Hepimizin aşina olduğu bazen dedemizin dizinde, bazen ninemizin kucağında uyumadan önce kulağımıza fısıldanan tüm masalları cazip kılan sihirli kelime "Bir varmış bir yokmuş".  Yıllar sonra Anladık ki; kulaklarımızda ki o sihirli melodinin Aslında tüm amacının bizi uyutmak olduğunu.
 
Futbolseverler olarak, futbol ile masalın ne alakası var diye sorabilirsiniz.
 
Anlatayım!
 
Dün itibariyle bir kısım Fenerbahçe taraftarı Riva'ya TFF binasına bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Ağızlarda tanıdık sloganlarla " Futbolun katili Türk hakemleri" ve " Nihat özdemir istifa"..
 
Haydaaaa, Nihat Özdemir; Fenerbahçe'de yıllarca ikinci başkanlık, asbaşkanlık yapan fanatik Fenerli Nihat Özdemir değil mi?
 
Acaba birşey mi atladım, kimsenin günahına girmeyelim diye açtım kayıtlara göz gezdirdim..
Fenerbahçe ikinci yarı  topu topu 4 maç yapmış. Bu maçların ikisini kazanmış, Trabzonspor'a kaybetmiş ve bu hafta da Alanyaspor berabere kalmış. Trabzonspor maçının canlı izledim bu maçta Fener adına hakemden ağlayanı tek kelime "Allah çarpar".
Alanya maçında da tek tartışmalı pozisyon var, son dakikasında ele çarpan top. Kural kitabı diyor ki " Yakın mesafeden, takım arkadaşından yada kendi uzvunden sekip ele gelirse devam ettirin"
 
Eee mesele ne o zaman?
 
Mesele açık!.. VAR sistemi!...
 
%100 olmasa da %70 güçlülerin HİLE DÜZENİNİ bozdu.. Artık eskisi gibi 3 metre ofsayttan gol atıp "hakem de insan ne olmuş göremediyse " diyemiyorsun ya da timsah gözyaşları eşliğinde rakibin buz gibi golünü iç edemiyorsun.
Velhasıl futbolda ki soygun düzeni bir nebze normallesti. Buna bir de mali Fair play eklenince dengeler tahammül edilebilir bir seviyeye geldi.   Böyle olunca da Istanbul'un 100 yıllık kulüpleri sıralamada dipleri gördü. Galatasaray 5, Fenerbahçe 6, Beşiktaş ise 7nci sırada..
 
Haliyle büyük camialarin alışık olmadıkları bu irtifa denizcilik terimiyle "VURGUN" yemelerine neden oldu..
 
Çırpınışın nedeni bu!.
 
Istedikleri ADALET değil AYRICALIK…