir Ömür’de sakatlandı. Yerine Yusuf Erdoğan dahil oldu. Visca sağ açık oldu. Yusuf’da sol kanata yerleştirildi. Yani taşlar yerinden oynadı.

Cornelius’da topla hiç buluşturulamadı. Tek başına ne yapabilirdi ki zaten. Giresunspor’a gelince, onlarda eksiktiler ve hadlerini bilerek oynadılar. Gol bile buldular.

Neyse, Trabzonspor’un as oyuncuları olmadığında hem takım dengesinin bozulduğunu hem de göze hoş gelen futboldan uzaklaştığını bir kez daha görmüş olduk.(ikinci yarı hariç) Bu Sivas maçında da öyle oldu. Giresunspor maçında da. Maçın ilk yarısına bakıyorum da Trabzonspor takımının neredeyse doğru dürüst atağı bile yoktu. İki Visca, bir de Bakasetas’ın şutları vardı o kadardı. İlginç değil mi?

Bu kez Trabzonspor ikinci yarıya çok istekli ve arzulu başladı. Sağlı sollu ortalar gerçekleştirildi ve topu Corneilus ile buluşturma çabaları kısmen sonuç verir gibi oldu. Dk 54’de Basaketas’ın şutunu son anda kaleci Okan kornere çeldi. Sonrasında üst üste korner atışları aldı Trabzonspor ama topu bir türlü fileye göndermediler. Bakasetas sürekli şut atan isim oldu. Kaleci Okan her defasında başarılı oldu.  Oyunu rakibinin üzerine yığan Bordo-Mavililer bol bol pozisyon da ürettiler ama golü atan kim oldu biliyor musunuz? Giresunspor… Dk 68’de Trabzon savunmasının uyuduğu bir anda Umut ile golü buldu. 0-1.. O an Berat’da bizim gibi pozisyonu izledi.

Kısa süreli şok yaşayan Trabzonspor toparladı ve nihayet aradığı golü buldu. Peres harika kesti Dk 78’de. Corneilus’da topu kafayla ağlara gönderdi 1-1 sonrasında da bir harika kafa şutu da yaptı ama son anda kaleci Okan müthiş çıkarttı.

Artık kazanabilirim düşüncesine giren Trabzonspor’da Cornelius yoktan bir penaltı yarattı takımına maçın sonlarında.. Topun başına Bakasetas geçti. Sert şutunda kaleci çıkarttı, ancak hakem Alper Ulusoy ceza sahasına girildiği gerekçesiyle penaltıyı tekrarlattı. Topun başına yine Bakasetas geçti vuruşunda Okan yine kurtardı ve maçının kahramanı oldu. Bakasetas’ı bir çift lafımız olsun. İlk penaltıyı atamadın, ikincisinde neden ısrar ettin, neden egoistçe davrandın ve takımını altın değerinde bir 3 puandan ettin. 

Neyse şampiyonluk yolunda bunlarda var denmeli ve Trabzonspor aldığı bir puanı cebine koyup, işine bakmalıdır. Yoksa takılı kalınırsa bir bakmışsınız ki aradaki puan farkları birer birer erimeye başlamış, benden söylemesi…

Sonuç olarak, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın daha önceleri yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak yazımızı noktalamak istiyorum. Ne demişti Abdullah hoca, “Nwakaeme yoktu kazandık, Hamsik yoktu kazandık. Bakasetas yoktu kazandık. Djaniny yoktu kazandık’...

Hoca şimdi sizce ne der; ‘Ben yoktum kazanamadık’ NOKTA..