Edinilen bilgiye göre Trabzon’da bir kişi GSM hattının kopyalandığı, izinsiz olarak değiştirildiği ve bu yolla bankada bulunan 156 Bin TL’sinin alındığı iddiasıyla Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Ekipler tarafından yapılan inceleme sonrasında dolandırıcılık suçuna karışan S.S., A.Ç., S.T., S.A., E.G., Ç.Ç. ve M.T.B isimli 7 kişi tespit edildi. Kocaeli’nde başka suçlardan da aranan 7 kişi Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandı.  Şahıslar hakkında işlem başlatıldı.

22 ARAÇ TRAFİKTEN MEN

Trabzon’da jandarma tarafından yapılan trafik denetimlerinde 22 araç trafikten men edildi. Trabzon il Jandarma Komutanlığı tarafından son bir haftada yapılan denetimlerde 5 bin 5555 şahıs ve 4 bin 412 şahıs sorgulandı. Yapılan uygulamalarda 7 şahıs yakalanırken 169 araca 32 bin 663 TL Para cezası kesildi. Ayrıca 5 araç trafik sigortasından, 17 araçta muayene eksikliğinden olmak üzere 22 araç trafikten men edildi.

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

Trabzon’da telefon kablolarını kesip çalan şahıslar yakalandı. Trabzon’un Sürmene ilçesinde hırsızlar telefon kablolarına dadandı. Jandarma ekipleri, yaklaşık 200 metre kablonun kesilip çalındığı ihbarını alınca harekete geçti. Gündüz vakti hırsızlık yapan şahısları 7 kişi olduğunu belirleyen ekipler şahıslarla beraber, şu malzemeleri olan kerpeten, yankeski ve 4 adet eldiveni de ele geçirdi. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

OMZUNDAN VURULDU

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde çıkan kavgada silahlar konuştu. Aracının içerisinden kurusıkı tabanca ile havaya ateş eden şahıs ile bir başka şahıs arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sonrası aracıyla kaçmaya çalışan şahısa diğer şahıs aracın arkasından ateş etti. Araca isabet eden kurşunlar sonrası sürücü sol omzundan vuruldu. Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek talimatı doğrultusunda şüpheliye ait ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 22 adet 9 mm çapında dolu tabanca fişeği, 7 adet 9 mm çapında boş kovan ele geçirildi.

3 İŞYERİNE OPERASYON

Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda 3 işyerine operasyon düzenlendi. Ortahisar ilçesinde gerçekleşen operasyonlar sonucu 825 paket kaçak sigara ve 32 şişe kaçak içki ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Emniyet Müdürlüğümüzün kaçakçılıkla mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.” İfadelerine yer verildi.

SİLAH KAÇAKÇILARI YAKAYI ELE VERDİ

Rize'de silah ticaretine ve imalatına yönelik yürütülen çalışmada bir kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı, istihbarat Şube ile Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele ekiplerinin silah imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, M.A'ya ait adreste adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, bomba arama köpeği birlikte arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 6 adet tabanca mermisi, 17 adet 20 kalibre, 8 adet 12 kalibre av tüfeği fişeği, 4 adet şarjör ele geçirildi. Şüphelinin jandarmadaki ifadesinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılacağı kaydedildi.

TORBACILARA SUÇÜSTÜ 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında, 3 şüpheli şahsın araçlarında yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi. 97,15 gram kubar esrar olarak belirlenen uyuşturucu maddenin ele geçirilmesinin ardından, şahıslar hakkında işlem başlatıldı.

700 kilo domuz eti ele geçirildi 

Bir ihbarı değerlendiren Giresun'un Bulancak ilçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Acısu Caddesi’nde bir ikamete yaptıkları baskında yaklaşık 700 kg kesilmiş domuz eti ele geçirdiler. Edinilen bilgilere göre, Giresun’un Bulancak ilçesinde polis ekiplerine gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler Acısu caddesi üzerinde bulunan bir eve yaptıkları baskında Gürcistan uyruklu 4 kişiyi domuz etlerini işlerken yakaladı. Bulancak Belediyesi Zabıta ekiplerine teslim edilen domuz etleri, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner kontrolünde belediye şantiye alanında benzin dökülerek yakıldı, sonrasında iş makinesi tarafından açılan çukura gömülerek imha edildi. Olayla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.

FETÖ GÖZALTISI

2009 ve 2011 yılarındaki Komiser Yardımcılığı sınavlarına ait soruları sınav öncesi temin edip dağıttığı tespit edilen FETÖ/PDY üyesi 8 şahıs Trabzon dahil 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı.
2009/2011 yıllarındaki Komiser Yardımcılığı sınavlarına ait soruları sınav öncesi temin edip dağıttığı tespit edilen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi A.T., D.Y., C.Ç., A.O., ve A.S. isimli ihraç 5 komiser yardımcısı, A.C. isimli ihraç polis memuru ve örgütün sözde emniyet mahrem imamlarından M.İ. ve A.K. Trabzon, Giresun, Kayseri, Manisa ve Eskişehir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı.

2 kişi itirafçı oldu

Rize’de iki yıl önce şehit edilen Emniyet Müdürü Altuğ Verdi suikastı ile ilgili yürütülen soruşturmada yakalanan 20 kişilik FETÖ üyesinden 2 kişi itirafçı oldu. Alınan bilgilere göre; eski Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden polis memurunun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içerisinde bağlı olduğu hücre yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 13 Şubat’ta düzenlenen operasyonda tetikçinin ağabeyi ve eşinin de aralarında olduğu 27 şüpheliden 20 si yakalanmıştı. Zanlılardan 5’inin başka bir soruşturma nedeniyle cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin yurt dışına firar ettiği saptanmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları süren şüphelilerden 2 FETÖ üyesinin, “etkin pişmanlık” hükümlerinden faydalanarak itirafçı olduğu öğrenildi. İtirafçı olan söz konusu 2 şüpheli, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Cesedi bulundu

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşlı bir adamın fındık bahçesinde cansız bedeni bulundu. Olay, ilçeye bağlı Saraycık Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Abdullah Güney (77), dün sabah saatlerinde kent merkezindeki evinden ayrılarak, fındık bahçelerini kontrol etmek üzere köyüne gideceğini söyledi. Saraycık Mahallesi’ndeki fındık bahçelerini kontrol eden Güney’den öğlen saatlerinden sonra haber alınamadı. Bunun üzerine mahalleliler ve yakınları yaptıkları arama sonrası gece saat 02.00 sıralarında bir fındık bahçesinde Güney’in cansız bedenine rastladı.

Güney’in cenazesi, savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi için Ordu Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Editör: TE Bilisim