Trabzon’un birçok ilçesinde orman yangını çıkmış ve uzun süre söndürülememişlerdi

Yangınların çoğunlukla fındık bahçesi temizliğinden kaynaklandığı belirtilirken bir kişi otları yakarken yakalandı. Bir başka kişinin ise ormanlık alanda yangın çıkardığı belirtildi. Trabzon’da geçen hafta çıkan ve uzun bir süre söndürülemeyen orman yangınlarının nedenleri ve kaç kişinin gözaltına alındığı netleşti. 

Edinilen bilgiye göre Sürmene - Aksu, Arsin-Güneyce, Akçaabat - Akçaköy, Akçaabat - Derecik, Maçka - Mataracı, Yomra - Gülyurdu, Akçaabat - Derecik, Vakfıkebir- Çavuşoğlu, Akçaabat - Yeniköy, Ortahisar - Yeşilyurt, Ortahisar - Yeşilvadi, Ortahisar - Esenyurt ve Maçka - Güney Mahallelerinde çıkan orman ve fındıklık yangınları ile ilgili toplamda 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.   Şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakılırken sadece Afgan uyruklu bir çoban ülkeye yasa dışı yollarla girdiği gerekçesiyle sınır dışı edildi. Orman Yangınlarının neden çıktığı ise Jandarmanın yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıktı.  

Evinin Etrafında Temizlik Yaparken Yangın Çıkardı 

Sürmene Aksu Mahallesinde çıkan orman yangınında şüpheli şahsın evinin etrafında temizlik yapmak amacıyla yaktığı ateş rüzgarın etkisiyle kontrol edemeyerek ormanlık alana sıçradığı belirtildi.  

Ormanlık Alanda Ateş Yaktı, 104 Dönümlük Alan Yandı
 
Arsin - Güney Mahallesinde çıkan ve 4,5 dönüm fındıklık ve 100 dönüm ormanlık arazinin alevlere teslim olduğu yangının şüpheli şahsın ormanlık alanda yaktığı ateşten dolayı çıktığı kaydedildi.  Akçaabat - Akçaköy Mahallesinde çıkan orman yangını ise şüpheli şahsın fındık bahçesindeki otları temizlemek amacıyla yaktığı ateşin rüzgarın etkis ile çalılık alana sıçraması sonucu meydana geldiği belirtildi. Bu yangında  1 hektarlık çalılık alan yanarak kül oldu.  Akçaabat - Derecik Mahallesinde meydana gelen yangın ise şüpheli şahsın fındık bahçesinde otları temizlemek amacıyla yaktığı ateşin rüzgarın etkisiyle çalılık alana sıçraması sonucu meydana geldiği belirtildi. Burada da 2 dönüm çalılık alanın yandığı kaydedildi.  
 
Editör: TE Bilisim