Ak Parti iktidarının bu kadar uzun süre devam etmesi; ilk 10 yıl için çok önemli icraatların gerçekleştirilmesi olsa da, son 10 yılda da iktidarda kalmalarının en büyük sebebi, Kemâl Kılıçdaroğlu'nun varlığı ile Tayyip Erdoğan'ın karşısında, dişediş muhalefet yapacak bir liderin ve oluşumun eksikliğidir.

Kemâl Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başında olması; bu iktidarının ekmeğine yağ sürmekte, bir adım ileri gidersek de; CHP ile yollarını ayıran ve Tayyip Erdoğan'ın karşısında muhalefetin hakkını vererek yapabilecek kapasitede olan Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül ile birçok CHP'nin ağır topunun partiden zorla uzaklaştırılmasıdır.

Lâkin altını çizmek gerekirse; bütün bu avantajların yanında, Tayyip Erdoğan'ın müthiş bir siyasi stratejist ve oyun kurucu olduğunu da şöyle izah edersek...!

Tayyip Erdoğan; AK Parti bünyesinde kendisine liderlik yarışında rakip olabilecek Erkan Mumcu, Abdullah Gül, Bülent Arınç gibi isimleri nasıl eliminize ettiyse; bunu parti dışı siyasette de becerebildi.

Zira iktidarda iseniz yıpranma payınız yüksektir. Her geçen gün cepten yersiniz ve mızırdanmalar gün be gün artar haliyle.

Bir kasetle ana muhalefetin başına geçen Kemâl Kılıçdaroğlu'nun varlığının; bu iktidarı besleyen en önemli unsur olmasının yanında; şartların ve koşulların 15 Temmuz vesilesiyle değişmesi sonucu, MHP'nin bir anda iktidara ortak olması ve CHP'nin iç sorunları münasebetiyle Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkamayacak olan bir Muharrem İnce ve Sarıgül gerçekliği...

Şu anda muhalefet kanadında en dirayetli varlığı; Meral Akşener'in gösterdiği apaçık ortada.

Peki hesaplar bitti mi? Elbette ki hayır!

Bu cadı kazanında 1 gün huzurlu uyumak dahi mümkün değil malesef ki!!!

Peki önümüzde ki günler hangi siyasi ittifaklara gebe??? Gelin ufak bir analiz yapalım...!

Öncelikle; Ak Parti'ye destek verme karşılığı olarak, bakan sayısı üzerinde uzlaşamayan ve ittifaka katılmayan Yeniden Refah Partisi teşkilâtlanmasını tamamladı.

Rahmetli Erbakan'ın milli duruşu ile Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu'nun duruşunu mukayese etmek dahi çok komik aslında.

Dolayısıyla; içinde bulunduğumuz koşullar içinde, Fatih Erbakan'ın siyasi aksiyon alışının bir Temel Karamollaoğlu tarzında olmayacağı belli. En kötü hiçbir ittifaka dahil olmadan girerler seçimlere.

Ve son olarak Tayyip Erdoğan kanadından bir hamle daha gelecekti...!

Milli Görüş Akademisi'nde siyaset yaptıkları süre zarfında yıldızları pek de barışmayan, açıkçası birbirlerinden de pek haz etmeyen; Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığını başından beri istemeyen ve son dakikaya kadar aday olma ihtimali olan ve Tayyip Erdoğan'ın bu adaylığı elinden aldığını düşündüğü Oğuzhan Asiltürk ile gerçekleştirdiği görüşme ile akabinde Temel Karamollaoğlu cephesinden gelen ılıman tepki...

Şimdiii...!!!

2023 seçimleri hattı mahaline girilirken; Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'nda saf tutarlarsa kimse şaşırmasın. Bu 1...!

Devletin reaksiyonuyla; Ümit Özdağ ile Aytun Çıray ve muhalif İyiler eliyle, karşı aksiyon alınan bir İyiler Hareketi gerçeği. Bu 2...!

Devletin; CHP'nin oylarını bölmekle görevlendirdiği bir Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül hamlesi. Bu 3...!

Bitti mi??? Ve bir sürpriz...!!!

"Off the record " bir bilgi....

2023 seçimlerinden önce; Genç Parti genel başkanı Cem Uzan, Türkiye'ye kesin dönüş yaparsa kimse şaşırmasın...!!!

Bu da varan 4...!

Le Sonuç...!!!

Sonuç olarak Tayyip Erdoğan'ın bu hamlelerine; CHP ve İyiler Hareketi'nin en kısa zamanda bir karşı hamle ile aksiyon alması şart...!

Ne kadar değişik bir tablo değil mi???

1 oyun dahi hesabının yapıldığı, muhtelif ittifakların ortaya çıktığı, yepyeni alternatif çözüm politikalarının yeşerdiği ve sonucu merakla beklenen kıyasıya bir mücadeleydi bu...!!!

Ve her 2 taraf da tek derdimiz " VATAN " diyor...!!!

Doğru tek olduğuna göre; yalan söyleyen, kandırılan, yanlış yönlendirilen, yanlış bilen, yanlış yerde saf tutan ya da iyi niyetleri suistimal edilen birileri olmalı...!!!

Son söz her daim milletindir...

Efendi olan odur...

O ne derse o olur...

Hep beraber yaşayıp göreceğiz Allah nasip ederse...!

Selâm ve muhabbetle sevgiler & saygılar