Benim için en değerli olan Trabzonspor’un fedakar taraftarlarıdır. O taraftarlar ellerindeki, avucundakini bordo-mavi renkler için verirler.

İşte bugün de o vefalı isimlerden söz edeceğim.

Yıllarca Trabzonspor’un peşinden gitti onlar.

İnanın yoruldular.

Kimi zaman TFF, kimi zaman MHK çaldı umutlarını.

1996’yı yaşadılar,

2005’i yaşadılar.

2011 şike sürecini yaşadılar.

Son olarak Başakşehir ile yarışan Trabzonspor’un elinden şampiyonluğun çalınmasına tanıklık ettiler!

Meydana, Lostarlara konuk oldum. Onları dinledim.

Yıllarımız Meydanda onlarla geçti.

Trabzonspor’la ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Umutlular.

‘Biz inandık ve onlarda inansın’ diyerek Trabzonspor’a mesaj verdiler.

Kimi bu iş bu sezon olacak dedi.

Kimisi ise ‘bize yedirmezler’ mesajını verdi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Kulüpler Birliği Başkanlığı onların umudunu artırmış.

Özellikle Rizespor’a yapılanlardan sonra Merkez Hakem Kurulu’nun yapısını değiştirmeye yönelik hamlesinin kumpasları ortadan kaldırabileceğine inanıyorlar.

Onlar inanıyor, futbolcular da inanmalı.

AMELİYATA ÖZEL

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nin efsane Başhekimi Atilla Yılmaz başarılarına devam ediyor. Yılmaz, İstanul’da da operasyon yapıyor ve sağlık sunuyor. Trabzon ve Trabzonsporluluğu her daim gündemde. İşte onlardan birisi. Ameliyata girmeden önce Trabzonspor önlükleri ve elbilere ile birlikte. Yaşa be Başhekimim. Trabzon’dan çıkıp aidiyet duygularını unutmayan, törpülettirmeyen isimsin sen.

‘HER DAMAT, O FORMAYI GİYECEK’

"Benden kız istiyen bu formayı giyecek." Bu sözü söyleyen Rize'li İstanbul'da ikamet eden Ali Yılmaz. Trabzonspor'un yurt içi yurt dışı her maçına giden, Trabzonspor dergisine kapak olmuş Fanatik Trabzonspor'lu, Kızlarını verirken öne sürdüğü tek şart başka kulüp taraftarı olan damatların Trabzonspor taraftarı olmayı ve formasını giyme kabul etmeleri. Sana da bu yakışır Ali bey. Trabzonlu ve Trabzonspor'lara duyurulur!

AİLE BOYU TRABZONSPOR

Mustafa Demir’i Trabzonspor sevdası öyle bir noktaya getirdi ki, Trabzonspor’un arşivi oldu. Nerede bir belge varsa onu bulup çıkarıyor. Bu sütunda Necmi Perekli ile ilgili olarak kırmızı beyaz Trabzonspor’da oynadı dediğimde itiraz etti, ‘Oynamadı’ dedi. Mustafa, Trabzonspor’un ürünlerini hem evlatlarına hem de torunlarına parasını verip alıp giydiriyor. Katkısını yapıyor. İşte bizim camiaya yıllarca hizmet vermiş ressam ve fotoğraf sanatçısı damadı Selman ile torunu. Hepsi de Trabzonspor renklerine bürünmüş durumdalar. Adamsın be Mustafam.

DEVRE ARASI KAÇ TRANSFER?

Radyoculuk konusunda stajımı Oktay Gül’ün sahibi olduğu Mercan FM radyosunda yapmıştım. 10 yıl süreyler aralıksız konuşmuş Büyükliman olarak adlandırılan bölgede iz bırakmıştık.

Bir gün Gültekin Yücesan Beşikdüzü’nün yaylasından aradı ‘Yaylada seni dinliyorum’ dedi. ‘Sevgili Mercan FM dinleyicileri’ başlangıcımız herkesin dilindeydi. Öyle ki, bir seferinde Vakfıkebir’de insanlar bizi sesimizden tanımıştı!

