Zor coğrafyanın daha zor insanlarıyız biz. Coğrafyamız benzersizdir bizim. Dağlar, tepeler, uçurumlar, gözün alabildiğince ormanlık alanlar, dikenlikler. Çok azdır düzlük alanlar, ekilebilecek, ev yapılacak alanlar.... İklimi de benzersizdir bu coğrafyanın; Sabah güneşe uyanırsınız, öğlen bir duman gelir aşağılardan tepelere doğru ve ardından bir sağanak başlar ki Muson Yağmurları yanında halt etmiş. Buna rağmen yanyana olup, omuz omuza olup bu zor coğrafi ve iklim şartları ile baş etmek varken evler birbirinden olabildiğince uzaktır.
 
Dağların tepesinde birbirinde olabildiğince uzak evler aslında insanımızın kişisel özelliklerine dair izler barındırır.
 
Kendi insanımızı sevmeyiz biz. Bunu söylemekten haz etmiyorum ama işin gerçeği bu. Birlik olalım hayat daha kolay olur bizim kitabımızda yazmaz. Nadir şeylerde bir araya geliriz. Horon da, Namaz da bir Trabzonspor maçlarında Tribünde..
 
Son zamanlarda ne yazık ki Tribünde de ayrıştık...Taraftarlar; sosyal medyada da, yolda da, tribünde de birbirinden uzaklaştı..
 
Sadri Şener’in küfürlerle başkanlığı bırakmaya zorlanması sonrasında Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta dönemleri hep kargaşa ve ayrışma ile geçmişti zaten. İç karışıklığın tavan yaptığı bu zaman zarfında başarısızlığın da buna paralel tavan yaptığına şahit olmuştuk. Bu dönemi camianın ortak mutabakatı ile Trabzonspor’un başına geçirilen Ahmet Ağaoğlu dönemi izledi ve bu sürede kavga ve ayrışmalar bir nebze olsun duruldu. Ta ki Konyaspor maç sonu Başkanın Hocayı ‘’ BU futbol TS ye yakışmıyor’’ diye kameralar karşısında eleştirene kadar.
 
Sümen altı edilen, rafa kaldırılan hesaplar bir bir ortaya serilmeye başlandı.Kimileri Ünalcı oldu, kimileri Başkancı. Kimileri Bakancı oldu, kimileri Muhalif.. Herkes birbirinden epeyce uzakta, fikren de karşısında bir saf tuttu kendine.
 
Oysa ne güzel başlamıştı hikayemiz. O sene Bu sene demiştik. Ekonomik zorlukları bir bir aşmış, yabancı ve yerli iyi bir jenerasyon yakalamıştık....
 
Geç kalmış sayılmayız aslında!!
 
Ünal’a gösterdiğiniz sabrın yarısını Hüseyin haketmiyor mu? Ünal bizim de Hüseyin üvey mi? O zaman bizim Trabzonspor'dan taraf olmanız gerekmez mi? o zaman Biz Trabzonspor’dan taraf olmalıyız.
 
Bu saatten sonra bize düşen Yaşlı / genç, Gurbetçi / Yerli, patron/işçi tüm sosyal statüleri bir kenara bırakıp ‘’Bir hayalimiz var ‘’ diyen, binlerce kilometre öteden gelen bir gencin, Kaptan SOSA’nın hayallerini tutunmaktır. ‘’Kendi hikayemizi yazmak istiyoruz’’ diyen Hüseyin hocaya destek olmaktır…