Milli ara sebebiyle bütün takımlar dinlendiler. Sahada istediklerini daha rahat yapabilecekler.

Gaziantepspor kuşkusuz aski Antep değil ama yine önemli oyuncuları var. Zaten sahaya 11 kişi çıkacaklarına göre çok dikkat etmek gerekir.

Muhammet Demir geçen yıl ve bu yıl Antep’te yine gollerini sıralamaya başladı. Trabzonspor’a kaşı da artı bir motiasyon ile çıkacaktır.

Bir iki eksiğimiz olmakla birlikte Ortasahada Bakasetas’ın yerine yine Siopis oynayacak. Abdulkadir, Nwkame ve Djanini Trabzonspor’u gole taşıyacak oyuncular.

Trabzonspor çok büyük bir marka.

Şehrin herşeyi.

Milli ara sebebiyle lig maçı oynanmayınca Trabzon şehri sessizliğe büründü.

Trabzonsporluların TAKA Gazetesi ile MEKAP’ın verdiği  poster biraz kendine getirdi.

Dün sabah saatlerinde Yıldızlı eski belediye başktanı Yahya Tarakçı ile konuştum.

Trabzonpor fanatiğidir kendisi.

Yenilgiye tahammülü olamaz.

Takım yenilirse sinir sistemi alt üst olur, evin yolunu bulamaz.

Önemli bir uyarı yaptı:

‘Trabzonspor Barcelona’ya karşı oynar gibi oynamalı.’

Aslında bundan sonraki tüm maçlara böyle bakmak gerekiyor.

Antep maçında bir kaza olmamalı.

Arkasından tüm takım toparlanacak ve kolay kolay da sıkıntı yaşamaycak diyorum.

Pazartesi Lidere yakışan futbol ve sonuç.

KAÇ TRANSFER?

Trabzonpor’un bu sezonki tek hedefi şampiyonluk. Şampiyon olamaması halinde bir 10 yıl dah geri gider. Onun için takviye şart. Trabzonspor’un  ara transferde takviye yapacağı 3 alan var. Bunlardan birisi sol bek, diğeri orta saha ve hücum oyuncusu. Bordo-mavillere stoper önerilmesi gerçekçi değil. Ahmet Can Kaplan, toparlanan Hüseyin Türkmen ve Densvill ile 5 stopere sahibiz. Onun için 5 milyon avroluk ara transfer bütçesini çok iyi kullanıp açık alanları kapatıp yola devam etmek gerekir.

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL

Milli takım dünya kupası gruplarından elendi derken  önüne yeni frısatlar çıktı. Son Karadağ maçında Hakan Çalhanoğlu’nun öncülüğünde muhteşem oynadılar ve 2-1 kazandılar. O maçta Abdulkadir Ömür de Kerem Aktürkoğlu’na inanılmaz bir servis yaptı ve maçı kurtaran adam oldu. Kerem çok farklı bir oyuncu. Çabuk ve nerede ne yapacağı belli değil. Erzincanspor’dan geldi,  Türk futbolunun adeta kurtarıcısı oldu. Şimdi Portekiz ve İlaya’nın bulunduğu 12 takım arasından çıkmak var. Zor ama imkansız da değil.

KÖROĞLU…

Sevgili Okurlar, Trabzonspor Aralık ayında yeni bir kongre yapıyor. Ahmet Ağaoğlu tek liste ile seçime girecek. Onun için Başkan Ağaoğlu ve ekibinin eli güçlü. Belki küçük dokunuşlar yapılacak. Ancak şunu hatırlatmak isterim. Yeni yönetimi yaparken sadece parası olan ya da arkası olanlar değil. İşi bilenler de tercih edilmeli. Örneğin, Trabzonspor’un içinde büyümüş, Trabzonspor için ilk yardım kampanryalarını başlatmış isimdir Bahattin Köroğlu. Tonya’nın Düzköy’ün tüm desteği arkasındadır. 15 Kişilik yönetimin içinde böyle isimler mutlaka olmalıdır. Çünkü, Köroğlu zor günlerin adamıdır.

HATAY HOCA SAHALARA DÖNECEK Mİ?

Bu fotoğrafı Antalya’dan saha komiseri Temel Karayunus gönderdi. Arkasından da Hatay Yurdakul hoca aradı. Hatay hoca tam 84 yaşında ve halen aktif bir futbolcu. Alanya’daki amatör takımlardan teklif var. Gidecek mi, görüşmeleri devam ediyor. Hatay hoca Necmiatisi, Köy Hizmetleri, Kavakmeydanı ile efsane olmuş. Saha komiserlerinin ağabeyi olarak yıllarını vermiş bir isimdir. Ne kadar saygı duysak azdır. Antalya’daki Kuzeylilere selam olsun.

CUMHURİYETİN TACI..

Sık, sık yazıyorum. Bazen eleştiri alıyorum bazen övgü. Eleştiriler bu mesleğin tadıdır. Ve yazdığınız bir haber ile yorum ile birşeyler değişiyor ise en büyük keyifte budur. 1980 öncesini ve sonrasını yaşadık. Köyümüz de 2 tane otobüs vardı. Işıklı mahallesi’nin Bayramoğlu bölgesinde Kalaycı İsmail, Karşıda Sarıalioğlu bölgesinde ise Pala Dayı. Hasta olan, gece acile ya da Dr. Rüştü Araz’a gelecek olan ikisinden birisi ile gidecekti. Şimdi her evde 2-3 otomobil var. Komşuların tamamı otobilli. Allah herkese sağlık versin. Bugünlerde eleştiriyoruz da, Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Belediye Başkanlığından aldığı cesaretle Türkiye’yi baştan başa yollarla köprülerle tünellerle ördü. İstanbul’un altından bile iki yol yaptı. Olacak iş mi? Ama açık söyeleyeyim. Çanakkale 1915 köprüsü benim hayran olduğum bir proje oldu. O proje ile ilgili TRT Haber’de konuşan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, ‘Bizim mühedislerimizin başarısıdır’ dedi. Ve o  mühendislerden birisinin de Araklılı olduğunu öğrendim.

Çanakkale 1915 köprüsü 2023 metre boyunda ve Çanakkale zaferinin simgesi Seyit Onbaşı’nın mermilerinin benzeri ise bağlantı kulelerin üst kısımlarına yapılmış. Köprünün son tabliyesini de Rizeli Cumhurbaşkanımız ile Ulaşırma Alt Yapı Bakanı Trabzonlu hemşehrimiz Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Trabzonlu hemşehrimiz Abduladir Uraloğlu birlikte koydular. Bir Rizeli 2 Trabzonlu köprünün üzerinde de görüntü verdiler.

Tayyip Erdoğan ve bu ekip ki, içine Cahit Turhan’ı, Binali Yıldırım’ı, Ahmet Aslan’ı da koyalım, neler yapmadılar ki? Türkiyeyi baştan başa hem Karayolu hem de Demir ağlarla ördüler. Emeklerine sağlık.

AKSU İLE GEÇEN YILLAR

Fotoğraftaki futbolcu Mahmut Aksu. Babası gibi İdmanocağında oynadı. Futbolda babası Kenan Aksu kadar ünlü olmadı ama Trabzonspor Mali Saymanlığını yapabilecek kadar başarılı idi, kendisini Türkiye tanıdı. Şu an itibariyle İstanbul’da iş dünyasında. Aksu, 1984 yılındaki bu fotoğrafta bu yana baktığınızda çok da değişmedi. Allah’tan sağlık dileyelim.