Sezon başında yaptığı transferlerin yüzde 90’nı başarısız olan Ahmet Ağaoğlu 5 haftalık beraberlik sürecini üstü kapalı eleştirdi.

Trabzonspor’un 5 hafta berabere kaldığı tarihte görülmedi dedi.

Abdullah Avcı’ya gönderme yapması sezon başında yaptığı transferler kadar başarısız.

Bordo-Mavililerin şimdiye kadar sezonun ilk 8 haftasını hiç 17’nci sırada kapatmadığını, 7 maçta 1 galibiyet alarak zirve yarışından ilk kez bu kadar erken kopmadığı da kendisine hatırlatılmalı.

Fenerbahçe’de Ali Koç her mevkiye 2’şer tane üst düzey oyuncu almasına son 4-5 haftaya kadar takımın kötü gitmesine rağmen teknik kadroyu kamera önünde eleştirmediği gibi sahip çıktı.

Fenerbahçe bugün yarışın içinde kaldıysa, şampiyonluğun güçlü adayı ise bunu alternatifli, kaliteli kadrosuna borçlu.

Trabzonspor tüm sezonunun yükünü Nwakaeme ile Ekuban’ın omuzlarına yükleyip takımı şampiyonluğa oynatmasını bekledi. Bu oyuncuların sakat, formsuz ve yorgun olacağı hesapları yapılmadı.

Takım tüm sezon forvetsiz mücadele etti. Buna rağmen Türkiye Kupası’nı kazandı. Başarı olarak görmesem de ligi büyük olasılıkla dördüncü bitirdi.

En az Ekuban, Nwakaeme seviyelerine yakın kalitede oyuncular alması gerekirken sezona Bilal ve Diabate gibi son 2-3 yıldır düzenli oynamamış, oynadığında vasatı aşamamış oyunculara güvenilmesi ilerleyen haftalarda hayal kırıklığına döndü. 

Devre arası transferinde nokta golcü transferi bile takımı şampiyonluk yarışında güçlü tutabilirdi. Avcı’nın golcü ve sol bek isteği olmuştu. Berat ve Bakasetas onlara yapılan yatırımın ne kadar doğru olduğunu göstermeye devam ederken Yunus Mallı bekleneni veremedi. Ara transferde 3 transferden 1’nin tutmaması normal karşılanabilir.

Yunus kaliteli oyuncu uzun süredir oynamamış olmasının dezavantajlarını yaşadı. Önümüzdeki sezon başka bir Yunus izleyebiliriz. Avcı’nın transfer listesinin ilk sırasında sağ ve sol bek var. Deneyimli pasör bir ön libero isteği de söz konusu. 2-3 tane kanat oyuncu istiyor. Biri deneyimli, diğeri 20’li yaşlarda 2 golcü transfer talebi listesinde öncelikler arasında. Sürpriz ayrılıklar, Trabzonspor bu oyuncuyu nasıl almış dedirtecek kaliteli transferler bizi bekliyor.

BU YÜZDEN KRAL

2-0 geriye düşen takımını enfes frikik golüyle umutlandırıyor. 2’nci golün asistini yapıyor. Son dakikalarda müthiş bir bitiricilikle Lyon karşısında takımını zafere ulaştırıyor. Kral böyle olunuyor. 36 yaşında muazzam performans. Bravo Burak Yılmaz.

PARMAK OLAYI

Abdulkadir Parmak’a verilen kadro dışı kararı doğru. Kimse Trabzonspor’a trip atmamalı. Abartılı para cezasının örneği yok. Bu kararda biraz sosyal medya tepkisinin etkili olduğunu düşünüyorum. Parmak’ın yaptığını Hugo, Edgar veya Ekuban yapsa görmezden gelinir üzeri kapatılabilir miydi?

1 sene önce Milli takıma neden çağrılmıyor diye sahiplenilen; Basel’e, Sivas’a, Göztepe’ye kötü bir futbolcunun asla atamayacağı goller atan, çok iyi maçlar çıkaran, yerli statüsünde asla kötü futbolcu olmayan Parmak’ın her hatasında haddinden fazla yüklenildi. Özel hayatına kadar çirkin sözler edilmesi inanılır gibi değil. Bir hata yapmış olabilir ancak bu kadar taraftar önüne atılması, yönetim tarafından sahiplenilmemesi de aynı derecede hatadır. Parmak yetersizse gönderirsin, senin oyuncun ise forma giyiyorsa sahiplenirsin. Sezon sonunda ayrılsa ilk alacak takımlar Beşiktaş, Galatasaray olur. En kötü ihtimal gider Alanya’da Antalya’da hem parasını kazanır hem de kafası rahat olur. Gitmesi onun için faydalı olur. Neredeyse hain ilan edilerek gönderilen Burak Yılmaz’ın Lille’de attığı gollerle bugün gurur duyuluyor. Yusuf Yazıcı’ya tepki gösterenler de bugün onu sahipleniyor. Yerli yabancı farketmeksizin tepkilerde, sahiplenmelerde eşit olmalı. Bu konuda Trabzonspor’un bir standartta hatta bir kültüre ihtiyacı var.