Ankara “Gökdelenler” şehri oldu. Yüksek binalara “Mezar taşları” diyoruz. Otopark, yeşil alan, top sahası, park alanları yerine  Sadece  “Site yaşamı” dedikleri gökdelenler kuruluyor.
Oran’dan İncek’e…Çay yolu’ndan Tulumtaş’a kadar ki her alanda lüks gökdelenlerini görürüz. Geçenlerde  İncek’deki lüks sitesinde oturan bir aile dostumuzun evine uğradık(TED Koleji’nin altında) ..Bina, daire, sitenin içi lüks. Ankara’ya tepeden bakıyorsunuz. Buraya kadar her şey güzel…

Gece eve dönerken İncek   ana yoluna çıkarken akla karayı seçtik. Anayola zor çıktık.. Çevre düzenlemesi, Sokak  aydınlatması, yürüyüş yolları ve alt yapısı yok.

TED Koleji gibi önemli bir eğitim yuvasının bulunduğu ve milyonluk dairelerin ve sitelerin yapıldığı bir semtte standart şehir merkezi hizmetlerinden yoksun olması gökdelenlerde oturanları hayrete düşürüyor. İlgili ve sorumlulara duyurulur..

Bu gençlerin halı ne olacak?

İşsiz gençlere çok üzülüyorum. Artık devlet kurumlarına  girebilmek için “İyi” olmak yetmiyor.. Çok iyi olmak gerekiyor. Açıktan-tepeden atananlardan söz etmiyoruz.. KPSS  puanı ile işe girmeye çalışanlardan söz ediyorum..
Sanayi Bakanlığı bu yıl KPSS puanı ile  dört hukuk uzman yardımcılığı sınavını açtı. Sözlüye 12 kişiyi çağırdı. En sonuncu adayın puanı 97 puan imiş. Diğer adaylarının her halde 99 veya 100 dür..
Enerji Bakanlığındaki sınavlarda da KPSS  96 puanla kapatmış.. Bilgi Teknolojileri Kurumu de 87 ile kapatmış. Anlayacağınız bu yıl kurumlara alınacak uzman yardımcıları KPSS’den 95 ve üstü  gerekiyor..
Geçmiş yıllarda KPSS’den 90 ve üzerinde puanı olanların şansı olur, sınava davet edilirlerdi. Bu yıl bir şeyler oldu?
Babasının oğlu..
MHP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal ’in üstün niteliklerini  çok yazdım.. Parlamentoda saygınlığı olan genç  bir yetenektir.. Dirayeti ve ciddiyeti her türlü takdirin üzerindedir. Başarılı bir babanın başarılı oğludur.
Büyüğünü, küçüğünü bilen, saygıyı elden bırakmayan, herkes tarafından saygı gören siyasetçidir. MHP  lideri Devlet Bahçeli’ye olan düşkünlüğü, bağlılığı, kişisel ikbalin ve beklentilerinin üzerindedir.
 Mert, sözü esirgemeyen yiğit bir Karadenizlidir. Gerek İdare Amiri olarak, gerekse parlamenter çalışmaları dikkat çeken düzeydedir. Basın emekçilerinin yakın dostudur. Haberal ailesinin ikinci kuşağı olarak izlemeye devam edilmesi gereken  bir başarı örneğidir..
 
TBMM’de ortak değer
 
CHP İstanbul Milletvekili Akif Beyi TBMM’de karşılaştık..Akif Hamzaçebi ile ilgili en çok yazı yazanlardanım. Bürokrasideki ve siyasetteki başarılarından tanırım.
Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.
Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler...
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında kırk yıllık dürüst ve hakşinas bürokrasi ve siyaset mesleğinin gururlu tablosunu getiriyor. Parlamentoda dengedir. Her görüşteki insanların saygı duyduğu ortak değerdir.
 
Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Rektör, Prof.Dr. Yusuf Tekin, bürokraside bilinen, tanınan, itibar gören bir isim. Malumdur ki, yaptığı görevler itibariyle bir faniye nasip olacak her makamı mevkii görmüştür. En genç yaştan itibaren itibarlı işlerle uğraşmış; yaptığı işlere de itibar kazandırmıştır.

Rektör Tekin, bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimini, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete amade geçirmiş bir insan…
 Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu her türlü takdirin üzerindedir. Rektör, çok başarılı ve güzel işlere imza atıyor.. kuruyor..
Genel Sekreter Dr.Kemal Şamlıoğlu ile aynı ilçedeniz..(Rize-Ardeşen) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel müdürü olarak, başarılı olmuş, üstün niteliklere sahip genç bir yetenektir.
 Şamlıoğlu, zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu her türlü takdirin üzerindedir. çok başarılı ve güzel işlere imza atıyor. Genel sekreter ayrıca Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor..