Erken bir seçim ciddi, ciddi konuşulmaya başlandı.

Bunun sebepleri çok.

Bir sebebi Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olacağı için ‘aday olur-olamaz’ diye hukuki bir tartışmaya girmeyerek elindeki yetkiyi kullanıp 2022 yılı için bir erken Genel seçim kararı alacak gibi.

ABD ve Avrupa’nın bazı ülkeleri bir taraftan muhalefeti diğer taraftan da iktidarı sıkıştırıyor.

İktidarı sıkıştırıyorlar, insan haklarını hiçe sayan bu sömürgeci-kan emici ülkeler insan hakları dersi vermeye kalkıyor! terörle direk iltisaklı olan HDP’yi kapatamazsınız diyorlar.

İktidarı sıkışırmaya çalışıyorlar. Nato ülkesisin S-400’leri kuramazsın mesajı veriyorlar! Peki nereye kuralım? Şimdilerde Afganistan Kabil havalimanı derinden seslendiriliyor.

Sevgili Okurlar,

Ekonomi de sıkıntılı, Bankaların ATM’lerine çuvalla para konuluyor ama yetişmiyor. ‘Devlet vermek, beni bakmak zorunda’ moduna girmiş herkes. İnanırmısız yine de eleştiriyor, hatta hakaret ediyorlar!

Biden ve yönetimi muhalefeti de sıkıştırıyor ve ‘Zamanımız yok, iktidara gelirseniz sizinle çalışabiliriz’ mesajını veriyorlar. Fetö de önümüzdeki seçimi son şansı olarak görüyor! Bunun için hamle üzerine hamle yapıyor.

Eylül ayında HDP heyetinin yeniden ABD’ye gitmesi fotoğrafı biraz daha netleştirecek. Siyasi kulisleri dinleyenler CHP ve HDP’ye seçime birlikte girin denebilecek diyorlar.

Doğru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanken ve Cumhurbaşkanı iken Tayyip Erdoğan’a karşı tüm seçimlerden mağlup çıktı.

Son yerel seçimde de Erdoğan yüzde 53 oy aldı. Ancak Kılıçdaroğlu millet ettifakını bir araya getirmede başarılı.

AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcıs Ali İhsan Yavuz dün sabah DHA’na konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakibinin kesinlikle Kılıçdaroğlu olmayacağını, yeni bir isim ya da Ekrem İmamoğlu olacağını söyledi.

Peki, AK Parti ve Erdoğan nasıl bir yol izleyecek.

Kulislerde yeni bir açılım süreci dile getiriliyor. Bana göre MHP buna kesinlikle onay vermez.

Ve Erdoğan’da 7 Haziran’dan sonra AK Partiyi tek başına iktidarda tutan ve 15 Temmuz’dan sonra da birliktelik yapan MHP’yi küstürmez.

MHP’yi küstürdüğü an ne İYİ parti ne de diğer partilerin AK Parti ile yapacağı işbirliğinin garantisi de yok.

Saadet Partisi’ndeki hareketlilik şunu gösteriyor.

Erdoğan bir taraftan SP’nin oyları, diğer taraftan BBP’nin desteği ve son olarak da Yeniden Refah Partisi’nin katkısı ile oylarını yüzde 50’ye taşımak istiyor.

Bir süre önce Ankara’dan Trabzon’a gelen önemli bir isimle sohbet ederken şunu söylemişti:

‘Diyarbakır ve doğunun Ankara’da bir bakanı bir Genel Müdürü yok. Doğudan gelenler derdini anlatacak insan bulmakta zorlanıyorlar.’

Bu tespit doğru.

Doğu’dan makul bir isme bakanlık verilecekmiş.

Bürokraside de atama yapılacak ve doğunun dört bir yanına mesaj verilecek.

Son Diyarbakır ziyareti Erdoğan’ın hanesine artı yazdı ve bunu gördü.

Yeniden kürtçe bir şarkı, yeniden bir kürtçe eğitim yok.

Ama Kürt halkına, doğu halkına yönelik hizmetlerin artırılması ve onlara, terör örgütü ve onun uzantısı partiden fayda gelmeyeceğinin birinci elden bizzat Erdoğan tarafından anlatılması var.

Buradan gelecek oylarla da Erdoğan 2022 erken seçime veya 2023’ü geçmeye çalışacak.

Bunun dışında sürprizler olur mu?

Ekonominin iyice kırılgan bir hal aldığı dönemde kuşkusuz olur.

Mutlu, huzurlu bayramlar