Geçen hafta Fenerbahçe maçında çok kötü oynayarak kaybeden Bordo-Mavi ekibimiz bu hafta arası maçında İstanbul’un bir başka ekibi olan Kasımpaşa’ya konuk oldu.

Göztepe maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Luckassen ile sarı kart görerek cezalı duruma düşen Aytaç’ın olmayışları Kasımpaşa’nın defans anlamdaki gücünü tamamen zayıf hale getirmişti. Trabzonpor’da ise sakatlığı tamamen geçen Abdulkadir Parmak bu önemli maçta takımdaki yerini almış oldu.

Kasımpaşa takımı hücuma çabuk çıkan ancak defanstaki zaafını da göz önüne aldığımızda çok rahat gol yiyen bir ekip olduğunu önceki maçlarda gözlemlemiştik.

Tabi ki, hocamız da rakibini çok iyi analiz ederek bu maçı kazanmak için oyuncularını sahaya sürdü. İstanbul’da tam bir bahar havası vardı. Bunun yanında saha zemini de mükemmeldi. Bu şartlarda maç başladı.

İlk dakikalarda Kasımpaşa kalemize yüklenmeye başladı ve daha 5.dakikada net gol pozisyonuna girdiler. Fakat son vuruşu kötü yapan Varga topu auta attı.

Hızlı başlayan maçta Trabzonspor 24.dakikada ilk şutunu Djaniny ile yaptı ve bu vuruşta golle sonuçlandı.

İlk pozisyonumuzun gol olması bizim açımızdan çok iyi oldu. Bu gol oyuncularımızın da özgüvenini de yerine getirmiş oldu.

İyi oynamaya başladığımız dönemde de maalesef gol yedik. Kasımpaşa Yusuf’la sağdan geldi. Berat’a çalım attı, yere düşen Berat’ın top eline çarptı hakem penaltı dedi. Atışı yapan Yusuf Erdoğan skora da dengeyi getirdi.

45.dakikada Djaniny’nin sıfırdan kestiği topa Nwakaeme kafayı vurdu fakat Brecka kaleye giren topu kafa ile çıkarmkayı başardı. İlk yarıda her iki takımın da fazla pozisyona giremediği mücadele izledik. Ve karşılıklı atılan gollerle de soyunma odasına gidildi.

İkinci yarıya iki takım da gol bulma amacı ile başladılar. Fakat ilk dakikalarda daha çok etkili olan taraf maalesef Kasımpaşa idi. 60.dakikada Varga çok iyi geldi ve vuruşu üstten auta gitti.

Aynı dakikada dönen topta da maçın en net pozisyona Ekuban ile girdik. Fakat onun vuruşunu Ertuğrul kornerle önledi.

62.dakikaa Nwakaeme ile bu kez direğe takıldık. Bu da bizim adımıza çok büyük bir şanssızlıktı.

69.dakikada Hugo, Djaniny’nin önüne nefis bir top attı. O da kaleci Ertuğrul’la karşı karşıya geldi. Gol vuruşun iyi yapamayınca mutlak golden olduk. Ama girdiğimiz gol pozisyonları adeta golün habercisi gibi idi.

Nitekim 73.dakikada Djaniny’nin vuruşunu kaleye girerken çıkarttılar ve dönen top Nwkaame’ye geldi o da geride bulunan Bakasetas’ın önüne bıraktı bu topu. Oyuncumuz da nefis bir vuruşla topu Kasımpaşa ağlarına göndererek takımını öne geçirmiş oldu.

Bakasetas 89.dakida bomboşken yeniden vurdu. Fakat kale yerine topu yandan auta attı. 90 artı 4’te bu kez Afobe, Ertuğrul ile karşı karşıya iken yüzde yüz golü atamadı ve ilk yarıda pozisyon olarak parlak geçmeyen maçta ikinci yarısı Trabzonspor adına pozisyon patlaması adına geçti.

Bu kadar gol pozisyonun sadece ikisini gole çevirebildik ve 3 puan alarak yarışın içinde kalmayı başardık.