Trabzonspor maça 4-3-2-1 dizilişi ile başladı. Bu sistemin avantajlarını Trabzonspor iyi kullandı. 4-3-2-1 sisteminin avantajları orta saha kalabalık olur rakibe orta saha da baskı yapmanız kolaylaşır ve kazandığınız toplarla etkili ataklar yapabilirsiniz. Trabzonspor da orta saha da adam paylaşımını ve baskıyı iyi yapınca ilk yarıda Fenerbahçe karşısında çok etkili oldu. Özellikle Nwakema ve A. Ömür çok etkili bir ilk yarı oynadı. A. Ömür sezonunun belki de en iyi ilk yarısını oynadı. Orta saha mücadelelerinde galip gelen ve Fenerbahçe’nin oyun kurmasını başarılı bir şekilde engelleyen Trabzonspor takım halinde başarılı bir ilk yarı geçirdi.
 
Daha cesur olabilseydi daha farklı bir skor ile ilk yarıyı bitirebilirdi. İkinci yarıya Trabzonspor maça başladığı konsantrasyonla başlayamadı. Bu tür derbilerde basitçe duran toplardan gol yemeyeceksiniz. Trabzonspor da adam paylaşımından kaynaklanan hatadan dolayı kornerden gol yiyince konsantrasyonu iyice bozuldu ve takımda panik başladı. Bunun sonucunda da hemen 2. Golü yedi. Trabzonspor ikinci yarıya başlarken topu biraz ayağında tutabilse ve topu kanatlara taşıyabilseydi belki de bu şok golleri yemeyecekti.
 
Maç 2-1 e gelince Newton hocadan bir oyuncu değişikliği beklerdim bu değişiklikte orta sahadaki Flavio ve K. Ahmet’ten bir tanesini kenara alıp Afobe’nin yanına bir santrafor daha alıp o bölgeyi ikileyebilirdi. 27 dakikada büyük bir takım kalesinde üç gol görmemeli. Bu kadar kırılgan olmamalı. Trabzonspor ilk yarı bu kadar iyi oynayıp ikinci yarı bu kadar kötü oynamasının tarif edilebilir bir yanı yok. İlk yarıyı beyaz bir tablo da geçiren Trabzonspor İkinci yarıyı kapkara bir tabloda bitirdi. Maçın bu skor ile bitmesinin taktikle ve oyunla pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Yan toplardan yenilen bireysel hatalarla dolu gollerden dolayı oldu. Savunmadaki konsantrasyon ve adam paylaşımındaki eksiklikler Trabzonspor’a çok pahalıya patladı.
 
DİP NOT: A.Ömür’ün 45. dakikada Gustavo tarafından düşürülmesi net penaltıydı. Cüneyt Çakır’ın ve var hakemlerinin bunu görmemesi inanılır gibi değil.