Giresun İli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapıldı. Tanrıseven dönem içinde dört binin üzerinde vatandaşa istihdam, 13 bin kişiye kısa çalışma ödeneği desteği sağlandığını belirtti. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Giresun İl İstihdam Kurulunun il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler alınması ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi görevlerinin bulunduğunu belirtti.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, İlimizdeki istihdamı geliştirmek için her kurumun kendi faaliyet alanında istihdama yönelik farkındalık yaratacak projeler üretmesine ihtiyaç olduğunu, özellikle kurula üye olan kurumların buna öncülük yapmaları için bu alanda çalışma başlatmalarını istedi.

 İstihdam ile ilgili hazırlanacak olan her projeye Kurul olarak destek vereceklerini kaydeden Tanrıseven, “Amacımız daha fazla vatandaşımızı iş sahibi yapmak” dedi. Toplantının devamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı tarafından İİMEK toplantısına katılanlara Kurumun Ocak-Eylül 2020 döneminde yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verildi.
 
4 BİN 27 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
 
Verilen bilgide; Ocak-Eylül döneminde kuruma kayıt yaptıran vatandaşlardan, özel sektöre 2 Bin 290 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.  Bu süre zarfında 13 engelli vatandaşın istihdamı sağlandı. Yıl içinde ilimiz genelinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde 36 Toplum Yararına Program (TYP) düzenlenirken,  programlardan 875 kadın ve 862 erkek olmak üzere toplam Bin 737 işsiz yararlandı. Özel sektör ve TYP toplamında 4 bin 27 kişi işe yerleştirildi.
 
KOVİD–19 NEDENİYLE 12 BİN 908 KİŞİYE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAĞLANDI

 
Dönem içinde İŞKUR’a, işsizlik ödeneğinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan 7 Bin 329 kişiye işsizlik ödeneği bağlandığını, 2 Bin 397 işyerinde çalışan toplam 12 Bin 908 işçinin, kısa çalışma ödeneği desteğinden yararlandırıldı. Kovid–19 salgını nedeniyle tam zamanlı olarak çalışma düzenine geçememiş olan işletmeler bünyesinde bulunan ve salgın nedeniyle ücretsiz izne ayrılan 7 Bin 361 işçiye nakdi ücret desteği ödemesi yapıldı. Çalışan kadınlara yönelik doğum sonrası çocuğun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan Yarım Çalışma Hakkı kapsamında başvuruda bulunan 59 kadına, Yarım Çalışma Ödeneği desteği sağlandı.
 
Editör: TE Bilisim