Sevgili Okurlar,

Trabzonspor’a gönül verenler çok çileler çekti.  

Yeni, yeni Akyazı’da deri koltukta oturuyorlar.

Yemek yemediler o paraları ile maça gittiler.

Sigara içmediler, bilete verdiler.

En önemlisi asla vazgeçmediler.

1996 yılında büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar çabuk toparlandılar, 2005’te şampiyonluk elimizden alındı tepki verdi ama yılmadılar.

2011’deki şikenin belgelenmesi ve dünyaya yayılmasına katkı sağladılar.

Trabzonspor taraftarı Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun deyimi ile inadıyla şampiyon oldu.

Muhteşem kutlamalar vardı, inanılmaz görüntüler.

Bunlara duyarsız kalamazdık.

Tarihe bir not düşmek istedik.

TAKA Gazetesi’nin en üstteki yöneticisinden dağıtan elemanına kadar herkes büyük bir mücadele verdi.

O emeklerimizi dergiyi dizayn eden Dergihane ve İstanbul’da basan Turkuvaz Medya adeta taçlandırdı ve TAKA Gazetesi ile birlikte armağan olarak verdik.

Dergiyi verdiğimiz andan itibaren telefonlarımıza mesaj yağmaya başladı.

Çok beğenildi.

İçerik olarak, baskı olarak, tasarım olarak.

Trabzonspor şampiyonluk dergisi taraftara ve 20 yıldır TAKA Gazetesine destek vermekten asla şaşmayan okurlarımıza armağan olsun.

Tüm TAKA ailesinin emeğine, yüreğine sağlık.

BİR ORTA SAHA DAHA

Ben yazınca biliyorum şunu diyorsunuzdur Bakasetas var, Siopis var, Abdülkadir Ömür var, Dorukhan var, Kasımpaşa’dan alınan Doğucan var daha ne arıyorsunuz!

Hayır. Yetmez. Tüm emekler boşa gider. Trabzonspor’un teknik direktörü Avcı orta sahasına güveniyor ama ben güvenmiyorum. Trabzonspor’a müthiş bir ön libero lazım. Antalyaspor’daki Fernando gibi. Alıp gidecek. Tutup 30 metreye pas atacak sürekli mobil  bir isim. Orta sahanın banko adamı Dorukhan. Onun yanına hadi çok formda Bakasetas’ı koyarsın. Bir isim daha lazım. Onu mutlaka Trabzonspor yönetimi bulup almalı. O isim Doğucan değildir. Doğucan iyi ama o da Siopis gibi sadece koşuyor. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’nde ne yapar bilemiyorum. Ligi forse edecekseniz o zaman bir orta saha daha şart.

DİVAN VE KOMBİNELER!

Sabah Kuyumcular çarşısına girdim ve hemen sitem geldi: Kombine fiyatları ne öyle abi uçtu diye. ‘Trabzonspor’a para lazım ve para yetmiyor’ dedim. Ardından da Kuyumcuların kuaförü divan Kurulu üyesi Yahya Köksal’a çıktım. O da sitemli idi: ‘Divan üyelerinin tamamı emeklidir. 25 yıldır biz o kulübe aidat ödemesi yaptık.

Divan üyelerine geçmişte yüzde 50 kombine indirimi vardı onu da kaldırdılar. Trabzonspor şampiyon oldu, jest yapmalılar. Halen taraftardan istiyorlar. Böyle yöneticiliği herkes yapar. Emeklinin bir ceketi kaldı onu da gelsin alsınlar!’

Trabzonspor her şeyini kaybeder ama değerlerini asla. Divan üyeleri değerlerimizdir. Top sevgili Ali Sürmen’de.

NE OLDUYSA BU FOTOĞRAFTAN SONRA OLDU!

İşte Nwakaeme’ye ne oldu ise bu fotoğraftan sonra oldu. Acun’un yatına(kayığına) menajeri ile bindikten sonra 4 maç oynadı 5 maç kayboldu. Allah var bize şampiyonlukta katkı da yaptı. Ama şampiyonluk sezonunda da son maçlarda adeta yattı. Şimdi Arabistan’a gidiyor ve çok önemli rakamlara imza atıyor. Öyle ki yıllık alacağı bedel 4.5 milyon Avro ile rekor. Hayırlısı diyelim ve kendisine biz de yürekten teşekkür edelim.

SPOR VE HOŞGÖRÜ BUDUR

Sinop Gerze. İki çeşme de Trabzonspor’un renkleri ile boyandı. Ne diyelim Sinop’un ve Gerze’nin insanlığı. Fenerbahçe Teknik direktöründen kolundaki bordo-mavi bileklik ile kan alan hemşireye bile tahammül edemeyenler varken Gerzelilere kocaman bir alkış.

ALIN SİZE SAĞ BEK

Sahalarda öyle cevherler var ki. Ama araya menajerlik sitemi girince birçoğu gözükmüyor. Kim daha yakınen tanıdık bildik ise ona yöneliyor. İstanbul’dan Amatör Kümeden Trabzon Sürmeneli Tolga Çelebi. 2004’lü ve süper bir sağ bek. Makine gibi derler ya öyle. Alan kazanır.

EFSANE MASA…

Dr.Fethi Kocabaş, Oktay Erdemli, Dr.Gürbüz Kayaalp, Mahmut Karakullukçu, Ahmet Celal Ataman ve Temel KANDAZ. Ahmet Başkana sağlıklı nice yıllar.