Sevgili Okurlar;

Trabzonspor koronavirüs laneti ile iyice sıkıntıya girdi. Peki bizim kulüp doktorumuz ve menajerimizin böyle kriz dönemlerinde özverili davranmaları gerekmez miydi?

Bir yönetimde bu kadar duyarsızlık olmamalıdır. Koskoca Trabzonspor duyarsızların eline bırakılmamalı. Uğurcan, Erce, Arda, Serkan, Hosseini Baker ve Marlon gibi fazla sayıda oyuncumuz bu zorlu dönemde hastalık yüzünden arkadaşlarını yalnız bırakmak zorunda kaldılar. Bu nedenle daha ciddi önlemler almamız lazım diyorum.

Trabzonspor’un ikinci yarının 5.haftasındaki maçı Başakşehir’le idi. Doğrusunu söylemek gerekirse bir haftadan beri kafamda soru işareti oluştu. Çünkü bu sezonun başında Başakşehir takımı hiç galibiyet alamamışken 5.haftada ve Trabzon’a geldiler ve bizi yenip gittiler.

Şu anda ikinci yarının 5.haftasındayız ve Başakşehir takımı yine 4 maçta da yenilmiş ve 5.maçını Trabzonspor’la oynuyor. İlk yarıdaki kötü giden bu takım bize mi patlayacak diye düşünmedim diyemem.  Ama öyle olmadı bu kez.

Trabzonspor hem rövanşı aldı hem de ligin tepesi bensiz olamaz diyerek rakibini yenip yarışın içindeyim dedi.

Trabzonspor’da koronavirüse yakalanan oyuncularımızın haricinde cezalı olan Nwakaeme de kadroda yoktu.

Başakşehir’de de çok sakat oyuncu var fakat onların kadro genişliği bizden daha fazla. Bu nedenle de bizim daha çok sakatlıklardan etkileneceğimiz doğruydu.

Hele de 3 kalecimizin oynamadığı ancak kaleye 18 yaşındaki çocuğumuzla çıkmamız başka bir handikaptı. Eksiklikleri çok olan bu iki takımın mücadelesinde neler oldu bir bakalım.

Trabzonspor’da hastalıklardan dolayı kaledeki genç çocuğumuz Kağan, solbekte Faruk Can ve sol kanatta ise tam anlamıyla hazır olmayan Yunus Mallı ile başlamak zorunda kaldık.

Oyun başlar başlamaz Trabzonspor oyunun hakimeyetini eline alarak rakip yarı sahaya Başakşehir’i hapsetti diyebilirim. Bu baskılı oyunun tek eksiği ise gol pozisyonu idi.

Trabzonspor maçın başından beri aradığı gol pozisyonuna 25.dakikada girebildi. Ama az önce de hazır olmadığını yazdığım Yunus bu pozisyonu değerlendiremedi. Trabzonspor’un bir tek gol girişimini izledik. Rakip Başakşehir’in pozisyonu var mı? Hayır. Kalemize şut bile atamadılar. İlk yarını tamamına yakınını rakip sahayada oynadığımız bir maç oldu.

45 dakikada iki takım net bir pozisyona bile giremeden devreyi tamamlamış oldular.

İkinci yarıya Trabzonspor aynı 11 ile başlarken Başakşehir’de Demba Ba Fernandes’in yerine oyuna girdi. Bu değişiklik Başakşehir’in hücum hattını güçlendirdi ve fırtına gibi başlangıç yaptılar. Ama ilk 10 dakikadan sonra Trabzonspor yine oyunu kontrol altına almaya çalıştı. Trabzonspor’un ve maçın ilk şutu 66.dakikada gerçekleşti dersem yalan olmaz.

Bakesetas’ın bu şutu ise Mert’in ellerinde kaldı. Trabzonspor son 20 dakikada oyundan tamamen düştü. Bu kez oyunda topun sahibi ise Başakşehir oldu.

Abdullah Avcı Yunus’u alarak Yusuf’u oyuna soktu. Biraz geç kalınmış hamle olsa da işe yaradı. 80. dakikada Yusuf 70 metre sürdü, getirdi ve Mert’in solundan topu ağlarla buluşturdu. Golden sonra da Başakşehir’in baskılı oyunu devam etti.

90 artı 4’te ise kalemizi bulan ilk şutlarını genç yavrumuz Kağan çok güzel bir refleksle ayağını uzatarak çıkarmayı başardı.

Böylece ilk yarıdaki maçın rövanşını da almış olduk. Ama üzüntü ile şunu belirtmek isterim ki, Trabzonspor takımı ileri hiç oynamıyor.  Kanatlardan da göbekten de top kime gelirse gelsin topu alan