Türkiye dünyada nerededir? Avrupa’da mı, Ortadoğuda mı?

Türkiye Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun altın gerdanlığıdır. Hatta bir yanı da Kafkaslardır.

Bu gerçeğe rağmen tek dişi kalmış canavarlar bizi Avrupa’ya kabul etmemek,  Ortadoğu’yu bizden koparmak için yüzyıllardır mücedele! veriyorlar.

Kısmen başarılı oldular da.

İsrail’i Ortadoğu’ya adım, adım yerleştirdiler. Türkiye ile yakın duracak ve Ortadoğu’da kendi kaynakları ile ayağa kalkacak ülkelere korku saldılar. Başını az kaldırdı diye Katar’ı işgale kalkıştırmadılar mı? Türkiye yetişti izin vermedi.

Böyle büyük bir ülke Türkiye.

Zenginliğimiz var. O zenginliğimiz kimi zaman  doğal zenginliklerimiz, kimi zaman ise insani zenginliğimizdir. Türkiye’nin en farklı kılan gücü ise şehit olmaktan zerre kadar korkmayan kahraman güvenlik güçleridir.

Aksine yutarlar bizi.

Davos çıkışından sonra Türkiye’ye husumet beslediler. 15 Temmuz işgal planını devreye sokmaya çalıştılar, sonra da bilgisayar oyunu sandık dediler. Bu kadim millet izin vermedi. Onlar ise işi öyle bir noktaya getirdiler ki, Kudüs’te bir Filistinli işyerine Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın fotoğrafını astı diye ona İsrail cezai işlem uyguladı! Kimin toprağında, kime ceza kesiyorsunuz?

Daha dün Filistinlilerin tarım arazilerini dozerlerle yerle bir ettiler. Tapusuz muş!

Türkiye Cumhuriyeti büyük ülke, büyük devlet dedim. Sadece Katar’ı korumadı Türkiye, Libya’da tek dişi kalmış canavara istediklerini yaptırtmadı, Kababağ’da Azeri kardeşlerinin 30 yıllık topraklarını geri aldırdı, Suriye’de  terör devleti kurulmasına müsade etmedi.

Bunca sele, afete depreme rağmen bir büyük ülke duruşunu asla bozmadı. Hiçbir vatandaşını feryat eder durumda bırakmadı.

Yıllık izinlerimde gözlem yaparım. Çocukluğumuzun geçtiği ‘Okulun önü’ne ineriz. Yeğenim Berat yardıma geldi, ‘Amca okulun bahçesinde sıralar ve Çocuklar var’

Merak ettim, nedir Berat?

‘Amca yakın köylere(Dilek-Çiçekli-Işıklı) Trabzon’dan  gündelik fındık işçisi olarak gelen ailelerin çocuklarına telafi eğitim veriliyor.’

İşte benim büyük devletim. Büyük ülkem.

Köylerde saatlerce ambulans beklemek yok. Vatandaşın fındık bahçesine başı mı döndü, midesi mi bulandı, hemen Ambulans  geliyor ve alıp götürüyor. Malesef Trabzon ilçeleri Arsin ve köylerinde de Koronavirüs yeniden arttı, her gün ölümler var!

Gece yarısı. Vatandaş, pozitif hastasının ateşi çıktı ise arıyor ve 112 hızır gibi geliyor. Hasta yakını diyor ki ‘Kanuni devlet hastanesine gideceğiz’

Gelen görevli, ‘Orası yoğun oraya ağır ve yaşlı hastaları alıyoruz. Sizin hastanızın semptomları düşük ve az sizi Araklı devlet hastanesine getireceğiz.’

Köyden dönüyoruz, oğlumla aşı olmak için randevusuz Bahçecik Aile Hekimliğine gidiyoruz. Girişteki sekreter kendi cep telefonundan hiç homurdanmadan herkese randevu oluşturuyor.

Aşı odasındasınız.

Soru: Biontech mi, Sinovak mı?

Hangisini derseniz onu hemen en profesyonel şekilde enjekte ediyorlar.

İşte benim devletim. Büyük devlet.

İktidar olmak için, hükümet olmak için siyasi mücadele verin. Ama bu büyük devleti ebediyen güçlü kılmak için de hepimiz fedakarlık yapmalıyız. Öfkelenen aklına Irak’ı, Afganistan’ı, Suriye’yi, Libya’yı getirsin, bir dakika düşünsün yeter.

Başta Pandemi Kurulu Başkanı Trabzon Valisi sayın İsmail Ustaoğlu olmak üzere sağlık teşkilatına büyük destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve ekibi başta Dr. Erdem Şen ve Dr.Oğuz Kara, Dr.Kemal Süleyman, Dr. Köksal Hamzaoğlu, Dr.İbrahim Kul, Dr. Yavuz Çakıroğlu, İlyas Alp ile tüm yönetim kadrosu ve Hastane Başhekimlerine ve özellikle canla başla çalışan doktor, hemrişe ve görevlilere teşekkürler.

Hani, onların bizi düşündüğü kadar, bizde kendimizi koruyabilsek!