Profesör İhsan Doğramacı Bilkent’i kurdu, eğitim kurumları ve hastaneleri açtı. Eğitime ve sağlığa öncülük etti. Ömrünü eğitime ve sağlığa adadı..

Prof.Dr. Mehmet Haberal’da aynı şekilde, Başkent Üniversitesi’ni ve hastanesini kurdu. Binlerce öğrenci yetiştirdi, iş imkânını sağladı. Başarıları ile dünyada ayakta alkışlandı.

 Dünyada ve Türkiye’de büyük olmak, büyük düşünmek öyle kolay olunmuyor. Böylesi başarılarla olunuyor.

Yıllar öncesiydi. Bilkent Üniversitesi’nde tören vardı. Bende davetliydim. "Konuşmalar" yapıldı.
Kürsüye önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel davet edildi. Baba Demirel, Profesör İhsan Doğramacı’nın başarılarını anlattı. Demirel dedi ki:

Kurduğu hayalleri gerçekleştirmek için ender bir niteliğe sahip, sıra dışı birey olan İhsan Doğramacı’yı tanımlamaya kalkışmak çok zor bir iş. Doğramacı hocayı yakından tanıma fırsatını bulan birisi olarak onun ulusal ve uluslararası bilimsel arenalarda, sağlık ve eğitim sektöründe sergilediği önderlik niteliklerine tanıklık etmiş kişilerden biriyim.”

Doğramacı, insanı cezbeden karizması ve farklı toplulukları bir araya getiren ikna gücüyle, herkesi zorlu görevlerin içinde yer almaya teşvik ederdi. Bunu da çocukların, ailelerin ve içinde bulunduğu toplumun sağlık ve refahını geliştirmek için yapardı..

 İş büyüyüp geliştikçe, hayal can bulup gerçeğe dönüştükçe, profesör doğramacı ortadan kaybolur. O, başka büyük fikri gerçekleştirmek üzere, daha büyük girişimlerine çoktan başlamış olurdu.

Doğramacı, Türkiye'de, aralarında Bilkent'in de bulunduğu birçok eğitim kurumu ve hastaneler açmış olan beş vakfın kurucusudur. Bunların dışında, Dünya Sağlık Örgütüne armağan edilmiş bir vakıf olan İhsan Doğramacı Aile Sağlığı Vakfı, 1983'ten bu yana aile sağlığı alanında çalışan başarılı isimlere ödüller vermektedir.

Mekanı Cennet olsun..

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları FakültesiMüzik Hazırlama Lisesi müdürü Tülay Akaoğlu ile eşi Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Barış Akaoğlu yakından tanıdığımız,üstün nitelikleri olan başarılı eğitimciler ve örnek bir ailedirler..

Davetlileri olarak, TRT(TSM) Ses Sanatçısı Meliha Yazıcı ile birlikte Bilkent Senfoni Orkestrası’nınCarmına Burana” konserini izledik. Tek kelime ile muhteşemdi. Bütün ekibi yürekten kutluyoruz.

Dört bin kişilik salon dopdoluydu. Dakikalarca ayakta alkışlandılar..Carmına Burana, metin olarak,13.Yüzyıl Kıt’a Avrupa’sının kültürel ve sosyal yaşamını yansıtır.

Çoğu bölümleri Ortaçağ Latincesi ve bazı bölümleri Ortaçağ Almancası kullanılarak yazılmış 318 şarkıdan oluşur. Ritmik ve metrik yapıya sahip olan bu şarkılar, içerik bakımından üç bölümden oluşur.

İlk bölüm ahlak öğretileri ve taşlama niteliğindeki metinlerden, ikinci bölüm sevda şarkılarından oluşurken; üçüncü bölümünde içki ve kumar üzerine şarkılar bulunur. En sonda ise dinsel içerikli diyaloglar yer alır.

 Bilkent Üniversitesi, sanat adına atılan her adımı teorik, pratik ve eleştirel temellerle destekleyen eğitim sistemi, deneyimli öğretim kadrosu ve sanatçıları ile en öndeki eğitim kurumlarımızın başındadır..

Tebrikler Bilkent Senfoni Orkestrasına..

Teşekkürler Tülay-Barış Akaoğlu çiftine…