Mercan FM’de Salı akşamı Hasan Bahadır’ın spor programına katıldım. Sorular yağmur gibi yağıyor ve Trabzonspor’un devre arasında kaç transfer yapması gerektiği soruluyor. Ben de hakemleri de yenmemiz için 3 rakamını verdim.

Ve sırası ile solbeke bir isim, ortasahaya uzun boylu savaşçı bir ön libero ve bir de Cornelius’u yedekleyecek santrafor. Trabzonspor bunları alırsa ikinci yarıda ligin tozunu attırır.

NWAKAEME BİRAZ DAHA BEKLESİN

Nwakaeme çok özel bir oyuncu. Trabzonspor’a bu oyuncuyu kazandıran Şota’ya teşekkür ediyoruz. Seyretmesi zevk. Bugün Türkiye’de en keyif alına takım Trabzonspor ise bunda Bakasetas, Hamşik ve onun katkıları büyük. Peki sözleşme uzatılcak mı?

Hatırlayın Nwakaeme’ye bonusların verilişini. 10 gol, 9 asistle birlikte 100 bin doları cebine indirmişti. Onu ve diğer ücretlerini aldıktan sonra uzun bir süre yattı.

Yattı diyorum, hatta Acun’un yatına da bindi. Onun için şimdi onunla sözleşme imzalanırsa yeniden yatmaya başlayabilir. İyi bir sözleşme için çalışmaya devam etmeli. En azından devre arasına kadar!

TEBRİKLER TAKA

Türkiye’nin ve Trabzon’un önemli spor yazarlarından birisi olan Orhan Kaynar adına tam 13 yıldır TGC tarafından organize edilen futbol turnuvası sürüyor. Bu kez Bahçecik Arena’da biraraya gelindi ve turnuvanın kapanışı yapıldı. Şöhretler maçında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yardımcısı Atilla Ataman, Ortahisar Beledye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sağlık Müdürü Hakan Usta, Erkut Çelebi, Murat Zeki Solak ile gazetciler oynadılar. Zorluoğlu’nun takımı farklı kazandı. Finalde ise TAKA ile Yıldızlar Karması karşılaştı, TAKA 7-1’le kupayı aldı. Kupayı Orhan Kaynar’ın eşi Mine Kaynar takdim etti. Tuncay Lakot gol kralı olurken, turnuvanın en güzel golünü TAKA’dan Ömer attı. DHA’dan Aleyda en centilmen sporcu seçildi. Güzel bir turnuva oldu. Emeği geçenlere 13 yıldır turnuvayı destekleyen TFF’ye teşekkür ediyorum.

TİREBOLU VE HALDUN DOMAÇ

Tirebolu denince önce aklıma ablamız Bilge Çetinkaya gelir. Tirebolu’nun en saygın ailelerinden birinin kızıdır ve Beşikdüzülü Dt. Çetin Çetinkaya ile evlenmiş ve Trabzon’a yerleşmiştir. Oğlu Altuğ dünya çapında bir göz doktoru oldu. Tirebolu’nun kitabına bakmıştım. Türkiye’deki birçok üst düzey isim Tirebolulu. Bunlardan birisi de bizim mesleğin duayeni Haldun Domaç. Duayen diyorum aynı zaman da insani değerleri tavan yapmış bir isim. A Spor’un yorumcusu. Haldun Domaç’a Tireboluspor çok önemil bir ünvan verdi. Domaç’ı Kulübün Onursal Başkanı yaptılar. Haldun Domaç’a bu ünvanın çok yakıştığını söylüyor ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Faruk Özak Trabzonspor Kulübü Başkanı. Fotoğrafta Mehmet Cevahir, efsane Şamil Ekinci, Temel Köstereli, Recep Denizeri, Hasan Yener, Rasim Yılmaz merhum Kenan İskender de var. Türkiye Kupası ile birlikteler.

2-Efsane Ali Yılmaz ve çok yakın dostu arkadaşı efsane saha komiseri Temel Karayunus. Kurtuluş Mahallesi’nde buluştu.