Başkent Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın 1980 yılında Türkiye Organ Nakli Yanık ve Tedavi Vakfını,

1982’de Diyaliz Merkezini,

1985’te ilk hastaneyi ve 1986 yılında Haberal Eğitim Vakfını kurmasının ardından; yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi karşılamak ve çağdaş bir eğitim sistemi kurmak amacı ile 14 Eylül 1993 tarihli 515 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye dayalı olarak 13 Ocak 1994 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 3961 sayılı Kanun ile kurulmuştur.

Üniversitenin amacı, bilgi çağının gerektirdiği evrensel bilgiye ulaşım ve bilgiyi kullanma becerileri gelişkin; sağlık, eğitim, beşeri bilimler, hukuk, iletişim, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevreye duyarlı insanlar yetiştirmektir.

*

Haberal hocanın başarıları, artık kitaplara sığmıyor.

 Kendisini eğitime ve insan sağlığına adayan,

Binlerce öğrenci yetiştirip, binlerce hastaya şifa dağıtan, dünyaca ünlü bilim adamı,

Böbrek nakli konusunda uluslararası arenada, ödüllü bilim adamı,

Bir numaralı cerrah olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Rektör Prof.Dr. Ali Haberal’ın ve ekibinin başarıları, çalışmaları, üstün niteliklerini hayranlıkla izliyoruz

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne beş dönem “ Yarı Zamanlı” misafir öğretim görevlisi olarak ders vermenin gururunu yaşadım. Dekan Prof.Dr. Özcan Yağcı ve ekibine teşekkür ediyorum. Yerleşkesine hayran kaldım. Başkent’e yaraşır bir yerleşke. Bundan da çok mutlu oldum.

Öğrenciler çok şanslı. Avrupa standartlarında ve başarıya doymayan  bir eğitim yuvası..

Başkent Üniversitesinin uluslararası bir marka olarak ileri sağlık uygulamalarının her alanında bilimsel üretime dayalı üst düzeyde öğretim yapan ve bunu çağdaş medeniyet çizgisinin üzerinde yer alma yolunda toplumsal katma değere dönüştürerek sunan bir yuvadır.

*

Gerekli bütün Fakülteleri , Yüksek okulları, Enstitüleri ve diğer organları, en iyi kadroları ve binlerce öğrenciyi barındıran Başkentin Üniversitesi, özel üniversiteler arasında en tercih edilenler arasındadır..

Bu güzel başarıdan dolayı, Başkent Üniversitesinin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Haberal ile Rektör Prof.Dr.Ali Haberal başta olmak üzere Mütevelli heyeti yönetimini, rektör yardımcıları ve yönetim kadrosundakilerini kutluyoruz.

Haberal hocamız, kısacası binlerce öğrenci yetiştirip, binlerce hastaya şifa dağıtan, yüzlerce kişiye iş imkânı sağlayan, ülke ekonomisine katkı sunan; dünyaca ünlü, dünyada el üstünde tutulan bilim adamı olarak, takdire şayandır.

Başkent üniversitesi ,Eylül ‘de 28.Yıldönümünü  kutlamanın gururunu yaşayacak..

Nice başarılı yıllar diliyorum...