İngiltere kıyılarında bulunan her ölü balinanın başı İngiltere Kralının, kuyruğu ise Kraliçenin malıdır.
 
Türkiye'de Araba kullandığınız zaman gömlek giymek zorunlu, İç çamaşırsız gezmek yasaktır..
 
NE O ŞAŞIRDINIZ MI?
 
Ne diyor bu dediğinizi duyar gibiyim. Şaşırmayın, bunlar kanun ve hala ülkelerinde yürürlükte. Ama yıllardır ne bu yasaları uygulayan var nede kanundan dolayı mağdur olan.
 
Aynen iki hafta önce Galatasaray-Gaziantep maçında Galatasaraylı genç kaleci Okan Koçuk'a çalınan 6 saniye ihlalinde olduğu gibi. Türkiye'de bir örneği yok ama uygulandı ve Galatasaray bu operasyonla yarış dışına itildi. Zaten bir sıkımlık canı olan Galatasaray bu hamle ile yarışın dışına itildi.
Ligin güçlü ekibi Trabzonspor için ise farklı ve uzun soluklu bir operasyon ikinci yarının başından itibaren zaten sahneye konulmuştu. İlk hamle olarak; N'wakaeme, Sörloth gibi alternatifsiz oyuncuları  oyundan atıp Trabzonspor'un oyun direncini kırmaya çalıştılar. Başarılı olamayınca Trabzonspor'un penaltıları verilmedi ve rakip adına penaltı uydurularak sonuç odaklı bir stratejiye geçildi.  Bu strateji kısmen başarılı oldu ve Fırtına, Başakşehiŕ'in arkasına düşürüldü.
 
Bunca pisliğe ve sakatlığa rağmen Karadeniz’in hırçın ekibi zirve mücadelesinden vazgeçmedi. Galatasaray derbisi de bu anlamda hayati bir maç olarak karşımıza çıktı.
 
Sakatlıkları tam geçmese de Ekuban ve Abdülkadir Parmak maçın ehemmiyetinden mecburen 11 başlatıldı. Kaybedilen puanları baskısı altında maça vasat bir başlangıç yapan fırtına her dakika oyunun kontrolünü biraz daha ele aldı.  Ciddi sakatlıkların pençesinde kıvranan Galatasaray 31nci dakikada  10 kişi kalınca  ve ardından kazanılan penaltı gol olunca ev sahibi ekibin son umutları da kayboldu ve ilk devre bu golle 1-0 sonuçlandı..
Ikinci yarı da ilk yarı olduğu gibi Trabzonspor'un kontrolünde oynandı. İki taraf içinde golden uzak hedefsiz bir futbol oynandı desek abartmış olmayız. Her an Trabzonspor bir gol bulacak derken dakikalar 70'i gösterirken arka direk Novak sahne aldı ve skoru 2-0'a getirdi. 90'da isler zora girse de kuzeyin kralı uzatmalarda hesabı kesti ve skoru 3-1'e getirdi
Fırtına kaptırdığı koltuğu geri alamasa da tabiri caizse ben bitti demeden bitmez dedi ve ezeli rakibini yenerek Başakşehir'in iki puan arkasında beklemeye koyuldu.
Teşekkürler çocuklar..
Dozer cemil sezonunu siyaseten imtiyazlı birkaç kişiye bırakmadığınız için...